• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Gaidāma laba raža? Ziema sējumiem bijusi neierasti labvēlīga

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 13:16, 11.02.2023


Šī ziema, salīdzinot ar citiem gadiem, sējumiem ir bijusi neierasti labvēlīga, aģentūrai LETA atklāja graudkopības kooperatīva "VAKS" valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons.


Foto: LETA

Kā norādīja Jansons, vietām Latvijā uz laukiem vēl ir sniegs, bet prognozes liecina, ka sējumi būs pārziemojuši relatīvi labi.

Tāpat viņš stāstīja, ka ziema pagājusi neparasti mierīgi salīdzinājumā ar citiem gadiem. Piemēram, pērn lauksaimniekus uztrauca ilgstošais sniegs, zem kura bija nesasalusi zemes kārta.

Jansons teica, ka, tā kā ziema ir maiga un nekas īpašs laukus nav apdraudējis, lauksaimniekiem ir pamats cerēt, ka pavasarī ar sējumiem viss būs kārtība.

Savukārt attiecībā uz plūdu nodarītajam postījumiem Jansons norādīja, ka, izņemot atsevišķas saimniecībās, tā nav ārkārtas situācija lauksaimniecībā, turklāt lielākoties tās ir nelielas platības, kas applūst gadu no gada.

"VAKS" 2021.gadā strādāja ar 128,286 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 54,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kooperatīva peļņa pieauga par 20,2% un sasniedza 2,557 miljonus eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

"VAKS" pēc apgrozījuma ir otrs lielākais graudu kooperatīvs Latvijā, kas apvieno vairāk nekā 600 saimniecību Vidzemē un Latgalē. Kooperatīva pārziņā ir objekti Valmierā, Varakļānu, Gulbenes novados, kā arī Jelgavā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Kriminālziņas IeM rosina valdību novirzīt 2,5 miljonus eiro sešu autocisternu iegādei

Iekšlietu ministrija rosina valdību novirzīt 2 514 720 eiro, lai iegādātos sešas ugunsdzēsības autocisternas ar pacēlāju un to komplektācijā esošo aprīkojumu.

Sports Snikus kļūst par divkārtēju Parīzes paralimpisko spēļu čempionu

Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance" sestdien Parīzes paralimpisko spēļu paraiejādes sacensībās brīvā stila disciplīnā "Grade I" grupā izcīnīja pirmo vietu.

Veselība Rudens izdzīvošanas padomi no Latvijas psihiatriem (+VIDEO)

Ja nav iespējams vienmēr satikties klātienē, izmantojiet mūsdienu tehnoloģijas.

Ekonomika Latvijas lauksaimnieki aktīvi izmanto mēslojumu, kas jāzina (+VIDEO)

Īpaši jūtīgās teritorijās neizkliedē nekāda veida kūtsmēslus un fermentācijas atliekas.