Sēlijas vēsturiskajai zemei top viedā reģiona stratēģija

Ekonomika
LETA 11:33, 07.03.2023 0

Sēlijas vēsturiskajai zemei top viedā reģiona stratēģija, informēja kopienu sadarbības tīkla "Sēlijas salas" pārstāvis Jānis Dzimtais.

 

Viedā reģiona stratēģija būs jauna reģionāla līmeņa attīstības plānošanas dokuments, un vienlaikus tas būs pirmais pētījums par sociālo un ekonomisko situāciju Sēlijas vēsturiskajā zemē, kas sabiedrībai būs pieejams 2024.gada rudenī. Izstrādātā stratēģija ar plašu pētījumu par sociālo un ekonomisko situāciju būs pirmais šāda līmeņa dokuments, un tas būs saistošs gan visām Sēlijas pašvaldībām, gan valsts pārvaldes institūcijām, skaidro Dzimtais.

Tā kā Sēlijas vēsturiskā zeme ir sadalīta četru novadu un vienas pilsētas pašvaldībā, kuras visas Sēlijā atrodas tikai daļēji un ietilpst divos atšķirīgos plānošanas reģionos, līdz šim ne valsts, ne pašvaldības nav veikušas vienotu Sēlijas teritorijas izpēti.

Aizvadītajās brīvdienās notikušajās kopienu sadarbības tīkla "Sēlijas salas" klātienes apmācībās Ilgu muižā tika sperti pirmie soļi šīs stratēģijas izstrādē. Apmācībās piedalījās 35 Sēlijas kopienu un nevalstisko organizāciju līderi, pārstāvot 16 dažādas Sēlijas apdzīvotās vietas.

Ikvienam apmācību dalībniekam bija iespēja izteikt ierosinājumus tālākai vēsturiskās zemes attīstībai, tostarp iekļaujot dažādus priekšlikumus topošās Sēlijas kultūras programmas īstenošanai. Darba grupas izstrādāja katra savu vīziju, kā stiprināt un attīstīt esošo kopienu sadarbības tīklu. Visi apmācību laikā veidotie materiāli būs pamats tālākai stratēģijas izstrādei.

Projektu "Savienojums. Viedā reģiona stratēģija Sēlijas vēsturiskajai zemei" īsteno Sēlijas salu vadošā nevalstiskā organizācija "Ūdenszīmes". Tas tiek īstenots visā Sēlijas vēsturiskās zemes teritorijā no 2023.gada 1.janvāra līdz 2024.gada 31.oktobrim. Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Ekonomika Latvija un ASV apliecina gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos

Latvija un ASV apliecinājušas gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.