• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Daugavpilī aug tarifi, siltumu sola lētāko starp valstspilsētam (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
Latgales laiks 11:39, 08.09.2023


Cenu pamato ar enerģētisko komponenšu -- elektroenerģijas, dabasgāzes un siltumenerģijas sadārdzināšanos.


Tarifs ir līdz 2025. gada 31. jūlijam.

No 1. oktobra Daugavpilī pieaugs maksa par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem, informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Ūdensapgādes pakalpojumu tarifs no oktobra Daugavpilī pieaugs par 12,9%, bet kanalizācijas -- par 3,5%. Tādējādi maksa par ūdeni būs 1,05 eiro par kubikmetru, par kanalizāciju -- 1,19 eiro par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa.

Minētie ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi būs spēkā līdz 2025. gada 30. septembrim. No 2025. gada 1. oktobra SIA "Daugavpils ūdens" ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 1,07 eiro par kubikmetru, bet kanalizācijas -- 1,23 eiro par kubikmetru bez PVN.

Ūdenssaimniecības tarifu pieaugumu SIA "Daugavpils ūdens" administrācijā pamato ar enerģētisko komponenšu -- elektroenerģijas, dabasgāzes un siltumenerģijas sadārdzināšanos.

Pašreizējais "Daugavpils ūdens" ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojuma tarifs ir attiecīgi 0,93 eiro un 1,15 eiro par kubikmetru bez PVN.

PAS “Daugavpils siltumtīkli” siltumapgādes tarifs, pēc kura pilsētnieki apmaksās karsto ūdeni, šobrīd ir zemākais septiņu lielo pilsētu vidū - 85,33 eiro par MWh, bez PVN. Rīgā - 91,26 eiro, Rēzeknē - 120,47 eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%

Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%, turpretim saimniecību vidējais lielums pieaudzis 2,3 reizes, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie 2023.gada lauku saimniecību integrētās statistikas apsekojuma provizoriskie dati.

Ekonomika Ekonomiskā situācija Eiropas Savienībā uzlabojas?

Nenoteiktība un lejupvērstie riski, kas apdraud ekonomikas prognozi, pēdējos mēnešos ir vēl vairāk palielinājušies, galvenokārt saistībā ar Krievijas ieilgušo agresijas karu pret Ukrainu un konfliktu Tuvajos Austrumos. Riskus joprojām rada arī plašāka ģeopolitiskā spriedze.

Ekonomika Pašvaldības Vidzemes tirgus atdzīvojas jaunā veidolā (+VIDEO)

Ēku autors bija Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Reinholds Šmēlings.

Ekonomika Lidostā Rīga sākta liela kravu termināļa būvniecība (+VIDEO)

Projektu paredzēts pabeigt 12 mēnešu laikā.

Lasiet arī

Ekonomika Dabasgāzes izmaksas šajā apkures sezonā satrauc 84% Latvijas iedzīvotāju

Neskatoties uz to, ka dabasgāze šajā apkures sezonā kļuvusi lētāka, 84% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka dabasgāzes apkures izmaksas šajā sezonā viņus satrauc, liecina aptaujas dati.

Ekonomika SPRK: mājsaimniecībām janvārī rēķini par gāzi būs mazāki

Nākamā gada janvārī mājsaimniecībām rēķini par gāzi būs mazāki nekā gadu iepriekš, ņemot vērā dabasgāzes cenas izmaiņas biržā, prognozē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK).

Sabiedrība «Conexus» strauji ceļ tarifu. Cik maksāsim par gāzi?

Vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") dabasgāzes pārvades sistēmas pakalpojumu tarifs no decembra pieaugs par 37,3%, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ekonomika Eksperti: Latvenergo augsto peļņu varēja izmantot tarifu kāpuma mazināšanai

AS "Latvenergo" darbojas tirgū un valstij ir jādod iespēja uzņēmumam pelnīt un augt, vienlaikus rekordaugsto peļņu varēja savlaicīgi prognozēt un izmantot sadales tarifa kāpuma mazināšanai, atzina banku analītiķi.