No darbinieku prasījumu garantiju fonda pirmajā pusgadā izmaksāti 944 632 eiro

Ekonomika
LETA 13:26, 19.07.2023 0

No darbinieku prasījumu garantiju fonda šogad pirmajā pusgadā izmaksāti 944 632 eiro, kas trīs reizes vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā, informēja Maksātnespējas kontroles dienestā (MKD).

 

Tāpat apmierināto darbinieku prasījumu skaits ir dubultojies.

Tas skaidrojams ar to, ka līdz 2021.gada 1.septembrim kreditoriem, tostarp darbiniekiem bija noteikts aizliegums iesniegt juridiskās personas maksātnespējas procesa pieteikumu, līdz ar to vēl līdz 2022.gada novembrim bija novērojams kopējā no garantiju fonda izmaksāto līdzekļu apmēra samazinājums. Kopš 2022.gada novembra izmaksājamā summa palielinājās.

Šā gada pirmajā pusgadā MKD no darbinieku prasījumu garantiju fonda ir izmaksājis naudas līdzekļus 944 2731 eiro apmērā 36 maksātnespējīgo uzņēmumu 518 darbinieku prasījumu apmierināšanai. Vidējā viena darbinieka prasījumu segšanai piešķirtā summa bija 1823 eiro.

2022.gada pirmajā pusgadā MKD no darbinieku prasījumu garantiju fonda ir izmaksājis naudas līdzekļus 284 000 eiro apmērā 26 maksātnespējīgo uzņēmumu 239 darbinieku prasījumu apmierināšanai. Vidējā viena darbinieka prasījumu segšanai piešķirtā summa bija 1188 eiro.

No darbinieku prasījumu garantiju fonda līdzekļiem MKD apmierina darbinieku prasījumus saistībā ar darba samaksu, atlīdzību par ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, atlīdzību par cita veida apmaksātu prombūtni, atlaišanas pabalstu sakarā ar darba tiesisko attiecību izbeigšanos, kā arī kaitējuma atlīdzību sakarā ar nelaimes gadījumu darbā vai arodslimību.

Lielākās summas no darbinieku prasījumu garantiju fonda līdzekļiem 2023.gada pirmajā pusgadā izmaksātas SIA "Latvijas-Vācijas kopuzņēmums "Reho"" 275 darbinieku prasījumu apmierināšanai 551 114 eiro apmērā, SIA "Gros auto" 21 darbinieka prasījumu apmierināšanai 62 761 eiro apmērā, SIA "Faberlic Baltija" 52 darbinieku prasījumu apmierināšanai 45 899 eiro apmērā, SIA "Kita18" 28 darbinieku prasījumu apmierināšanai 43 735 eiro apmērā, kā arī SIA "FC būve" 17 darbinieku prasījumu apmierināšanai 42 344 eiro apmērā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.