• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas iedzīvotāji tiešsaistē saņems konsultācijas par darbu Rietumos (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 07:11, 14.11.2023



Pirms dodaties uz ārzemēm, jums jāzina visas detaļas.


Attālā nodarbinātība kļūst arvien aktuālāka.

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Eiropas nodarbinātības dienestu tīkla EURES darba mobilitātes konsultanti sadarbībā ar citu Eiropas valstu kolēģiem šogad veido tiešsaistes raidījumu ciklu “Uzzini pirms dodies. Droša darba ceļvedis Eiropā”, lai informētu par Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) darba tirgu, veicinot izpratni par droša darba iespējām Eiropā. Ceturtais cikla raidījums, kas veltīts Somijas darba tirgum, EURES Latvia Facebook lapā būs skatāms 23. novembrī plkst. 16.00 pēc Latvijas laika.

NVA EURES konsultants Andris Segliņš sarunā ar Somijas nodarbinātības dienesta starptautiskās darbiekārtošanas un EURES pakalpojumu speciālisti Saiju Repo skaidros, kādi šajā valstī ir darba un dzīves apstākļi, kādi speciālisti pieprasīti, kā jāveido CV un jāraksta motivācijas vēstule, kā tiek noslēgti darba līgumi un kādi dokumenti ir nepieciešami, uzsākot darba attiecības Somijā.

Raidījuma translācijas sekotāji EURES Latvia Facbook lapas komentāru sadaļā varēs uzdot arī savus jautājumus, kā arī vienoties par attālinātu konsultāciju. NVA EURES konsultantu atbalsts pieejams ikvienam.

EURES ir Eiropas valstu nodarbinātības dienestu un to partneru tīkls, tā galvenais uzdevums ir sniegt atbalstu darba ņēmējiem un darba devējiem, kuri vēlas izmantot Eiropas darbaspēka mobilitātes iespējas. EURES tīkls darbojas 27 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, kā arī Šveicē, Islandē, Lihtenšteinā un Norvēģijā. Latviju EURES tīklā pārstāv NVA.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā darbu dabūt joprojām ir grūtāk nekā Lietuvā un Igaunijā (+VIDEO)

Līdz ar Ukrainas kara bēgļu ienākošās plūsmas samazināšanos, arī šis plūsmas pozitīvais efekts uz darbaspēka piedāvājuma dinamiku pakāpeniski izsīkst.

Sabiedrība Aptauja: darba tirgus Latvijā ir ļoti nepievilcīgs (+VIDEO)

Tikai 1% respondentu norādījis, ka būtu gatavs mainīt profesiju, lai dotos strādāt uz ārzemem.

Ekonomika Sievietēm vidējā darba samaksa Latvijā par 17,1% mazāka nekā vīriešiem

Sievietēm vidējā bruto darba samaksa stundā 2022.gadā Latvijā bija par 17,1% mazāka nekā vīriešiem, ziņo Centrālā statistikas pārvalde, atsaucoties uz informatīvo apskatu "Dzimumu līdztiesība".

Ekonomika Vakanču gadatirgū Rīgā darba devēji piedāvās 2290 brīvas darbavietas

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) rīkotajā Vakanču gadatirgū Rīgā vairāk nekā 60 darba devēji piedāvās darba meklētājiem 2290 brīvas darbavietas, informē NVA.