• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ko ņemt vērā, meklējot darbu citā pilsētā?

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 13:16, 25.05.2023


Pārcelšanās uz citu pilsētu ir aizraujoša, bet tajā pašā laikā arī sarežģīta pieredze, īpaši tad, ja paša spēkiem jāatrod gan jaunā dzīvesvieta, gan darbs. Tas, kā un kāda secībā šie svarīgie uzdevumi veicami, protams, ir atkarīgs no katra individuālās situācijas.



Kādam darbs jau ir sarunāts, tādēļ atliek tikai parūpēties par dzīvesvietu, citam atkal pretēji - ir dzīvesvieta, bet vēl jāsakārto darba jautājums. Bet, kā pareizi rīkoties tad, kad jaunajā dzīvesvietā negaida ne mājoklis, ne darbs? Par to vairāk raksta turpinājumā!

Svarīgs aspekts - finanses

Gribam to mēs vai nē, arī šajā jautājumā daudz kas atkarīgs no finansiālajām iespējām. Tieši no šī aspekta visbiežāk atkarīgs - vispirms meklēt darbu un tikai tad dzīvesvietu, vai tomēr otrādi.

Ja finanses atļauj, varat atrast piemērotu dzīvesvietu, nesteidzīgi pārcelties un tikai tad meklēt jauno nodarbošanos. Tas var būt ērtāk arī no tāda aspekta, ka varēsiet brīvi ierasties uz darba intervijām, uz kurām būsiet uzaicināts.

Savukārt, ja finansiālās iespējas ir ierobežotas, jāizvēlas otra pieeja - vispirms izvēlētajā pilsētā jāatrod darbs, pēc tam, izvērtējot savas iespējas, jāmeklē piemērots mājoklis.

Personīgie apsvērumi

Domājot par to, kā labāk sākt savas dzīves jauno nodaļu, jāņem vērā ne tikai finanses, bet arī personīgie apsvērumi, piemēram, pārcelšanas iemesli, paziņu loks jaunajā dzīvesvietā un citi.

Darba iespējas

Ja vien Jūs jaunajā dzīvesvietā jau negaida darbs, pirms pārcelšanās ir svarīgi izvērtēt, kādas ir darba iespējas šajā pilsētā. Piemēram, atbilstošs darbs Rīgā noteikti atrodams vienkāršāk nekā mazākās pilsētās, tādēļ rūpīgi apsveriet savas iespējas!

Laiks

Neatkarīgi no tā - darbu izlemjat meklēt pirms vai pēc pārcelšanās, atveliet tam pietiekami daudz laika. Piemērota darba atrašana var nebūt tik ātra, kā varbūt gribētos, tādēļ apbruņojieties ar pacietību.

Neaizmirstiet arī atjaunot informāciju savā CV un sagatavot jaunās motivācijas vēstules paraugu, ko pēc tam varat pielāgot pēc nepieciešamības. Tāpat atcerieties, ka par darba iespējām var uzzināt ne tikai sludinājumu portālos, bet arī forumos, domubiedru grupās un uzņēmumu mājas lapās.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Asociācija: banku pakalpojumi Latvijā ne vienmēr ir dārgākie Baltijā

Latvijā banku pakalpojumi ne vienmēr ir dārgākie Baltijā, pavēstīja Finanšu nozares asociācijas valdes loceklis Jānis Brazovskis.

Ekonomika Latvijas Banka samazinājusi inflācijas prognozi šim gadam

Latvijas Banka samazinājusi gada vidējās inflācijas prognozi šim gadam līdz 1,5% pretstatā decembrī prognozētajiem 2%, trešdien Latvijas Bankas rīkotajā diskusijā sacīja Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Uldis Rutkaste.

Ekonomika Briškens aicina Baltijas valstis vienoties par Rail Baltica vilcienu iegādi

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) aicina Baltijas valstis vienoties par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" vilcienu iegādi.

Ekonomika Latvijas izgudrotāji piedāvājuši vairākus daudzsološus enerģijas risinājumus

Atbalstu saņēma 30 prototipu autori katrs līdz 15 tūkstošiem eiro.

Lasiet arī

Pasaule Krievija pārceļ kara lidmašīnas no Pleskavas uz Sibīriju

Krievija pārvieto Pleskavā izvietotās kara transporta lidmašīnas "Il-76" uz 2700 kilometru attālo Hantu-Mansu reģionu, jo bažījas par iespējamiem Ukrainas gaisa uzbrukumiem, ziņo igauņu laikraksts "Louna-Eesti Postimees".

Ekonomika Lietuvas uzņēmums prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus

Lietuvas nekustamo īpašumu attīstītājs "Sirin Development" prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus, kas radīti, atceļot 22 zemesgabalu pie lidostas izsoli, pavēstīja "Sirin Development" valdes loceklis Laurīns Kuzavs.

Ekonomika Valsts rīko izsoli namīpašumam Vecrīgā. Cik tas maksā?

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) rīkos izsoli nekustamajam īpašumam Vecrīgā, Mazajā Monētu ielā 2.

Ekonomika KEM atbalstīja elektromobiļu dienas Latvijā (+VIDEO)

Pieaug modeļu daudzveidība cenu kategorijā ap 20 000 – 25 000 eiro.