• Alīna,
  • Rūsiņš,
  • Sandris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Visiem tā! Stiga RM investēs 5 miljonus eiro mājas būvniecībā darbiniekiem

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 14:01, 25.05.2023


Kokrūpniecības un mežsaimniecības uzņēmuma SIA "Stiga RM" grupa investēs piecus miljonus eiro dzīvojamās ēkas būvniecībā, nodrošinot 65 dzīvokļus uzņēmuma darbiniekiem, informēja uzņēmumā.



"Stiga RM" pārstāvji norāda, ka ēkas būvniecību Kuldīgā, Lapegļu ielā plānots sākt jūlijā, bet nākamā gada pavasarī dzīvokļi būs pieejami darbiniekiem. Ēkas kopējā platība būs 4800 kvadrātmetru.

"Stiga RM" skaidro, ka gan esošajiem, gan jaunajiem darbiniekiem tiks piedāvāta iespēja saņemt īres dzīvokli ar izpirkuma tiesībām.

Uzņēmumā norāda, ka mājā būs pieejami trīsistabu, divistabu un studio tipa dzīvokļi ar balkoniem. Tāpat tiks nodrošinātas autonovietnes un velonovietnes, kā arī atsevišķas noliktavas telpas un tehniskās telpas ēkas pagrabstāvā. Paredzēts, ka dzīvojamā māja atbildīs gandrīz nulles enerģijas ēkas prasībām.

Projekts tiek īstenots sadarbībā ar arhitektu biroju SIA "Lauder Architects".

Vienlaikus uzņēmumā norāda, ka daudzdzīvokļu mājas būvniecība Kuldīgā ir pilotprojekts. Skatoties piecu gadu perspektīvā, "Stiga RM" saredz iespēju līdzīgu ēku būvēt arī Smārdē.

Savukārt Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska ("Kuldīgas novadam") atzīmē, lai gan jaunā ēka primāri paredzēta uzņēmuma darbiniekiem, tā būtiski atslogos mājokļu tirgu un uzlabos dzīvokļu pieejamību novadā.

Jau ziņots, ka "Stiga RM" grupas apgrozījums pagājušajā gadā bija 85 miljoni eiro, kas ir par 57% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt grupas peļņa palielinājās 2,3 reizes un bija vairāk nekā 22 miljoni eiro.

"Stiga RM" grupa 2022.gadā veica reorganizāciju, grupā apvienojot piecus uzņēmumus - "Stiga RM", "Stiga RM Nami", SIA "Stiga RM Distribution", SIA "Stiga RM Transports" un SIA "Stiga RM Metāls".

"Stiga RM" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,921 miljons eiro. Kompānija pieder Andrim Ramoliņam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Ar Krieviju sadarbojas mazāk nekā 1% LTRK dalībuzņēmumu (+VIDEO)

Tiek apspriestas iespējas ātri pārtraukt eksportu uz agresorvalsti.

Ekonomika Siguldas uzņēmēji apvienojas (+VIDEO)

Izaicinājums ir attīstības perspektīva ekonomiskajai izaugsmei.

Ekonomika Rīgas pašvaldība Vecrīgas pievilcību cer vairot ar labiekārtojumu

Rīgas pašvaldība šogad Vecrīgā plāno uzstādīt vairāk nekā 200 dažāda veida labiekārtojuma elementus un pārbūvēt vairākas Vecrīgas ielas.

Ekonomika Latvijas Banka pērn strādāja ar zaudējumiem 54 miljonu eiro apmērā

Latvijas Banka pagājušajā gadā strādāja ar zaudējumiem 54 miljonu eiro apmērā, kamēr 2022.gadu Latvijas centrālā banka noslēdza bez peļņas un zaudējumiem.

Lasiet arī

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).