• Nameda,
  • Ritvaldis,
  • Visvaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Labi! Pašmāju veikalu tīkls LaTS plakst. Šogad jau atklāti 15 jauni veikali

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 21:27, 02.06.2023


Pārtikas mazumtirgotāja "LaTS" veikalu tīklā šogad līdz šim aizvērti 15 veikali, vienlaikus atvērtas vienpadsmit jaunas tirdzniecības vietas, sacīja SIA "Latvijas tirgotāju savienības" valdes priekšsēdētājs Raimonds Okmanis.


Raimonds Okmanis.

Kopumā tirdzniecības vietu skaits nedaudz samazinās, bet paši veikali kļūst lielāki, kompensējot apgrozījuma samazināšanos, norādīja Okmanis.

Viņš arī skaidroja, ka visi tirdzniecības tīkli piedzīvo tirgotāju skaita maiņas, kuras ietekmē gan iepriekšējo īpašnieku došanās pensijā, gan, piemēram, administratīvo izmaksu pieaugums depozīta sistēmas ieviešanas dēļ. Tāpat tirdzniecības vietu skaita samazināšanās Okmaņa ieskatā saistīta ar vispārēju Latvijas iedzīvotāju skaita samazināšanos.

Taujāts par mazumtirdzniecības tīkla "SPAR" ienākšanu Latvijā un tā iespējamo ietekmi uz "LaTS" darbību, Okmanis uzsvēra, ka jebkurš jauns tirgus dalībnieks rada zināmas pārmaiņas. Vienlaikus viņš īpašus satricinājumus neprognozēja.

"Mūsu tirgus ir atvērts, un tas nozīmē, ka arī mēs skatīsimies, kas varētu būt vēl interesantāks vietējam pircējam un arī uzņēmējam, jo īpaši tāpēc, ka "SPAR" modelis ir ļoti līdzīgs mūsu darbības veidam," atzina Okmanis.

Viņš arī stāstīja, ka sākotnēji neizslēdza iespēju, ka "SPAR" mēģinās piesaistīt arī kādu no "LaTS" tīkla tirgotājiem, līdzīgi kā tas notika ar tirdzniecības ķēdes "Elvi" partneri SIA "Banderi S.IDE", tomēr patlaban nekas par tādām konkurentu darbībām neliecinot.

Kā norādīja Okmanis, "SPAR" Latvijā vēl nevar piedāvāt konkurētspējīgu infrastruktūru, jo tās izveidei vajadzīgs laiks.

"LaTS" vadītājs novērojis, ka šobrīd par starptautiskā tīkla partneriem kļuvuši vairāki alkoholisko dzērienu tirgotāji, tostarp SIA "Devona", kas šīs sadarbības ietvaros sāks nodarboties arī ar pārtikas produktu tirdzniecību. Tāpat viņš neizslēdza, ka "SPAR" ienākšana Latvijā varētu veicināt jaunu tirdzniecības vietu rašanos.

"Īstermiņā lielas pārmaiņas gan nav gaidāmas, bet vienmēr jau kāds vēlēsies mainīt sadarbības partnerus, tāpat nav izslēgts, ka kāds no "SPAR" tīkla uzņēmumiem nākotnē varētu pārnākt uz mūsu tīklu," piebilda Okmanis.

Viņš gan atzīst, ka alkoholisko dzērienu tirgotājiem ieiešana pārtikas produktu tirdzniecībā prasīs piemēroties nozares specifikai, kas ietver īsākus produktu derīguma termiņus, mazākus uzcenojumus, lielākas darbaspēka izmaksas un citas īpatnības.

"LaTS" reģistrēta 2007.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Raimonds Okmanis - 42,99%, Inga Tunste - 39,02%, Agita Vanaģele - 10,02%, Ēriks Pīlādzis - 2%, Velga Kalniņa - 2%, Rauls Baumanis - 2%, Arnolds Taukulis - 0,98% un Jeļena Okmane - 0,98%


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Ropažu atkritumu rūpnīca kalpos kā tūrisma un aktīvās atpūtas objekts (+VIDEO)

Ražotnes darbības īstenošanā tiks ievēroti gan saistošie Ministru kabineta noteikumi, gan jaunākajās Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvās.

Ekonomika Ledlauzis «Foros» par vienu miljonu eiro pārdots Igaunijā

Rīgas brīvostas pārvaldei piederošā SIA "LVR Flote" ledlauzi "Foros" pārdevusi par vienu miljonu eiro Igaunijas uzņēmumam "Nord Company", aģentūra LETA noskaidroja Rīgas brīvostā.

Ekonomika Ģeopolitiskā situācija visvairāk negatīvi ietekmē investīciju vidi valstī

Nepalielinot investīcijas, ir grūti iedomāties, ka varēsim sagaidīt Latvijas ekonomikas izrāvienu.

Ekonomika Skolēnu nodarbināšanai vasarā pieteikušies vairāk nekā 800 darba devēji

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) skolēnu vasaras nodarbinātības pasākuma īstenošanai pieteikušies vairāk nekā 800 darba devēji.