• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā reģistrēto apdraudēto unikālo IP adrešu skaits aprīlī pieaudzis 3 reizes

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 23:03, 20.05.2023


Latvijā šogad aprīlī reģistrētas 229 339 kādam kibertelpas apdraudējumam pakļautas unikālas IP adreses, kas ir trīs reizes vairāk nekā 2022.gada aprīlī.



Tā liecina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" publicētā kibertelpas reģistrēto incidentu statistika.

Tostarp unikālajām IP adresēm visbiežāk šogad aprīlī reģistrētas konfigurācijas nepilnības - 53 779 gadījumi, bet kā ļaundabīgie kodi reģistrēti 3303 gadījumi.

Vienlaikus 348 incidenti reģistrēti kā pakalpojuma pieejamības traucējumi, 267 incidenti reģistrēti kā informācijas vākšana, 239 incidenti bija ielaušanās mēģinājumi, 181 gadījums reģistrēts kā krāpšana, 24 gadījumi reģistrēti kā kaitīgs saturs, 12 gadījumos bijušas kompromitētas iekārtas, savukārt informācijas drošības traucējumi reģistrēti divos gadījumos.

Pērn aprīlī tika reģistrētas 75 318 apdraudētas unikālās IP adreses.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Gauss: Valsts ieguldītā nauda nekad nav bijusi airBaltic uzņēmuma vērtība

Valsts gadu gaitā ieguldītā nauda Latvijas nacionālajā aviokompānijā "airBaltic" nekad nav bijusi uzņēmuma vērtība, intervijā aģentūrai LETA uzsvēra "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Ekonomika Cēsu saules elektrostacijas izveidē investēti 12 miljoni eiro

Latvijas investīciju uzņēmuma "Merito Partners" un atjaunojamās enerģijas projektu attīstītāja "Saules Energy" izveidotajā Cēsu saules elektrostacijā investēti 12 miljoni eiro, informē projekta attīstītāji.

Ekonomika Asociācija: rosinātās izmaiņas nodokļos palielinās Latvijas atpalicību

Valdības piedāvātās izmaiņas nodokļos palielinās Latvijas atpalicību un audzēs valsts parādu, pauda Latvijas Eksportētāju asociācijas "The Red Jackets" pārstāvji.

Ekonomika Jaunciema saules elektrostacija ir lielākā Rīgā (+VIDEO)

Šādas teritorijas, kas iepriekš ir bijušas industriālās zonas, ir ar lielu potenciālu attīstībai.

Lasiet arī