• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vilnis Priedītis: Latvijas veiksmes stāsts būtu kļūt par kripto uzņēmumu valsti

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 00:36, 27.08.2023


Ja Latvija kļūtu par kripto uzņēmumu valsti, tas būtu mūsu valsts veiksmes stāsts, uzskata uzņēmējs, investors un treideris Vilnis Priedītis, kurš nodibinājis savu Kripto skolu, kuras misija ir palīdzēt latviski runājošiem cilvēkiem apgūt zināšanas, saglabāt kapitālu un nopelnīt ar kripto aktīviem.

Vilnis Prieditis | LinkedIn

Biznesmenis jau četrus gadus darbojas ar tehnoloģiju, kripto un investīciju jomā.

“Sāku gan to ne visai pareizi, caur MLM projektiem, jeb kā to tautā bieži arī kļūdaini sauc: piramīdām, un arī tā man ir ļoti vērtīga pieredze. Vēlāk jau pārgāju uz kripto treidingu un investīcijām dažādos jaunos digitālajos aktīvos, arī palīdzu cilvēkiem veidot viņu kripto portfeļus. Un šobrīd jau ļoti aktīvi strādājam pie savu IT – produktu (aplikāciju) izstrādes, kas ir cieši saistīta arī ar blockchainu un kripto nozari,” stāsta Priedītis.

Pašlaik tiek veidots tādu produkts, kādu vēl neviens pasaulē nav veidojis, ir pārliecināts uzņēmējs. “Šī ir pilnīgi jauna pieredze, programmētāji, izrādās ir īpaši cilvēki, ar kuriem komunicēt ir jāiemācās tā teikt “pilnīgi no nulles”. Un starptautiskais mārketings arī ir pilnīgi jauna pieredze, un tā visa saistība ar blokķēdi ir vēl kaut kas savādāks un specifisks. Tie ir pavisam citi komunikāciju kanāli, nekā t.s. klasiskajā biznesā,” uzsver treideris.

Paralēli darbībai ar kriptām viņš izveidojis arī savu kripto skolu, jo pēdējos gados sapratis, ka pastāstīt sarežģītas lietas ar vienkāršiem vārdiem cilvēkiem, kuri tās grib saprast, varētu pat būt viņa dzīves misija. “Pēc jebkura labi novadīta vebināra es jūtos kā spārnos no enerģijas pieplūduma,” neslēpj Priedītis.

Uzņēmējs uz Latviju kā uz tirgu vairs neskatoties, viņš tēmē uz eksporta tirgiem. “Veiksmes atslēga ir ļoti vienkārša visur: paspēt ielēkt pareizajā laikā pareizajā vilcienā. Un pareizie vilcieni vienmēr bija, ir un būs,” ir pārliecināts kripto biznesa pārstāvis.

Priedītis savulaik dibinājis tolaik lielāko būvmateriālu tirdzniecības uzņēmumu SIA “Tapeks”, kā arī vairākus tā meitas uzņēmumus un saistītos uzņēmumus. Par ļoti veiksmīgu viņš uzskata SIA “Tapeks Noma” pārdošanas darījumu, lai gan pats būvmateriālu tirdzniecības uzņēmums nepārdzīvoja 2008.gada krīzi. Šajā dzīves posmā viņš iemācījies gan vadību, gan pārdošanu, gan finanšu vadību, gan prasmes noslēgt lielus darījumus, gan apvienot un pārņemt uzņēmumus.

Pēc tam viņa dzīvē nācis sporta pasākumu un vadības laiks. Kopā ar biedrību Sportlat organizējis vairākus simtus tautas sporta pasākumus, daudzi no kuriem ir populāri joprojām.

“Kā arī pašrealizējos deviņus gadus vadot Latvijas Triatlona federāciju tās prezidenta amatā. Izveidoju Rīgas Triatlonu. Jā, sports man vienmēr ir bijis tuvs. Mans tētis jau bērnībā mani ar to aktīvi iepazīstināja. Tūrisms, slēpošana, orientēšanās un kā galvenais garo distanču skriešana, kurā man līdz junioru vecumam izdevās gūt ievērojamus panākumus pat toreizējās PSRS līmenī. Tētis arī pats ir sporta meistars kalnu tūrismā un vēljoprojām savu 84 gadu vecumā aktīvi piedalās orientēšanās sacensībās. Domāju, ka kādas labas federācijas vadībā es tuvāko gadu laikā varētu atkal atgriezties. Un jau ar pavisam citu skatījumu,” saka Priedītis.

Viņš ir pilnīgi pārliecināts, ka pēc gadiem pieciem, septiņiem nodarbosies ar pilnīgu citu biznesu, bet šobrīd par perspektīvāko uzskata kripto biznesu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).