• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pusgada laikā Liepājā uzbūvēta moderna katlumāja (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 15:29, 20.10.2023


Valstspilsētā šobrīd ir šķeldas siltumavots.


Katlumājas būvniecības darbi tika uzsākti aprīļa sākumā.

Svinīgi tika atklāta SIA “Liepājas enerģija” jaunākā un videi draudzīgā šķeldas katlumāja Liepājā, Slimnīcas ielā 2. Jaunā katlumāja nodrošina siltumenerģiju 844 dzīvokļiem 15 daudzdzīvokļu mājās, kā arī Liepājas Reģionālajai slimnīcai un vienam komercobjektam.

“Šī ir svētku diena gan mums kā uzņēmumam, gan Liepājai kopumā. Īsā laika posmā ir ieguldīts apjomīgs un pārdomāts darbs, lai jaunajā apkures sezonā arvien vairāk uzņēmuma klientu saņemtu siltumenerģiju, kas saražota no videi draudzīga kurināmā – koksnes šķeldas. Tas ir solis uz priekšu gan vides, gan mūsu pašu labklājības ziņā,” uzsver uzņēmuma “Liepājas enerģija” valdes priekšsēdētājs Jānis Jansons.

Īstenojot projektu “Fosilā kurināmā aizstāšana Liepājā”, ir izbūvēts jauns šķeldas siltumavots, kas apvieno līdzšinējo autonomo gāzes katlumāju (Grīzupes ielā 89, Slimnīcas ielā 15 un Slimnīcas ielā 25) siltumapgādes sistēmas vienotā centralizētā siltumapgādes tīklā.

“Jaunā šķeldas katlumāja ir uzskatāms, pavisam reāls piemērs tam, kā Liepāja soli pa solim dzīvē ievieš apņemšanos kļūt par videi draudzīgāku, zaļāku pilsētu, lai kopā ar vēl 99 Eiropas pilsētām 2030. gadā sasniegtu klimatneitralitātes mērķus. Līdz ar katlu mājas atklāšanu Liepājā līdz minimumam būsim samazinājuši gāzes patēriņu centralizētajā apkurē – turpmāk siltumenerģija mūsu pilsētā par gandrīz 90% tiks saražota no atjaunīgajiem resursiem,” savā uzrunā uzsvēra Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš.

Katlumājas būvniecības darbi tika uzsākti aprīļa sākumā, savukārt Spāru svētki tika svinēti jūnija izskaņā. Katlumājas projektēšanu un būvniecību veica AS UPB. Apkures katlu piegādi un montāžas darbus veica uzņēmums “AGB Serviss”.

Projekts tika īstenots ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu. Projekta kopējās investīcijas ir 3 milj. eiro, no tiem kopējie attiecināmie izdevumi: 2,916 miljoni eiro. Atbalsta summa: 40,00% no attiecināmajiem izdevumiem, nepārsniedzot 1,166 miljoni eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Ekonomika Vasarā airBaltic nodrošinās speciālos reisus uz Liepāju. Cik maksā lidojums?

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" šogad jūlijā un augustā nodrošinās speciālos reisus uz Liepāju, liecina informācija "airBaltic" mājaslapā.

Kultūra Hoijeres namā Liepājā ceps maizi un spēlēs tautasdziesmas (+VIDEO)

Šeit atjaunots dzīvoklis ar vēsturisko tapešu apdari uz sienām un telpu plānojumu.

Kultūra Nākamnedēļ tiks atklāts Kurzemes lielākais mūzikas festivāls (+VIDEO)

Tiks atskaņoti skaņdarbi, kas tiks telpiskoti ap klausītājiem izvietotā 8 skaļruņu akustiskā sistēmā.

Ekonomika «Liepājas enerģijas» apgrozījums gada laikā pieauga par 330 000 eiro (+VIDEO)

Tika atklāta uzņēmuma jaunākā 4 MW šķeldas katlumāja.