• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Pasažieru vilciens» grib pārskatīt esošo dzelzceļa staciju darbības modeli

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 07:42, 27.02.2023


AS "Pasažieru vilciens" iesniedzis Autotransporta direkcijai (ATD) priekšlikumus pārskatīt esošo dzelzceļa staciju darbības modeli, mainot tajās pieejamo pakalpojumu klāstu, aģentūru LETA informēja "Pasažieru vilciena" pārstāve Sigita Zviedre.


Foto: LETA

"Pasažieru vilciena akcionāru sapulcē februāra sākumā tika skatīts jautājums par pasažieriem paredzēto telpu izmantošanu. Tajā tika pieņemta zināšanai "Pasažieru vilciena" valdes sniegtā informāciju par dzelzceļa staciju iedalījumu kategorijās un sniedzamo pakalpojum klāstu, tostarp informācija, ka "Pasažieru vilciena" valde ar krietna un rūpīga saimnieka gādību turpinās risināt jautājumu kopā ar iesaistītajām pusēm par pasažieriem paredzēto uzgaidāmo telpu izmantošanu.

Zviedre skaidroja, ka, ņemot vērā izmaiņas vilcienu pasažieru biļešu iegādes paradumos, kā arī infrastruktūras ap dzelzceļa stacijām attīstību, "Pasažieru vilciens" ir sagatavojis priekšlikumu pārskatīt esošo dzelzceļa staciju darbības modeli, nosakot dzelzceļa stacijās pieejamo pakalpojumu klāstu atbilstoši pasažieru skaitam, stacijas atrašanās vietai un potenciālam attīstīt konkrētajā stacijā reģionālu mobilitātes punktu, kurā vilcienu kustības sarakstam ir sasaiste ar reģionālo vai pilsētas autobusu satiksmi.

"Pasažieru vilciena" redzējums ietver arī to, ka tiek ieviesti biļešu tirdzniecības automāti visu kasē pieejamo biļešu tirdzniecībai un digitālā informācijas dēļa funkcijas nodrošināšanai, kā arī kases ģeogrāfiskajos centros tiek pārveidotas par informācijas punktiem, kuros pasažieri klātienē varēs saņemt nepieciešamo atbalstu dažādos ar vilcienu satiksmi saistītos jautājumos. Pagaidām šāds atbalsts klātienē ir pieejams tikai Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā.

"Pasažieru vilciens" šo priekšlikumu ir iesniedzis izvērtēšanai ATD. Pie nosacījuma, ja ATD atbalstīs piedāvāto risinājumu, tā ieviešanas iespējamība un termiņi būs atkarīga no VAS "Latvijas dzelzceļš" infrastruktūras attīstības plāniem.

Jau ziņots, ka 2022.gadā vilcienos tika veikti 15,7 miljoni braucienu, kas ir par 40% vairāk nekā 2021.gadā, kad braucienu skaits sasniedza 11,2 miljonus.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Ekonomika Latvija un ASV apliecina gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos

Latvija un ASV apliecinājušas gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.