• Ziedonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


"Rīgas nami" pirmajā pusgadā strādājuši ar 150 000 eiro peļņu

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 21:31, 22.08.2023


Pašvaldības SIA "Rīgas nami" šī gada pirmajā pusē strādājusi ar 150 000 eiro peļņu, informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Preisa. Tikmēr uzņēmuma apgrozījums sasniedzis 10,4 miljonus eiro.


Foto: LETA

Pozitīvie darbības rādītāji esot panākti, optimizējot uzņēmuma struktūru, stiprinot izmaksu kontroli un īstenojot pārdomātu komercobjektu nomas politiku, tādējādi palielinot šī segmenta ieņēmumus.

Kā norāda uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Baiba Beatrise Sleže, pēc uzņēmuma reorganizācijas galvenais uzdevums bijis pakalpojumu kvalitātes uzlabošana "Rīgas namu" apsaimniekotajos un pārvaldītajos objektos, nodrošinot savlaicīgu un kvalitatīvu darbu izpildi.

Svarīgi bijis arī apzināt uzraugošo iestāžu ilggadīgi sniegto aizrādījumu statusu un nekavējoties sākt nepilnību novēršanu.

Gada pirmajā pusē veikts apjomīgs īpašumu audits, izveidojot nepieciešamo prioritāro darbu sarakstu ar termiņiem to izpildei un paredzamo investīciju plānu.

Vienlaikus SIA "Rīgas Nami" pirmajā pusgadā veica apjomīgu objektu pielāgošanu Dziesmu un deju svētku dalībnieku vajadzībām, lai 54 skolas būtu sagatavotas svētku dalībnieku izmitināšanai. Šobrīd SIA "Rīgas nami" portfelī esošo izglītības iestāžu fondu veido 372 objekti, kuros notiek aktīvs darbs, gatavojoties jaunajam mācību gadam.

Stiprinot klientu servisu, gada pirmajā pusē tika veikti priekšdarbi SIA "Rīgas nami" mājokļu klientu apkalpošanas centra atvēršanai, kas jūlijā sekmīgi sācis darbību Brīvības ielā 49/53. Sākts darbs pie vadības sistēmas ieviešanas, kas nodrošinās procesa caurspīdīgumu, proti, klientam būs iespēja līdzsekot, kādā izpildes statusā ir viņa iesniegums.

Pēc reorganizācijas viena no uzņēmuma prioritātēm ir pašvaldības tirgu attīstība, tādējādi šobrīd notiek apjomīgs darbs pie Rīgas Centrāltirgus un Vidzemes tirgus ilgtermiņa attīstības plāniem. Viena no šī gada prioritātēm ir Vidzemes tirgus teritorijas iedzīvināšana, veicot labiekārtošanas un apzaļumošanas darbus.

Šī gada rezultātu uzlabošanā būtisku ieguldījumu devuši SIA Rīgas nami īpašumā esošie kinoteātris "Splendid Place" un Melngalvju nams, uzrādot ievērojami labākus darbības rādītājus. To ieņēmumi pret attiecīgo periodu pagājušajā gadā palielinājušies divas reizes.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldības aģentūru "Rīgas enerģētikas aģentūra" un Rīgas domes Mājokļu un vides departamentu tiekot realizēti vairāki projekti gan dzīvojamo māju, gan sabiedrisko ēku segmentos, iedzīvinot aprites ekonomikas principus ar mērķi tos standartizēt un ieviest pašvaldības būvniecības praksē.

Kā pirmais no šādiem būvniecības projektiem tikšot īstenots SIA "Rīgas namu" apsaimniekošanā esošās sociālās mājas un dienas centra atjaunošanas projekts Ziepju ielā 11. Drīzumā tiks uzsākta tā projektēšana un šis būs uzskatāms par pirmo apritīgās būvniecības projektu Latvijā.

Paralēli neatliekamo darbu sakārtošanai uzņēmumā sākta vidēja termiņa stratēģijas izstrāde. Tādējādi šobrīd notiek vairāku būtisku attīstības koncepciju izstrāde, lai uz to bāzes jau nākamajā gadā varētu uzsākt konkrētākus un pamatotus attīstības procesus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika «Norwegian» ziemas sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas

Aviokompānija "Norwegian" šī gada ziemas sezonā un nākamajā vasaras sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas, otrdien aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgās bāzes Rīgā atklāšanas pasākumā sacīja "Norwegian" izpilddirektors Geirs Karlsens.

Ekonomika  Budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9% no iekšzemes kopprodukta

Latvija pietuvojusies "sarkanajai iezīmei" - Māstrihtas 3% no IKP robežai.

Ekonomika FM: 2024.gadā budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9%

Šajā gadā valdības budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9% no iekšzemes kopprodukta (IKP), pietuvojoties tuvu Māstrihtas 3% no IKP robežai, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajā Latvijas Stabilitātes programmas projektā 2024.-2028.gadam, ko otrdien skata valdībā.

Ekonomika Šonedēļ skolēni varēs sākt pieteikties darbam vasaras brīvlaikā

Šonedēļ, 2.maijā, plkst.10 skolēni varēs sākt pieteikties darbam vasaras brīvlaikā, informē Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

Lasiet arī

Ekonomika Strauji sarukusi Latvijas apdrošināšanas kompāniju peļņa

Latvijas apdrošināšanas kompānijas šogad deviņos mēnešos strādāja ar peļņu 17,874 miljonu eiro apmērā, kas ir par 28,2% mazāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apkopotie dati.

Ekonomika "Latvenergo" peļņa deviņos mēnešos pieauga 3,9 reizes

AS "Latvenergo" koncerns šogad deviņos mēnešos strādāja ar 1,175 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 78,1% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, savukārt grupas peļņa pieauga 3,9 reizes - līdz 104,259 miljoniem eiro, liecina "Latvenergo" sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

Ekonomika Banku peļņa desmit mēnešos sasniegusi 248,4 miljonus eiro

Latvijas monetārās finanšu iestādes (MFI), galvenokārt bankas, šogad desmit mēnešos strādāja ar 248,4 miljonu eiro peļņu, kas ir par 13,8% vairāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, liecina Latvijas Bankas publiskotā informācija.

Ekonomika Sarukusi krājaizdevu sabiedrību peļņa

Latvijas kooperatīvo krājaizdevu sabiedrību peļņa šogad deviņos mēnešos bija 199 300 eiro, kas ir par 3,9% mazāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, aģentūra LETA uzzināja Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK).