• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Saeima noraida opozīcijas priekšlikumus atsevišķiem produktiem samazināt PVN

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 14:42, 05.10.2023


Saeima šodien noraidīja opozīcijas partiju "Stabilitātei", ''Latvija pirmajā vietā'' (LPV) un Nacionālās apvienības (NA) frakciju priekšlikumus, ar kuriem tika piedāvāts atsevišķiem produktiem samazināt pievienotās vērtības nodokļa likmes.



''Stabilitātei'' rosināja līdz 2027.gadam piemērot pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināto likmi 5% apmērā Latvijā raksturīgiem pārtikas produktiem, tostarp, saglabāt PVN samazināto likmi svaigiem augļiem un dārzeņiem.

Latvijā raksturīgi pārtikas produkti ir maize, svaigā gaļa, svaigas vai atdzesētas zivis, piens, siers, biezpiens, mājas siers, krējums, raudzēta piena produkcija, svaigi augļi, ogas un dārzeņi.

Līdzīgu likumprojektu iesniedza NA deputāti, rosinot saglabāt samazināto PVN likmi Latvijai raksturīgiem augļiem, ogām un dārzeņiem.

Savukārt LPV rosināja nodokļa samazināto likmi 0% apmērā piemērot koksnes kurināmā un siltumenerģijas piegādēm, ja tā faktiskais patērētājs ir iedzīvotājs, kas pērk un patērē kurināmo mājsaimniecības vajadzībām.

Tāpat priekšlikums paredzēja piemērot PVN samazināto likmi 0% tādiem pārtikas produktiem kā dzeramais piens bez piedevām, tai skaita cukura un citiem saldinātājiem, ar derīguma termiņu līdz 10 dienām, piena produkti bez piedevām, maizei bez piedevām, svaigai un atdzesētai gaļai, zivīm un vistu un paipalu olu čaumalām.

Jau ziņots, šogad beigsies periods, kad svaigiem augļiem un dārzeņiem Latvijā tiek piemērota PVN samazinātā likme, proti, nākamā gada budžetā augļiem un dārzeņiem ir paredzēta PVN likme pilnā apmērā - 21%.

Ministru prezidente Evika Silņa (JV) pauda, ka koalīcija ir vienojusies atbalstīt tikai vietējos augļu un dārzeņu ražotājus, nevis visu ražotāju loku, nākamā gada budžetā tam atvēlot trīs miljonus eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Ekonomika «ByteDance» noraida ASV prasību pārdot «TikTok»

Ķīnas uzņēmums "ByteDance" noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu "TikTok" un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, ja "ByteDance" to nepārdos.

Lasiet arī

Ekonomika Līdz ar PVN samazināto likmi augļiem un dārzeņiem ir pieaudzis importa patēriņš

Līdz ar pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināto likmi augļiem un dārzeņiem Latvijā ir pieaudzis importa produkcijas patēriņš, ceturtdien intervijā Latvijas Radio sacīja zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS).

Ekonomika Asociācija: pārtikas produktu cenas stabilizējušās

Pārtikas produktu cenas, salīdzinot ar pagājušo ceturksni, samazinājušās vai stabilizējušās gandrīz visās produktu grupās, liecina Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) apkopotā informācija.

Ekonomika Kviešu cenai rekordaugsts līmenis

Kviešu cena pirmdien Eiropas tirgū sasniedza rekordaugstu līmeni saistībā ar Indijas lēmumu aizliegt kviešu eksportu.

Pasaule Latvijas mājsaimniecību izdevumi pārtikai pērn lielāki nekā ES vidēji

Latvijas mājsaimniecības pārtikas un bezalkoholisko dzērienu iegādei pērn tērējušas 18,2% no kopējiem izdevumiem, kas ir augstāks līmenis nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" pirmdien publicētie dati.