• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Industra Bank auditētā peļņa ievērojami augusi - pērn pārsniedza 4 miljonus eiro

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 23:25, 04.04.2023


"Industra Bank" pagājušajā gadā strādāja ar auditēto peļņu 4,019 miljonu eiro apmērā, kas ir 2,4 reizes vairāk nekā 2021.gadā, liecina bankas publiskotā informācija. Savukārt bankas koncerna auditētā peļņa 2022.gadā bija 4,301 miljons eiro, kas ir 2,8 reizes vairāk nekā gadu iepriekš.



2022.gada beigās "Industra Bank" aktīvi bija 269,654 miljonu eiro apmērā, kas ir par 56,5% jeb 97,383 miljoniem eiro vairāk nekā 2021.gada beigās, kad bankas aktīvi bija 172,271 miljons eiro.

"Industra Bank" valdes priekšsēdētājs Raivis Kakānis norāda, ka 2022.gadā, prasmīgi izmantojot kapitālu, bankai ir izdevies sasniegt augstākos kapitāla atdeves rādītājus sektorā - pašu kapitāla atdeve (ROE) jeb atdeve no akcionāru kapitāla grupas līmenī sasniedza 25% atzīmi iepretim 11% rādītājam 2021.gadā.

Bankas gada pārskatā arī teikts, ka atbilstoši Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK), kas kopš šā gada pievienota Latvijas Bankai, prasībām bankai 2022.gadā bija jāuztur individuālo likviditātes rādītāju 40% apmērā. Banka ievēro noteikto prasību - bankas likviditātes rādītājs 2022.gada 31.decembrī bija 88,72%.

"Industra Bank" kredītportfelis pērn pieauga par 54% un gada beigās sasniedza 70 miljonus eiro. Pieaugumu galvenokārt veidoja jauni kredīti Latvijas uzņēmējiem, kā arī pārņemtais "PrivatBank" kredītportfelis.

"Industra Bank" klientu noguldījumu apmērs pagājušā gada beigās bija 244 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 61%.

Kakānis iepriekš atzīmēja, ka pērn apjomīgākais un darbietilpīgākais bija "PrivatBank" lielākās daļas iegādes darījums. Piecus mēnešus pēc sarunu sākšanas par iespējamo darījumu saistības ar teju 6000 klientu jau bija pārceltas uz "Industra Bank".

Darījumā "Industra Bank" kļuva arī par namīpašnieku, un šogad janvārī pārcēla biroju uz jauniegūtajām telpām Rīgā, Muitas ielā. Šogad turp tiks pārcelts arī "Industra Bank" klientu apkalpošanas centrs "Elizabete".

Šogad plānots turpināt uzlabot internetbanku, paplašinot tās funkcionalitātes, kā arī ieviest mobilo lietotni. Drīzumā klientiem plānots piedāvāt mobilo POS termināli - klientam maksājumu pieņemšanai būs nepieciešama vien mobilā lietotne un interneta pieslēgums. To būs iespējams pievienot arī saimnieciskās darbības ieņēmumu (SDI) kontam.

Jau vēstīts, ka 2021.gadā "Industra Bank" strādāja ar peļņu 1,65 miljonu eiro apmērā, bet bankas koncerna peļņa bija 1,519 miljoni eiro.

Banka izveidota 1994.gadā, un sākotnēji tās nosaukums bija "Multibanka". Vēlāk tā mainīja nosaukumu uz "SMP Bank", tad pārtapa par "Meridian Trade Bank", bet 2020.gada janvāra otrajā pusē banka mainīja nosaukumu uz "Industra Bank".

Bankas lielākais akcionārs ar 42,23% akciju ir SIA "J.A.Investment Holdings", kas pieder Jurijam Adamovičam, kurš plašāk pazīstams kā putnkopības uzņēmumu "Alūksnes putnu ferma", "Preiļu putni" un citu kompāniju īpašnieks. Savukārt 25% bankas akciju pieder SIA "HPI 2", kuras īpašnieki pastarpināti ir Ralfs un Andis Kļaviņi. Ralfam Kļaviņam pastarpināti pieder arī SIA "Poligrāfijas grupa Mūkusala", SIA "Mūkusalas māja" un SIA "Dienas grāmata".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Gauss: Valsts ieguldītā nauda nekad nav bijusi airBaltic uzņēmuma vērtība

Valsts gadu gaitā ieguldītā nauda Latvijas nacionālajā aviokompānijā "airBaltic" nekad nav bijusi uzņēmuma vērtība, intervijā aģentūrai LETA uzsvēra "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Ekonomika Cēsu saules elektrostacijas izveidē investēti 12 miljoni eiro

Latvijas investīciju uzņēmuma "Merito Partners" un atjaunojamās enerģijas projektu attīstītāja "Saules Energy" izveidotajā Cēsu saules elektrostacijā investēti 12 miljoni eiro, informē projekta attīstītāji.

Ekonomika Asociācija: rosinātās izmaiņas nodokļos palielinās Latvijas atpalicību

Valdības piedāvātās izmaiņas nodokļos palielinās Latvijas atpalicību un audzēs valsts parādu, pauda Latvijas Eksportētāju asociācijas "The Red Jackets" pārstāvji.

Ekonomika Jaunciema saules elektrostacija ir lielākā Rīgā (+VIDEO)

Šādas teritorijas, kas iepriekš ir bijušas industriālās zonas, ir ar lielu potenciālu attīstībai.

Lasiet arī

Sabiedrība Noraida priekšlikumu kandidātu sarakstus iesniegt būtiski agrāk pirms vēlēšanām

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti šodien noraidīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšlikumu partiju deputātu kandidātu sarakstus prasīt iesniegt ne vēlāk kā 120 dienas jeb četrus mēnešus pirms vēlēšanām.

Sabiedrība VDD komentē «TikTok» un «Telegram» iespējamu bloķēšanu Latvijā

Lēmumam par sociālo tīklu "TikTok" un "Telegram" iespējamu bloķēšanu ir jābūt politiskam, turklāt, lai šāds risinājums būtu efektīvs, par ierobežošanu būtu jāvienojas vismaz visām trim Baltijas valstīm, šādu vērtējumu vēstulē Saeimai paudis Valsts drošības dienests (VDD).

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.