• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Spirta ražošana septiņos mēnešos Latvijā augusi 2,1 reizi

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 15:38, 30.09.2023


Latvijā saražotā spirta apmērs septiņos mēnešos audzis 2,1 reizi salīdzinājumā ar 2022.gada septiņiem mēnešiem, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.


Foto: LETA

Kopumā spirts septiņos mēnešos Latvijā saražots 5,249 miljonu litru absolūtā alkohola apjomā, kas ir par 2,783 miljoniem litru vairāk nekā 2022.gada septiņos mēnešos.

Tostarp saražotā etilspirta apjoms septiņos mēnešos bija 5,249 miljoni litru absolūtā alkohola, kas ir 2,1 reizi vairāk nekā 2022.gada septiņos mēnešos. Savukārt dehidratētais spirts septiņos mēnešos Latvijā nav ražots.

Latvijā ievestā etilspirta apmērs septiņos mēnešos bija 5,818 miljoni litru absolūtā alkohola, kas ir par 42,7% mazāk nekā 2022.gada septiņos mēnešos.

Septiņos mēnešos Latvijā realizētā etilspirta apmērs palielinājies 3,8 reizes jeb par 2,183 miljoniem litru absolūtā alkohola - 2023.gada septiņos mēnešos realizēts 2,967 miljoni litru absolūtā alkohola, bet 2022.gada septiņos mēnešos - 784 830 litru absolūtā alkohola.

Alkoholisko dzērienu ražošanā izlietotā etilspirta apmērs septiņos mēnešos bija 7,097 miljoni litru absolūtā alkohola, kas ir par 17% mazāk nekā 2022.gada septiņos mēnešos izlietotais apmērs - 8,551 miljons litru absolūtā alkohola.

Savukārt uz citām Eiropas Savienības dalībvalstīm septiņos mēnešos izvests un eksportēts etilspirts 2,284 miljonu litru absolūtā alkohola apmērā jeb par 18,4% mazāk nekā 2022.gada septiņos mēnešos.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 2022.gadā Latvijā spirts saražots 4,356 miljonu litru absolūtā alkohola apjomā, kas ir par 3,155 miljoniem litru mazāk nekā 2021.gadā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Eksperts: aizkavēts maksājums par pakalpojumiem sabojās kredītvēsturi (+VIDEO)

Labākā pieeja ir ik dienu piekopot pārdomātus finanšu ieradumus.

Ekonomika Baltijā sākas viedo māju bums (+VIDEO)

Papildus var ietaupīt, modernizējot esošo elektrības instalāciju.

Ekonomika Atļauj "Latvijas Gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu

Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 3.35 eiro.

Ekonomika Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti

Rīgas pašvaldības šovasar izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā Joŗģa Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti, savukārt konkursu Vanšu tilta pārbūvei plānots izbeigt bez rezultāta un izsludināt jaunu iepirkumu.

Lasiet arī

Sabiedrība Par teju 30% pieaudzis ārvalstu studentu pieteikumu skaits LU

Studijām Latvijas Universitātē (LU) 2024./2025.akadēmiskajā gadā saņemti par teju 30% vairāk ārvalstu studentu pieteikumu nekā pērn, informēja universitāte.

Interesanti fakti No Rīgas pludmalēm siltākais ūdens joprojām ir Bābelīša ezerā

No Rīgas oficiālajām pludmalēm vissiltākais ūdens joprojām ir Bābelīša ezerā, liecina Pašvaldības policijas apkopotā informācija.

Kriminālziņas Linkaits izstājies no JKP

Bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits izstājies no Jaunās konservatīvās partijas (JKP), ceturtdien ziņo Latvijas Televīzija.

Kriminālziņas Kā nekļūt par noziedznieka upuri, iepērkoties internetā (+VIDEO)

Krāpnieks bieži atsūta saiti uz viltus vietni, kas ir izveidota līdzīga kādam no populāriem kurjerdienestiem.