Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā augusta beigās sarucis līdz 5,5%

Ekonomika
LETA 07:52, 11.09.2023 0

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad augusta beigās bija 5,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

 
Foto: LETA

2023.gada augusta beigās NVA bija reģistrēti kopumā 49 095 bezdarbnieki, kas ir par 867 cilvēkiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 49 962 bezdarbnieki.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis augusta beigās joprojām bija Rīgas reģionā - 4,4% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis saglabājās Latgales reģionā - 10,9%, kas ir kritums par 0,2 procentpunktiem.

Kurzemē reģistrētā bezdarba līmenis augustā samazinājies par 0,2 procentpunktiem, mēneša beigās veidojot 5,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, Zemgalē reģistrētā bezdarba līmenis sarucis par 0,1 procentpunktu un bija 5%, bet Vidzemē reģistrētā bezdarba līmenis mēneša laikā nav mainījies un bija 5,4%.

Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis augustā samazinājās par 0,1 procentpunktu, mēneša beigās veidojot 4,4% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Pagājušā gada beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Nedēļas nogales salnas īpaši kaitējušas sējumiem un augļkokiem Latgalē

Nedēļas nogales salnas īpaši kaitējušas sējumiem, kultūraugiem, augļu kokiem un krūmiem Latgalē, aģentūrai LETA pauda aptaujātie lauksaimnieki un augļkopji.

Ekonomika Elektrības vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā palielinājās par 63%

Elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā pieauga par 63% un bija 81,45 eiro par megavatstundu (MWh) jeb 0,08 eiro par kilovatstundu (KWh), aģentūru LETA informēja AS "Latvenergo" pārstāvji.

Lasiet arī

Ekonomika Gada beigās nedaudz palielinājies bezdarba līmenis

2023. gada decembrī faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 6,6 %, un kopš novembra tas ir palielinājies par 0,2 procentpunktiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) aprēķins.

Ekonomika Latvijā novembrī bijis augstāks bezdarba līmenis nekā ES vidēji

Latvijā novembrī bezdarba līmenis bija 6,6%, un tas bijis augstāks nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina otrdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Ekonomika Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā pagājušā gada beigās bija 5,7%

Latvijā decembra beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 5,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,3 procentpunktiem vairāk nekā novembra beigās, bet par 0,4 procentpunktiem mazāk nekā 2022.gada beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

Ekonomika Banku analītiķi par to, kāds bezdarba līmenis Latviju sagaida nākamā gada beigās

Latvijā bezdarbs nākamā gada beigās varētu būt ap 6-6,7% līmenī, aģentūrai LETA prognozēja banku analītiķi.