• Halina,
  • Ilvars,
  • Lauma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Birža iekļaus Latvenergo obligācijas parāda vērtspapīru sarakstā

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 23:44, 22.02.2023


Birža "Nasdaq Riga" 23.februārī iekļaus AS "Latvenergo" jaunemitētās zaļās obligācijas biržas parāda vērtspapīru sarakstā, teikts biržas publiskotajā informācijā.



Parāda vērtspapīru sarakstā iekļaus 50 000 "Latvenergo" obligācijas. Obligācijas nominālvērtība ir 1000 eiro, bet dzēšanas termiņš - 2029.gada 22.februāris. Obligācijas kupona likme ir 4,952%.

Jau vēstīts, ka "Latvenergo" trešdien, 15.februārī, realizēja sešu gadu zaļo obligāciju izvietošanu par kopējo summu 50 miljoni eiro pēc nominālvērtības ar fiksētu gada procentu likmi un ienesīgumu līdz dzēšanai 4,952%. Pieprasījums pēc obligācijām sasniedza 132,6 miljonus eiro.

Obligāciju iegādes orderi saņemti no vairāk nekā 20 investoriem, ieskaitot aktīvu pārvaldības fondus, apdrošināšanas sabiedrības un bankas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā un Austrijā, un no starptautiskajām finanšu institūcijām - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) un Ziemeļu Investīciju bankas.

Emisijā iegūtie līdzekļi tiks novirzīti videi draudzīgu investīciju projektu īstenošanā atbilstoši "Latvenergo" Zaļo obligāciju satvarā noteiktajam, par kuru neatkarīgais pētniecības centrs "Cicero Shades of Green" ir piešķīris augstāko iespējamo zaļo obligāciju novērtējumu - "Tumši zaļš". Tas norāda uz plānoto projektu atbilstību ilgtermiņa vides aizsardzības un klimata pārmaiņu samazināšanas mērķiem, kā arī uzņēmuma labu pārvaldību un caurskatāmību, atzīmē kompānijā.

Obligāciju emisija īstenota "Latvenergo" trešās obligāciju piedāvājuma programmas 200 miljonu eiro apmērā ietvaros.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" pieder valstij un tās kapitāldaļu turētāja ir Ekonomikas ministrijas. Uzņēmuma obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijas uzņēmēji koncentrējas uz gudras biomasas ražošanu (+VIDEO)

ES investīcijas palīdzēs paplašināt ienesīgo nozari.

Ekonomika EM: Reālo ienākumu kāpums atvieglos mājsaimniecību finansiālo situāciju

Reālo ienākumu kāpums un cenu stabilizēšanās atvieglos mājsaimniecību finansiālo situāciju un veicinās pirktspējas pieaugumu, prognozēja Ekonomikas ministrijas (EM) Analītiskā dienesta analītiķe Ieva Šnīdere.

Ekonomika SEB banka apstrīd hipotekārā kredīta ņēmēju atbalsta nodevu

Satversmes tiesa (ST) pēc "SEB bankas" pieteikuma ir ierosinājusi lietu un vērtēs, vai pamatlikumam atbilst pērn Latvijā ieviestā hipotekārā kredīta ņēmēju atbalsta nodeva, informēja tiesā.

Ekonomika «Latvenergo» vadītājs pērn algā saņēmis 201 000 eiro

AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Čakste pagājušajā gadā algā saņēmis 201 007 eiro, kas ir par 32,4% vairāk nekā 2022.gadā, liecina viņa iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.

Lasiet arī

Ekonomika Latvenergo peļņa deviņos mēnešos pieaugusi 2,7 reizes

AS "Latvenergo" koncerna apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 1,537 miljardi eiro, kas ir par 30,9% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā, savukārt grupas peļņa pieauga 2,7 reizes un bija 283,4 miljoni eiro, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

Ekonomika Latvenergo valstij izmaksās papildu dividendes 18,547 miljonu eiro apmērā

AS "Latvenergo" akcionāru ārkārtas sapulcē trešdien, 18.oktobrī, nolemts izmaksāt valstij papildu dividendes 18,547 miljonu eiro apmērā no pagājušā gada nesadalītās peļņas, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Ekonomika «Latvenergo» pirmajā pusgadā saražojis par 56% vairāk elektroenerģijas

AS "Latvenergo" šī gada pirmajā pusgadā saražoja 3519 gigavatstundas (GWh) elektroenerģijas, kas ir par 56% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

Ekonomika Latvijā trūkst vides ekspertu vēja elektrostaciju ietekmes uz vidi novērtējumiem

Latvijā ietekmes uz vidi novērtējumu veikšanai trūkst vides ekspertu, jo sākto potenciālo vēja elektrostaciju projektu skaits ir liels, Elektroenerģijas tirgus jaunākajā apskatā informē AS "Latvenergo" vēja un saules parku attīstības direktore Ilvija Boreiko.