• Edijs,
  • Edvīns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šteinbukai diez ko nepatīk ideja par atbalsta sniegšanu kredītņēmējiem

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
lsm.lv 09:02, 03.10.2023


Atbalstam kredītņēmējiem jābūt mērķtiecīgam un terminētam, taču vienlaikus atbalsta sniegšana varētu radīt relatīvi bīstamu precedentu – valsts var izdomāt sākt regulēt arī, piemēram, cenas.



Tā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" norādīja Fiskālās disciplīnas padomes priekšsēdētāja Inna Šteinbuka.

Šteinbuka atzina, ka Eiropas Centrālās bankas politika, palielinot kredītu procentlikmes, mums kā patērētājiem nepatīk, taču tā nostrādāja ļoti efektīvi, jo cenas kāpj daudz lēnāk, lai gan tās joprojām ir augstas un turpina pieaugt.

"Eiropas Centrālā banka rīkojas korekti, jo Latvijā inflācijas kritums ir straujāks nekā vidēji Eiropas Savienībā," norādīja Šteinbuka.

Šteinbuka akcentēja, ka jau kopš kovida pandēmijas valdībai ir vēlme atbalstīt iedzīvotājus dažādos veidos. Arī tagad ieviest vēl kādu atbalsta veidu ir politiķu lēmums.

"Ja atbalsts ir mērķtiecīgs, terminēts, ja to nesniedzam visiem kredītņēmējiem, bet tikai tiem, kam tas ir vajadzīgs, kam ir grūti samaksāt, tas principā ir "okei", un tas varētu neuzlikt milzīgu papildu slogu uz budžetu. Bet tai pašā laikā tas varētu radīt relatīvi bīstamu precendentu, jo mēs tomēr dzīvojam tirgus ekonomikā – ja šodien sāksim regulēt kredītlikmes, rīt varbūt mums sagribēsies regulēt cenas. Ar to ir ļoti piesardzīgi jārīkojas," vērtēja Šteinbuka.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Ekonomiskā situācija Eiropas Savienībā uzlabojas?

Nenoteiktība un lejupvērstie riski, kas apdraud ekonomikas prognozi, pēdējos mēnešos ir vēl vairāk palielinājušies, galvenokārt saistībā ar Krievijas ieilgušo agresijas karu pret Ukrainu un konfliktu Tuvajos Austrumos. Riskus joprojām rada arī plašāka ģeopolitiskā spriedze.

Ekonomika Pašvaldības Vidzemes tirgus atdzīvojas jaunā veidolā (+VIDEO)

Ēku autors bija Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Reinholds Šmēlings.

Ekonomika Lidostā Rīga sākta liela kravu termināļa būvniecība (+VIDEO)

Projektu paredzēts pabeigt 12 mēnešu laikā.

Lasiet arī

Ekonomika Ierēdņu kļūdas dēļ krusā cietušajiem augļkopjiem atbalsts nav paredzēts

Augusta vētras krusā cietušajiem augļkopjiem Zemkopības ministrijas (ZM) kļūdas dēļ atbalsts nav paredzēts, tikšanās laikā ar lauksaimniekiem Tērvetē atzina ZM pārstāvji.

Sabiedrība Latvija ar 150 000 eiro atbalstīs palestīniešus un Izraēlas iedzīvotājus

Latvija ar 150 000 eiro atbalstīs palestīniešus un Izraēlas iedzīvotājus, veicot iemaksu ANO Palestīnas bēgļu palīdzības un darba aģentūras Tuvajos Austrumos (UNRWA), Pasaules Pārtikas programmas (WFP) un Izraēlas Sarkanā vairoga ("Magen David Adom") budžetā, lai sniegtu atbalstu palestīniešu un Izraēlas iedzīvotājiem, reaģējot uz pašreizējo saspīlējumu un humāno krīzi Tuvajos Austrumos.

Sabiedrība Sākta pieteikšanās ES ārkārtas atbalstam augļkopjiem un lopkopjiem

Sākta pieteikšanās Eiropas Savienības (ES) ārkārtas atbalstam augļkopjiem un lopkopjiem par šī gada zaudējumiem ekonomisko un klimatisko apstākļu dēļ, informē Zemkopības ministrijā (ZM).

Sabiedrība Pagarina bērnu pārtikas atbalstu līdz 2024.gada janvāra beigām

Valdība šodien lēmusi pagarināt bērnu pārtikas atbalstu līdz 2024.gada janvāra beigām.