• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pērn teju par trešdaļu audzis būvmateriālu tirgotāja Depo apgrozījums

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 23:34, 04.08.2023


Būvmateriālu tirgotāja SIA "Depo DIY" ("Depo") pērn strādāja ar 336,198 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 28,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 27,7% līdz 16,654 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".



Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka aizvadītajā gadā, neskatoties uz valdības gada sākumā noteiktajiem Covid-19 ierobežojumiem un Krievijas iebrukumu Ukrainā, kompānija turpinājusi attīstību Latvijā un Baltijā.

Kopš Krievijas sāktā kara "Depo DIY" pārtrauca sadarbību ar piegādātājiem Krievijā un Baltkrievijā, aizstājot to ražojumus ar analogiem produktiem no citiem tirgiem, tostarp no Ukrainas ražotājiem. Tā rezultātā Ukrainas preču apgrozījums "Depo" veikalu tīklā pērn pieauga divas reizes.

Tāpat vadības ziņojumā teikts, ka arvien ciešāka sadarbība notiek ar Latvijas ražotājiem, kuru īpatsvars kompānijas apgrozījumā Latvijā pērn sasniedza 39%, Lietuvā - 24% un Igaunijā - 23%, tādējādi stiprinot Latvijas ražotāju eksportu.

Vadības ziņojumā uzsvērts, ka preču piegādes "Depo" ķēdē notiek no loģistikas centra Latvijā, bet veikalu Lietuvā un Igaunijā vadība notiek no biroja Latvijā. Tādējādi "Depo" kopējais preču un pakalpojumu eksports pērn bija 115 miljonu eiro apmērā jeb 0,54% no Latvijas eksporta 2022.gadā.

Kompānijas vadība informē, ka, attīstoties veikalu tīklam Baltijā, pieauga arī darbinieku skaits, gada nogalē sasniedzot 3041. Latvijā strādā 1942 darbinieki.

"Depo" pērn turpinājusi pilnveidot iekšējo sistēmu un struktūru, lai uzlabotu klientu apkalpošanas līmeni un kompānijas konkurētspēju nākotnē, tādējādi nodrošinot turpmāku izaugsmi.

Pērn "Depo DIY" sāka jauna veikala būvniecību Rīgā, Kārļa Ulmaņa gatves rajonā, kuru plānots atvērt 2023.gada ceturtajā ceturksnī.

Jau vēstīts, ka 2021.gadā "Depo DIY" strādāja ar 260,723 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,1% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 20,4% līdz 13,043 miljoniem eiro.

"Depo DIY" reģistrēta 2004.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 7 501 006 eiro. "Depo" vienīgā īpašniece ir SIA "DMT Pluss". Pēc "Firmas.lv" informācijas, "DMT Pluss" lielākais īpašnieks ir Andris Kozlovskis (25,19%), pa 19,94% kapitāldaļu pieder Verai Matisonei, Artim Kozlovskim un Vinetai Atvarai, savukārt 15% pieder SIA "Ausekļa ielas nams", kas pieder Mārai Lielcepurei-Gaveikai (48,34%), SIA "Paradox Holdings" (48,34%) un SIA "EQT Baltic" (3,32%). "Paradox Holdings" pieder Ģirtam Rungainim (66,67%) un Ingai Rungainei (33,33%), bet "EQT Baltic" vienīgais īpašnieks ir Kristaps Bērziņš.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.