• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Būs darba vietas! Zviedrijas medicīnisko matraču ražotājs atvērs rūpnīcu Liepājā

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 18:15, 02.05.2023


Zviedrijas medicīnisko matraču ražošanas uzņēmums "Care of Sweden" šī gada nogalē plāno sākt ražošanu jaunizveidotā rūpnīcā Liepājā, kurā plānots ieguldīt divus miljonus eiro, informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvji.


Ilustratīvs foto.

Uzņēmums ir dibinājis meitasuzņēmumu Latvijā SIA "Care of Sweden", kā arī noslēdzis līgumu par 3000 kvadrātmetru lielu telpu nomu Liepājas Vecās ostmalas biznesa parkā.

Jaunās ražotnes operatīvais direktors Matīss Kaņeps informē, ka liela daļa izejmateriālu uzņēmumam jau līdz šim tika piegādāta no Baltijas reģiona. Latvijā izejvielas piegādā uzņēmumi no Jēkabpils, Ventspils un Jelgavas, bet uzņēmums no Lietuvas piegādās porolonu. Lēmums par ražotnes izveidi Latvijā tika pieņemts galvenokārt tieši tādēļ, lai tā atrastos tuvāk piegādātājiem.

Vecās ostmalas biznesa parks atrodas Liepājas Speciālās ekonomikas zonas teritorijā salīdzinoši netālu no pilsētas centra un šobrīd tajā strādā jau vairāk nekā 20 nomnieki - Latvijas un ārvalstu investoru uzņēmumi.

LIAA direktors Kaspars Rožkalns norāda, ka Zviedrijas uzņēmuma "Care of Sweden" lēmums veidot ražotni Liepājā apliecina, ka Latvija ir investīcijām pievilcīga. Rožkalns skaidro, ka ražojošie uzņēmumi parasti izvēlas savus uzņēmumus veidot ārpus Rīgas. Pašreiz vērojama tendence, ka Eiropas uzņēmumi meklē iespējas ražošanu un izejvielu piegādi organizēt tuvāk preces gala saņēmējiem. Daudzi uzņēmumi pamet Āziju un atgriežas Eiropā. Tas paver iespējas Latvijai.

Patlaban "Care of Sweden" veic pārrunas ar Latvijas uzņēmumu arī par ar elektronisko detaļu piegādi elektroniski regulējamiem matračiem. Tās līdz šim piegādātas no Ķīnas.

LIAA palīdzēja uzņēmumam atrast telpas, organizēt tikšanās un nodrošināja nepieciešamo informāciju, kas atviegloja lēmuma pieņemšanu par jaunās ražotnes projekta uzsākšanā.

Liepājas rūpnīcā sākotnēji plānots nodarbināt desmit cilvēkus, kuru uzdevums būs salikt matračus no piegādātajiem izejmateriāliem, bet ar laiku strādājošo skaits varētu arī pieaugt.

Uzņēmuma "Care of Sweden" produkcijas klāstā ietilpst divu veidu matrači - medicīniski profilaktiskie matrači un elektroniski vadāmie medicīniskie matrači, kurus plānots ražot arī Latvijā. "Care of Sweden" produkcija ir domāta gulošiem pacientiem, lai palīdzētu ārstēt un novērst izgulējumu rašanos.

Uzņēmuma "Care of Sweden" apgrozījums 2022.gadā sasniedza 21 miljonu eiro un tas eksportē savu produkciju uz apmēram 35 pasaules valstīm. Zviedrijā uzņēmums tirgo 55% produkcijas, bet 45% eksportē. Lielākais eksporta tirgus ir Austrālija.

Savukārt SIA "Care of Sweden" reģistrēta 2023.gada 29.martā ar 2800 eiro pamatkapitālu. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas uzņēmums "Care of Sweden".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.