• Ziedonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ar ko arvien vairāk pelna "airBaltic"? Būsiet pārsteigti!

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 20:22, 22.08.2023


Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" ieņēmumi no papildpakalpojumiem pirmajā pusgadā pieauguši par 39%, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, pavēstīja kompānijas ieņēmumu pārvaldības vecākā viceprezidente Eva Plakane.


Foto: LETA

Šā gada pirmajos sešos mēnešos "airBaltic" populārākie papildpakalpojumi bija reģistrētā bagāža, iepriekšējā sēdvietu rezervācija, kā arī smagā rokas bagāža, kuru apjoms salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn pieaudzis attiecīgi par 10%, 24% un 40%, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Komentējot sēdvietu rezervāciju, pārstāvji norāda, ka kopumā to izvēlējušies vairāk nekā 14% no kopējā pasažieru skaita, turklāt 15.rinda ir viena no iecienītākajām. Taču tie pasažieri, kuru sēdvietas ir iekļautas biļetes cenā, dod priekšroku 5.rindai, kas atrodas uzreiz aiz biznesa klases, kā arī sēdvietām blakus avārijas izejām, kas sniedz papildu vietu kājām.

Kā ziņo "airBaltic", palielinājies arī to pasažieru skaits, kuri pēdējā laikā izvēlējušies ceļot kopā ar saviem mājdzīvniekiem. Salīdzinot ar 2022.gada pirmo pusgadu, "airBaltic" pārvadāto dzīvnieku skaits ir divkāršojies, šogad pārsniedzot 6600 dzīvniekus. No tiem 27% bija kaķi un 73% - suņi.

Pēdējā laikā ievērojami audzis pieprasījums pēc speciālā aprīkojuma pārvadājumiem (+83%), kas liecina par pasažieru sportisko aktivitāšu atgriešanos pirmspandēmijas līmenī. Ceļotāji lido kopā ar tādiem personīgiem priekšmetiem kā slēpes, golfa somas un sērfošanas dēļi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika  Budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9% no iekšzemes kopprodukta

Latvija pietuvojusies "sarkanajai iezīmei" - Māstrihtas 3% no IKP robežai.

Ekonomika FM: 2024.gadā budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9%

Šajā gadā valdības budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9% no iekšzemes kopprodukta (IKP), pietuvojoties tuvu Māstrihtas 3% no IKP robežai, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajā Latvijas Stabilitātes programmas projektā 2024.-2028.gadam, ko otrdien skata valdībā.

Ekonomika Šonedēļ skolēni varēs sākt pieteikties darbam vasaras brīvlaikā

Šonedēļ, 2.maijā, plkst.10 skolēni varēs sākt pieteikties darbam vasaras brīvlaikā, informē Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

Ekonomika Palielinās dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā

No šā gada 1.jūnija plānots palielināt dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā par plastmasas iepakojumiem, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes publicētais lēmums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lasiet arī

Ekonomika «airBaltic» nepieciešams papildu finansējums. Atkal prasīs naudu no valsts?

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" plāno piesaistīt papildu finansējumu 100 miljonu eiro apmērā, teikts kompānijas auditētajā 2023.gada pārskatā.

Ekonomika Aviokompānijai «airBaltic» beidzot ir peļņa. Cik tā ir liela?

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar auditēto peļņu 33,652 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, savukārt koncerna apgrozījums, salīdzinot ar 2022.gadu, palielinājās par 33,5%, sasniedzot 667,982 miljonus eiro, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Ekonomika «airBaltic» sāk lidojumus uz Alikanti

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" šodien sāk lidojumus divas reizes nedēļā uz Alikanti, Spānijā, aģentūru LETA informēja Rīgas lidostas pārstāvji.

Ekonomika Vai atsāks lidojumus uz Liepāju? Gausam ir atbilde

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" lidojumiem uz Liepāju nav ekonomiska pamatojuma ar pašreizējo pasažieru plūsmu, intervijā aģentūrai LETA atzina "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.