• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Daugavpilī konstatēti pārtikas produkti ar viltotiem derīguma termiņiem

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 21:41, 14.11.2023


Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) kādā noliktavā Daugavpilī, Spaļu ielā, konstatējis aptuveni 18 tonnas ar pārtikas produktiem, kuru derīguma termiņi bija beigušies vai mainīti, informē PVD pārstāvji.


Foto: LETA

Dienestā norāda, ka produkti Latvijā ievesti no Lietuvas, kur tie vasaras sākumā starptautiskas operācijas ietvaros tika izņemti no tirdzniecības viltotu derīguma termiņu dēļ. Par to, ka daļa Lietuvā izņemto preču varētu būt nonākušas Latvijā, Eiropas Savienības pārtikas krāpšanas tīklā ziņoja Lietuvas Pārtikas un veterinārais dienests.

Pēc attiecīgā ziņojuma saņemšanas, PVD sāka izmeklēšanu, noskaidrojot preču transportētāju, maršrutu, kā arī noliktavu, uz kuru preces aizvestas.

PVD skaidro, ka Latvijā preces ieveda Lietuvas uzņēmums "MB Systemii", kas tās iegādājies no Lietuvas uzņēmuma, kuram šo preču izplatīšana Lietuvā tika apturēta.

Dienests preces ar mainītajiem derīguma termiņiem izņēmis no apgrozības, bet par konstatētajiem pārkāpumiem uzņēmumam "MB Systemii" piemērots 1100 eiro sods un uzdots izņemtās preces iznīcināt.

Noliktavā bija pārtikas produkti ar izmainītiem vai labotiem derīguma termiņiem. Tostarp dažiem produktiem termiņi pagarināti par gadu. Derīguma termiņi mainīti šokolādei, konfektēm, čipsiem, eļļām, mērcēm, tējai, sausajām zupām un citiem pārtikas produktiem.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijas uzņēmumi ražošanas digitalizācijai saņēma 31 miljonu eiro (+VIDEO)

Ievērojami uzlabota darba drošība, aizstājot un samazinot manuālo darbu.

Ekonomika Latvieši retāk sapņo par dzīvi ar pasīviem ienākumiem nekā kaimiņi (+VIDEO)

Vēl ir variants ieguldīt aktīvos, kuri regulāri izmaksā dividendes vai obligāciju gadījumā - kuponus.

Ekonomika Darba devējam būs jāinformē VID par darba algas izmaksu skaidrā naudā

Lai mazinātu ēnu ekonomiku, Labklājības ministrija (LM) rosina noteikt, ka darba devējam ir jāinformē Valsts ieņēmumu dienests (VID) par faktu, ka darba alga tiek izmaksāta skaidrā naudā, liecina ministrijas sagatavotais noteikumu projekts.

Ekonomika Apkures sezonā «‎Rīgas Siltums» iedzīvotājiem ietaupīs 40 milj. eiro (+VIDEO)

Pateicoties atklātam un brīvam tirgum, tarifs tiek atbilstoši mainīts.

Lasiet arī

Sabiedrība PVD no tirdzniecības atsaucis Polijas izcelsmes konservētas skābenes

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) no tirdzniecības atsaucis Polijas izcelsmes konservētas skābenes neatbilstoša marķējuma dēļ, liecina dienesta tīmekļvietnē publiskotā informācija.

Sabiedrība PVD iznīcināšanai nosūtījis 840 iepakojumu Ķīnas izcelsmes zaļās tējas

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) iznīcināšanai nosūtījis 840 iepakojumus jeb 75,6 kilogramus Ķīnas izcelsmes zaļās tējas, jo, veicot laboratorisko kontroli, tējā konstatētas Eiropas Savienībā (ES) neatzīta pesticīda, tolfenpirāda atliekvielas, liecina PVD tīmekļvietnē publiskotā informācija.

Sabiedrība PVD atsauc no tirdzniecības Polijā ražoto dārzeņu salātu partiju

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) uzdevis no tirdzniecības atsaukt Polijā ražoto dārzeņu salātu "Frutico" partiju, liecina dienesta tīmekļvietnē publiskotā informācija.

Pasaule PVD no tirdzniecības atsaucis želejas konfektes «Varavīksnes zīmuļi». Kāpēc?

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) no tirdzniecības ir atsaucis Spānijā ražotā zīmola "Vidal" želejas konfektes "Varavīksnes zīmuļi" neatļautas pārtikas piedevas dēļ, liecina dienesta tīmekļvietnē publiskotā informācija.