• Staņislava,
  • Staņislavs,
  • Stefānija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā būs pieejama arī vietējā taksometru pasūtīšanas aplikācija

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 16:00, 31.10.2023


Autotransporta direkcija (ATD) izsniegusi licenci uzņēmumam SIA "Grab Solutions" kā reģistrētam tīmekļvietnes vai mobilās lietotnes pakalpojuma sniedzējam "Smile Taxi".



Uzņēmuma vadītājs Toms Ābeltiņš norāda, ka "Smile Taxi" aplikācijas izveidi plānots pabeigt līdz šī gada 10.novembrim, un tā būs pieejama "App Store" un "Google Play" platformās.

"Šobrīd esam iestatīšanas beigu posmā, kas ietver pieslēgšanos Valsts ieņēmumu dienesta datu bāzēm precīzai uzskaitei, taksometru vadītāju integrāciju un funkcionalitātes testēšanu, papildina Ābeltiņš.

Tāpat ATD publiskotā informācija par reģistrētajiem mobilās lietotnes pakalpojuma sniedzējiem liecina, ka līdz šim Latvijā bija reģistrētas divas mobilo taksometru pasūtīšanas aplikācijas - "Bolt" un "Forus Taxi". Abas mobilās aplikācijas ir reģistrētas Igaunijā, līdz ar to mobilā aplikācija "Smile Taxi" patlaban būs vienīgā vietējā taksometru pasūtīšanas aplikācija Latvijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijā 63% iedzīvotāji izvēlētos investēt nekustamajā īpašumā

Ja būtu pieejami brīvie līdzekļi, 63% Latvijas iedzīvotāju izvēlētos tos ieguldīt nekustamajā īpašumā, iegādājoties mājokli, zemi vai meža īpašumu, liecina bankas "Citadele" sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat" veiktās aptaujas dati.

Ekonomika «Pasažieru vilciens» saņēmis 22 no 32 jaunajiem elektrovilcieniem

AS "Pasažieru vilciens" (PV) no Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" patlaban ir saņēmis 22 no paredzētajiem 32 jaunajiem elektrovilcieniem.

Ekonomika Pasludināts jaunā Rīgas pasažieru termināļa metu konkursa uzvarētājs

SIA "Riga Ropax Terminal" otrdien jaunā pasažieru un ro-ro kravu termināļa metu konkursa uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā par uzvarētāju atzina pasaulslavenās arhitektes Zahas Hadidas savulaik dibināto Lielbritānijas arhitektu biroju "Zaha Hadid Architects".

Ekonomika Vidzemes plānošanas reģions attīstīs ekonomiku kopā ar Augstskolu (+VIDEO)

Noteikti septiņi viedās specializācijas prioritārie tautsaimniecības sektori.

Lasiet arī

Ekonomika Noteiks maksimālo tarifu braucienam ar taksometru no lidostas

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Autopārvadājumu likumā, ar kuriem noteiks maksimālo tarifu braucienam ar taksometru no lidostas vai cita starptautiskas nozīmes transporta infrastruktūras objekta un ieviesīs brauciena priekšapmaksas iespējas.

Ekonomika Latvijas taksometri ir gatavi atstāt ēnas (+VIDEO)

Šobrīd pakalpojumu sniedzējiem nav iespēju apkalpot vairāk nekā 100 000 braucienu mēnesī un vidējā cena ir augstāka nekā kaimiņvalstīs.

Ekonomika Lidosta «Rīga» ieviesīs taksometru vaučerus - ministrs

VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" ieviesīs taksometru vaučerus, lai risinātu taksometru problēmu, liecina satiksmes ministra Kaspara Briškena (P) paziņojums sociālajos tīklos.

Ekonomika 3 gadu laikā Latvijā ir par 1017 taksometru mazāk, ministrija ierobežo (+VIDEO)

Kaspara Briškena galvenās rūpes ir klimata tīrība un nodokļu nomaksa.