• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rāznas ezers ir papildināts ar 65 000 mazu zandartu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
rezekneszinas.lv 07:17, 07.11.2023


Eiropas fondu līdzekļi palīdz Latgalei attīstīt akvakultūru.


Zandartu mazuļi tika ielaisti tuvu ezera krastam esošajās niedrēs.


Valsts zivju fonda projekta “Rāznas ezera zivju krājumu papildināšana” ietvaros šogad tika plānots Rāznas ezeru papildināt ar 65 000 zandartu zivju mazuļu.Kopējais zivju mazuļu svars – 295 kg. Kopējās projekta izmaksas sastāda 21235.50 EUR, no kurām Valsts zivju fonda atbalsts 13064.34 EUR un VAF līdzfinansējums 8171.16 EUR.

Projekta realizācijas rezultātā tika palielināts zandartu krājums Rāznas ezerā, nodrošināta vērtīgo zivju daudzveidība ūdenstilpē, kā arī radīti labvēlīgi apstākļi makšķerēšanas rekreācijas un tūrisma attīstībai Rēzeknes novadā.

Zivju mazuļu piegādi veica zivju audzētavas Zemnieku saimniecība “Skaldas”. Mērojamais attālums zivju mazuļiem 426 km, ceļā pavadītas 6 stundas. Zandarta zivju mazuļi tika piegādāti speciālos konteineros, kas apgādāti ar skābekļa apgādi. Vidējais viena zandartu mazuļa svars no 4 līdz 5 grami un garums no 8 līdz 9 cm. Zandartu mazuļi tika ielaisti tuvu ezera krastam esošajās niedrēs, lai zandarti varētu vieglāk pielāgoties jaunajai videi. Pirms zivju ielaišanas ezerā tika mērīta un salīdzināta ūdens temperatūra transportēšanas tvertnēs un ezerā.

Zandartu mazuļu krājumu palielināšanā piedalījās Valsts vides dienesta Rēzeknes reģionālās vides pārvaldes Kontroles daļas resursu kontroles sektora vecākais inspektors, Pārtikas un veterinārā dienesta Ziemeļlatgales valsts pārvaldes veterinārais inspektors, Rēzeknes novada pašvaldības un Kaunatas apvienības pārvaldes pārstāvji, kā arī Zivju audzētavas Zemnieku saimniecība "Skaldas" pārstāvis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Ekonomika Neskatoties uz finanšu krīzi Rēzeknē, siltumtīklu remonts turpinās (+VIDEO)

Uzsvars tiek likts uz atjaunojamo enerģijas avotu izmantošanu un CO2 emisiju samazināšanu.

Kriminālziņas Atbildīgā komisija neatbalsta Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā, balsīm daloties uz pusēm, šodien atbalstu nesaņēma valdības virzītais Rēzeknes pilsētas domes atlaišanas likumprojekts.

Sabiedrība Valdība atbalstīja Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu

Plānots, ka ar šo likumu Saeima atlaidīs Rēzeknes domi, ņemot vērā, ka tā ir pieļāvusi "Likuma par budžetu un finanšu vadību", likuma "Par pašvaldību budžetiem" un Pašvaldību likuma pārkāpumus, nenodrošinot likumos noteikto funkciju izpildi un neievērojot valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju intereses.

Sabiedrība Rēzeknes sociālais dienests: «Objektīvā situācija liek pieņemt skarbus lēmumus»

Pensionāru sociālo pakalpojumu centra pakalpojumu cenas tika paaugstinātas uz 805,90 eiro.