• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tūristu skaits Jūrmalā pērn ir pieaudzis par gandrīz 80%

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 13:39, 19.03.2023


Tūristu skaits Jūrmalā pērn ir pieaudzis par 79,4% salīdzinājumā ar 2021.gadu, aģentūra LETA uzzināja Jūrmalas pilsētas pašvaldībā.



Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati, tas ir vairāk nekā vidēji valstī, kur tūristu skaits pieaudzis par 66,2%.

Jūrmala joprojām ir otrs populārākais galamērķis vietējo un ārvalstu tūristu vidū. Salīdzinājumā ar 2019.gadu, pirms pandēmijas, tūristu skaits ir bijis par 10,6% mazāks.

Pērn pilsētā nakšņoja galvenokārt vietējie tūristi un tūristi no Lietuvas. 2019.gadā vietējie tūristi veidoja nepilnus 33% no tūristu kopējā skaita, bet 2022.gadā - 51%.

Nakšņošanas kopējais skaits pieaudzis par 52,1% salīdzinājumā ar 2021.gadu, bet salīdzinājumā ar 2019.gadu rādītājs joprojām ir par 33,4% mazāks. Vidējais uzturēšanās ilgums palicis nemainīgs - 2,5 diennaktis. Lielākais uzturēšanās ilgums ir bijis 2022.gada 1. ceturksnī, sasniedzot 3,4 diennaktis. Visilgāk pilsētā ir uzturējušies tūristi no Ukrainas - 4,2 diennaktis, Igaunijas - 3,7 diennaktis un Lietuvas - 3 diennaktis.

Visvairāk ārvalstu tūristu Jūrmalu apmeklēja jūlijā, bet vietējie tūristi - augustā. Kopumā visvairāk tūristu tradicionāli ir bijis vasarā, augustā, bet vismazāk - janvārī.

Gultasvietu vidējais noslogojums tūrisma mītnēs 2022.gadā bija 41,5%, tas pieaudzis par 14,9% salīdzinājumā ar 2021.gadu, taču bijis par 7,9% mazāks salīdzinājumā ar 2019.gadu. Lielākais noslogojums bija kūrortviesnīcās, it īpaši gada 3. ceturksnī, kad tas sasniedza 72,2%.

Analizējot pilsētas viesu sadalījumu pa valstīm, secināms, ka 2022.gadā visvairāk bijis vietējo tūristu no Latvijas, tai seko pārējās Baltijas valstis, skaidro pašvaldībā. Arī salīdzinājumā ar 2019.gadu vietējo tūristu skaits un tūristu skaits no Lietuvas turpināja pieaugt. Gan Jūrmalā, gan Latvijas mērogā Lietuva, Igaunija, Vācija un Somija ir prioritārās valstis, kur mērķtiecīgi tiek veiktas mārketinga aktivitātes tūristu piesaistei.

Jūrmalas Tūrisma informācijas centrs izstrādājis jaunus tūrisma maršrutus. Jūrmalā pērn atklāti vairāki jauni vides un infrastruktūras objekti, kā arī īstenotas aktivitātes tūrisma piesaistei, pastāstīja Tūrisma komunikācijas daļas vadītāja Aleksandra Stramkale. Par nozīmīgu tūrisma objektu kļuvis Ķemeru vēsturiskais parks ar ūdenstorni, kur attīstām piedāvājumu, lai tas pilsētas viesiem būtu arvien saistošāks.

Īstenots viens no 2022.gadā vērienīgākajiem projektiem - atklāts Kauguru atpūtas parks ar plašām atpūtas iespējām, izveidota labsajūtas dabas taka piekrastes kāpu zonā posmā no Dubultiem līdz Pumpuriem, Ķemeros atklāta jauna skulptūra "Ķemeru Anniņa", izejā uz jūru Bulduros izveidots vides objekts "Baltijas straume", Majoru pludmalē izveidots lielformāta uzraksts "Jūrmala", kas kļuvis par iecienītu fotografēšanās vietu tūristiem.

Jauni piedāvājumi ir Jūrmalas Brīvdabas muzejā - atjaunots zvejas kuģis "Undīne", apskatāms izveidotais Jūrmalas goda tērps, Jūrmalas Kultūrtelpas un vides dizaina centrā izveidota jauna Jūrmalas koka arhitektūrai veltīta pastāvīga ekspozīcija, kas stāsta par Jūrmalas vēsturiskās arhitektūras kokgriezuma dekoriem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika SM piedāvā piecus virzienus Latvijas ostu pārorientēšanai no Krievijas

Satiksmes ministrija (SM) ceturtdien Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomes sēdē piedāvāja piecus prioritāros virzienus Latvijas ostu un loģistikas nozares pārorientēšanai no Krievijas un Baltkrievijas, ceturtdien pēc sēdes aģentūrai LETA norādīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).

Ekonomika Lietuvas uzņēmums prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus

Lietuvas nekustamo īpašumu attīstītājs "Sirin Development" prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus, kas radīti, atceļot 22 zemesgabalu pie lidostas izsoli, pavēstīja "Sirin Development" valdes loceklis Laurīns Kuzavs.

Ekonomika Valsts rīko izsoli namīpašumam Vecrīgā. Cik tas maksā?

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) rīkos izsoli nekustamajam īpašumam Vecrīgā, Mazajā Monētu ielā 2.

Ekonomika KEM atbalstīja elektromobiļu dienas Latvijā (+VIDEO)

Pieaug modeļu daudzveidība cenu kategorijā ap 20 000 – 25 000 eiro.

Lasiet arī

Pasaule Krievija atkal veikusi Ukrainai plašu gaisa triecienu

Krievija naktī uz piektdienu atkal veikusi Ukrainai plašu gaisa triecienu un Ukrainas spēkiem izdevies notriekt 84 no 99 droniem un raķetēm, paziņoja Ukrainas gaisa spēku pavēlniecība.

Ekonomika Nākotnes zaļajām ostām: ūdeņradi izmanto Baltijas jūras infrastruktūrā (+VIDEO)

Kuģi piesārņo vidi ne tikai tad, kad tie pārvadā preces vai pasažierus, bet arī stāvot ostās, jo uz kuģa uzstādītajām elektriskajām un citām sistēmām ir jādarbojas nepārtraukti.

Kriminālziņas Policija Lieldienu brīvdienās pastiprināti uzraudzīs sabiedrisko kārtību

Valsts policija Lieldienu brīvdienās, no piektdienas līdz pirmdienai, 1.aprīlim, pastiprināti uzraudzīs sabiedrisko kārtību un arī drošību uz autoceļiem, aģentūra LETA uzzināja policijā.

Ekonomika Nedariet to! «Swedbank» brīdina savus klientus

"Swedbank" brīdina nedot maksājumu kartes un to PIN kodus svešiem cilvēkiem.