• Mirta,
  • Ziedīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Biļešu serviss varētu pārsūdzēt Dziesmu svētku biļešu tirdzniecības konkursu

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 17:48, 17.03.2023


SIA "Biļešu serviss" vērtēs iespēju pārsūdzēt Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības konkursa rezultātu, sacīja "Biļešu serviss" padomes priekšsēdētājs Svens Nūtmans.


Foto: LETA

Viņš norādīja, ka patlaban kompānija vēl nav saņēmusi rakstisku paziņojumu par konkursa rezultātiem, un turpmākās darbības sekos pēc to iegūšanas.

"Ir savādi, ka publiskā telpa par konkursa rezultātiem tika informēta pirms konkursa dalībniekiem," sacīja Nūtmans, piebilstot, ka šāda rīcība no Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) puses var liecināt par steigu parakstīt līgumu un tikai tad sniegt formālu atbildi konkursa dalībniekiem.

Viņš uzvēra, ka šis nav veids, kā godīgi sadarboties ar uzņēmējiem un visa iepirkuma procedūra liecina, ka LNKC jau iepriekš iecerējis biļešu tirdzniecību uzticēt SIA "Biļešu paradīzei".

"Konkursa noteikumi liecināja, ka, ja pat es vēlētos uzdāvināt Latvijas kultūras kopienai pakalpojumu bez maksas, pat tad mēs nevarētu uzvarēt," norādīja Nūtmans.

Viņš pauda cerību, ka kādu dienu iepirkuma procedūras Latvijā tiks veiktas godīgāk un caurspīdīgāk.

LETA jau vēstīja, ka LNKC iepirkumā par Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības un biļešu elektroniskās kontroles nodrošināšanu uzvarējis tirgotājs "Biļešu paradīze".

Iepirkumam bija pieteikušies divi pretendenti - SIA "Biļešu paradīze" un SIA "Biļešu serviss". "Biļešu paradīzes" piedāvājums atzīts par saimnieciski izdevīgāko.

LNKC pārstāve Linda Ertmane norāda, ka atbilstoši Publisko iepirkumu likumam, pēc uzvarētāja paziņošanas desmit dienu laikā pretendenti var apstrīdēt rezultātus. Ja tas nenotiks, LNKC parakstīs līgumu un uzsāks gatavošanos XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju biļešu tirdzniecības procesa nodrošināšanai aprīlī.

Jau rakstīts, ka iepirkuma piedāvājumu iesniegšanas termiņš tika pagarināts, jo "Biļešu serviss" bija Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) apstrīdēja atsevišķus iepirkuma nolikuma nosacījumus. IUB atzina, ka LNKC ir tiesības prasīt nepieciešamos kvalitātes kritērijus, līdz ar to sūdzība tika noraidīta.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki notiks Rīgā no 30.jūnija līdz 9.jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē LNKC.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Biļešu serviss" 2021.gadā strādāja ar 362 003 eiro apgrozījumu, kas ir par 37,7% mazāk nekā gadu iepriekš, kamēr uzņēmuma zaudējumi saruka 2,2 reizes - līdz 175 262 eiro.

"Biļešu serviss" reģistrēts 2000.gadā, un tā pamatkapitāls ir 28 450 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Igaunijā reģistrētais "AS Piletilevi".

Savukārt uzņēmuma "Biļešu paradīze" apgrozījums 2021.gadā bija 1,036 miljoni eiro, kas ir par 17% vairāk nekā 2020.gadā, kā arī uzņēmums gadu noslēdza ar 209 011 eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš. "Biļešu paradīze" reģistrēta 1998.gadā, un tās pamatkapitāls ir 37 500 eiro. 2020.gada februārī par "Biļešu paradīzes" vienīgais īpašnieks ir AS "Delfi".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Ventspils brīvosta ir atbrīvota no piesārņojuma (+VIDEO)

Pārstrādei tika nogādāts 171 kubikmetrs šķidro bīstamo atkritumu.

Ekonomika Daļai dzīvokļu īpašnieku varētu pieaugt maksājums par zemes lietošanu

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus likumā, kas paredz, ka maksājums par sev nepiederošas zemes lietošanu no 2025.gada pakāpeniski pieaugtu tai daļai dzīvokļu īpašnieku, kuru zemei būs noteikta lielāka kadastrālā vērtība.

Ekonomika «Lux Express» autobusa biļete no Liepājas līdz Rīgai maksās vismaz desmit eiro

Starptautiskā pasažieru pārvadātāja "Lux Express" autobusa biļete no Liepājas uz Rīgai maksās, sākot no desmit eiro, informēj uzņēmums.

Ekonomika Latvijā 39% uzņēmumu nav ieviesuši darbinieku labbūtības aktivitātes

Latvijā 39% uzņēmumu nav ieviesuši darbinieku labbūtības aktivitātes, liecina AS "Eco Baltia" un sabiedriskās domas pētījumu centra "Norstat" veiktā uzņēmēju aptauja.

Lasiet arī

Pasaule ASV atbalsta Ukrainas palīdzības likumprojekta nodošanu izskatīšanai

ASV Pārstāvju palāta piektdien nolēma nodot izskatīšanai likumprojektu par ilgi aizkavētās palīdzības piešķiršanu Ukrainai.

Ekonomika LG apgrozījums samazinājies 4,4 reizes un ciesti 57 miljonu eiro zaudējumi

AS "Latvijas gāze" (LG) koncerna neto apgrozījums pērn bija 159,819 miljoni eiro, kas ir 4,4 reizes mazāk nekā 2022.gadā, kad dabasgāzes cenas piedzīvoja milzu kāpumu, kā arī uzņēmums cieta 56,911 miljonu eiro zaudējumus pretstatā peļņai gadu iepriekš, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Sabiedrība Latvieši pērk dārgāku sadzīves tehniku, lai to varētu salabot (+VIDEO)

Sabiedrības apziņa par ilgtspējīgu dzīvesveidu pieaug, un cilvēki kļūst arvien izglītotāki attiecībā uz to, kā viņu izvēles ietekmē vidi.

Ekonomika Inovāciju Akadēmijā ieguvumus sniedza 23 industriālas nozares (+VIDEO)

Visu trīs Inovācijas Akadēmijas programmas gadu laikā, daudzas komandas ir pierādījušas savu spēkuю