• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ministrija: Pasažieru vilciens starp Viļņu un Rīgu sāks kursēt nākamgad

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 18:34, 20.10.2023


Pasažieru vilciens starp Viļņu un Rīgu sāks kursēt nākamā gada sākumā, piektdien paziņoja Lietuvas Satiksmes ministrija.



Lietuvas satiksmes ministrs Marjus Skuodis atzina, ka pagaidām nav skaidrības, vai vilciens kursēs caur Šauļiem vai Daugavpili.

"Ziemeļlietuvas pašvaldības ir izrādījušas lielu interesi un vēlmi, lai pasažieru vilciens Viļņa-Rīga kursētu caur Šauļiem, un paralēli notiek diskusijas par vilcienu satiksmes atjaunošanu uz Daugavpili. Es ticu, ka kopā ar kolēģiem atradīsim labāko risinājumu," sacīja Skuodis.

Pēc viņa teiktā, tuvākajā laikā tiks noslēgti nepieciešamie līgumi starp Lietuvas un Latvijas uzņēmumiem.

Piektdien Baltijas valstu satiksmes ministri Rīgā vienojās par ātru Eiropas sliežu platuma standarta dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" pabeigšanu, informēja Lietuvas Satiksmes ministrijā.

Kā norādīja Lietuvas Satiksmes ministrijā, visu "Rail Baltica" projektu, kas savieno Baltijas valstis ar Eiropu, plānots pabeigt 2030. gadā, savukārt Lietuvas un Polijas dzelzceļa sliežu ceļu savienošana paredzēta 2028. gadā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Ekonomika "Latvijas dzelzceļš" vēlas paplašināt sadarbības iespējas ar Ķīnu

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) vēlas veidot ilgtspējīgu vilcienu plūsmas savienojamību ar Ķīnu caur Latviju, pēc LDz valdes priekšsēdētāja Rinalda Pļavnieka tikšanās ar Ķīnas vēstnieku Latvijā Tanu Sungeņu aģentūrai LETA pavēstīja LDz pārstāvji.

Ekonomika "Latvijas dzelzceļa" vadītājs uzskata, ka koncerns ir strādājis labi

Šā gada deviņu mēnešu rezultāti liecina, ka pat ļoti izaicinošos ģeopolitiskos apstākļos VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) ir strādājis labi, aģentūrai LETA norādīja LDz valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs.

Ekonomika "LDz Cargo" apgrozījums deviņos mēnešos pieaug par 11,5%

VAS "Latvijas dzelzceļš" meitassabiedrības "LDz Cargo" apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 113,752 miljoni eiro, kas ir par 11,5% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, un kompānijas peļņa pieauga par 34,5% - līdz 5,131 miljonam eiro, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

Ekonomika Latvijas dzelzceļš izsolīs četrus nekustamos īpašumus

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) elektroniskajā izsolē pārdos pa vienam nekustamajam īpašumam Gulbenē un Jēkabpilī, kā arī vēl divus - Jūrmalā, liecina uzņēmuma paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".