• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Mogo Latvijas grupas peļņa pērn samazinājusies par 31,9%

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 20:37, 21.04.2023


Nebanku kreditētāja AS "Mogo" Latvijas grupas, kurā ietilpst "Mogo" un AS "Renti", peļņa pagājušajā gadā bija 3,784 miljoni eiro, kas ir par 31,9% mazāk nekā 2021.gadā, teikts "Mogo" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".



Peļņas samazinājumu kompānijas pārstāvji skaidro ar vairākiem "Mogo" kredītportfeļu pārdošanas darījumiem. Vienlaikus "Renti" pirmo reizi kopš uzņēmuma dibināšanas gadu noslēdza ar peļņu.

Tostarp "Mogo" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Znotiņš informē, ka peļņas samazinājums ir skaidrojams ar iepriekšējos gados veiktajiem kredītportfeļu pārdošanas darījumiem, kas pozitīvi ietekmēja grupas rezultātus attiecīgajos periodos.

Kompānijas pārstāvji arī atzīmē, ka lietotu automašīnu imports Latvijā ir samazinājies par 13%, kamēr jaunu aizdevumu izsniegšanā bijis kritums par 4%, salīdzinot ar 2021.gadu.

"Mogo" turpināja gūt ienākumus no sniegtajiem pakalpojumiem saistītajiem uzņēmumiem, kā arī realizēja kredītportfeļa pārdošanas darījumu 3,5 miljonu eiro nominālvērtībā. Samazinoties kopējam portfelim un uzlabojot darbības efektivitāti, par 19% samazinātas administratīvās izmaksas - no 5,6 miljoniem eiro 2021.gadā līdz 4,6 miljoniem eiro 2022.gadā, kā arī samazinātas nomā pieejamo automašīnu uzturēšanas izmaksas, tādējādi panākot 38% samazinājumu pārējās saimnieciskās darbības izmaksās.

"Mogo" grupa pērn turpināja finansēt radniecīgās sabiedrības, palielinot saistītajām personām izsniegtos aizdevumus no 35,1 miljona eiro 2021.gada beigās līdz 39,8 miljoniem eiro 2022.gada beigās, tādējādi palielinot Latvijas biznesa nozīmi "Eleving Group" struktūrā.

Galvenās "Mogo" grupas prioritātes 2023.gadā ir turpināt nodrošināt stabilu portfeļa kvalitāti.

2021.gadā "Mogo" Latvijas grupa guva 5,557 miljonu eiro peļņu.

"Mogo" ir daļa no starptautiskas finanšu tehnoloģiju grupas "Eleving Group" (iepriekš zināma kā "Mogo Finance"). "Mogo" Latvijā piedāvā līzinga, atgriezeniskā līzinga un auto nomas pakalpojumus. "Mogo" reģistrēta 2012.gadā, un tās pamatkapitāls ir 425 000 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas patiesais labuma guvējs ir Aigars Kesenfelds.

Nebanku kreditētājs "Eleving Group" pagājušajā gadā strādāja ar 21,1 miljona eiro peļņu, kas ir par 7,7% vairāk nekā 2021.gadā.

Finanšu tehnoloģiju grupa "Mogo Finance", kurā ietilpst arī Latvijas AS "Mogo", 2021.gada maijā mainīja nosaukumu uz "Eleving Group". "Mogo" zīmols tika saglabāts kā produktu zīmols gan Latvijā, gan arī ir pārstāvēts visos transportlīdzekļu finansēšanas tirgos "Eleving Group" produktu portfelī. "Eleving Group" darbojas 14 pasaules valstīs. Grupas galvenā mītne ir Latvijā. "Eleving Group" veic saimniecisko darbību Baltijā un Eiropā, Kaukāza un Centrālāzijas reģionos, kā arī Austrumāfrikā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.