• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pļavnieks: Dzelzceļa pārvadājumos Kazahstāna ir Latvijai nozīmīgs partneris

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 14:31, 05.10.2023


Dzelzceļa pārvadājumos Kazahstāna ir Latvijai nozīmīgs partneris, sacīja VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valdes priekšsēdētājs Rinalds Pļavnieks.


Foto: LETA

Viņš norāda, ka to apliecina šī gada kravu apjomu pieaugums virknē kravu grupu, piemēram, graudu produktu, ķīmisko kravu, metālu un citos kravu segmentos, un LDz ir ieinteresēts turpināt attīstīt multimodālos maršrutus savienojumā no Centrālāzijas uz Eiropu, izmantojot gan Latvijas, gan Kazahstānas tranzīta potenciālu.

Šī gada astoņos mēnešos kopējais pārvadāto kravu apjoms pa dzelzceļu starp Kazahstānu un Latviju bija 1,7 miljoni tonnu. Lai arī šajā periodā ir samazinājušies akmeņogļu pārvadājumi, 3,5 reizes ir palielinājušies pārvadāto graudu produktu apjomi (208 000 tonnu), 2,3 reizes - ķīmisko kravu apjomi (22 000 tonnu) un 1,9 reizes - metālu un ferosakausējumu pārvadājumu apjomi (234 000 tonnu), norāda LDz pārstāvji.

Šonedēļ, no 4. līdz 6.oktobrim, Kazahstānā norisinās starptautiskā transporta un loģistikas izstāde "TransLogistica Kazakhstan 2023", kuras laikā Pļavnieks tikās ar Kazahstānas dzelzceļa vadītāju Nurlanu Saranbajevu un pārrunāja dzelzceļa pārvadājumu procesu uzlabošanas iespējas, tālākās sadarbības perspektīvas, šī brīža izaicinājumus, kā arī elektronisko pavadzīmju izmantošanu pārvadājumiem starp Latviju un Kazahstānu, kas uzlabotu klientu apkalpošanas kvalitāti un optimizētu pārvadātāja biznesa procesus.

Izstādē ar vienotu zīmolu "VIA Latvia" piedalās Satiksmes ministrija un Latvijas tranzīta nozares lielākie uzņēmumi, tostarp LDz un LDz koncerna uzņēmumi - SIA "LDz Cargo", SIA "LDz Loģistika", SIA "LDz ritošā sastāva serviss" un citi Latvijas transporta koridora pārstāvji.

Jau ziņots, ka LDz koncerna apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 128,436 miljoni eiro, kas ir par 7,6% vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, taču koncerna zaudējumi pieauga sešas reizes un bija 2,656 miljonu eiro apmērā, liecina kompānijas publiskotā informācija.

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze" un loģistikas uzņēmums "LDz loģistika".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Būtiski mainīti principi, pēc kādiem mājsaimniecības nodod elektrību tīklā

Atbilstoši grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā ar maiju sāks darboties neto norēķinu sistēma, kas paredz mājsaimniecību ar saules paneļiem savstarpējos norēķinus naudas izteiksmē.

Ekonomika Latvijā vairāk nekā 90% iedzīvotāju pirkumiem internetā izmanto datorus

Latvijā vairāk nekā 90% iedzīvotāju pirkumiem internetā izmanto datorus, tomēr arvien vairāk cilvēku pirkumiem sāk izmantot arī mobilos telefonus, liecina starptautiskā interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmuma "Gemius" veiktās aptaujas dati.

Ekonomika Latvijas augstskolas izstrādājušas viedās enerģijas projektu par 1 160 000 eiro

Tiks izstrādāta arī interaktīva platforma klimata pārmaiņu mazināšanas pasākumu simulēšanai.

Ekonomika LMT ceļ interneta pakalpojumu cenas

No šodienas palielinās atsevišķu SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) interneta pakalpojumu cenas, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

Lasiet arī

Sabiedrība Darbi jauno staciju izbūvē Bolderājas līnijā varētu tikt pabeigti nākamgad

Darbi jauno staciju izbūvē Bolderājas līnijā ir aizkavējušies un visdrīzāk tiks pabeigti 2024.gadā, intervijā aģentūrai LETA sacīja VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valdes priekšsēdētājs Rinalds Pļavnieks.

Ekonomika LDz ir gatavs kļūt par vienīgo abu sliežu platuma infrastruktūras pārvaldītāju

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz") ir gatavs kļūt par vienīgo abu sliežu platuma infrastruktūras pārvaldītāju Latvijā, attīstot gan tehnisko nodrošinājumu, gan prasmes, intervijā aģentūrai LETA norādīja LDz valdes priekšsēdētājs Rinalds Pļavnieks.

Ekonomika Pa dzelzceļu pārvadāto kravu apmērs šogad varētu samazināties par 15-20%

Pa dzelzceļu pārvadāto kravu apmērs šogad varētu samazināties par 15-20%, intervijā aģentūrai LETA prognozēja VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valdes priekšsēdētājs Rinalds Pļavnieks.

Ekonomika LDz ļauj turpināt dzelzceļa elektrificētā tīkla modernizācijas iepirkumu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB), izskatot AS "BMGS" sūdzību, nolēma atļaut VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) turpināt iepirkuma procedūru un slēgt iepirkuma līgumu atklātā konkursā par dzelzceļa elektrificētā tīkla modernizāciju, liecina informācija IUB mājaslapā.