• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Credit Suisse pērn cietusi kopš globālās finanšu krīzes lielākos zaudējumus

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 16:54, 09.02.2023


Šveices banka "Credit Suisse" pērn strādājusi ar 7,3 miljardu franku (aptuveni tikpat miljardi eiro) tīrajiem zaudējumiem, kas bijuši lielākie zaudējumi kopš 2008.gada finanšu krīzes, teikts ceturtdien publiskotajā bankas paziņojumā.



Zaudējumi galvenokārt tiek skaidroti ar restrukturizācijas izmaksām un lēmumu pārtraukt ar bankas pamata uzņēmējdarbību nesaistību biznesu darbību.

"Credit Suisse" norāda, ka restrukturizācijas izmaksas šogad veidos aptuveni 1,6 miljardus franku, bet nākamgad apmēram vienu miljardu franku.

Banka prognozē, ka arī šis gads tiks noslēgts ar zaudējumiem.

Šveices otra lielākā banka mēģina atgūties pēc vairākiem skandāliem. 2021.gadā tā zaudēja vairāk nekā piecus miljardus ASV dolāru pēc tam, kad sabruka investīciju kompānija "Archegos", kā arī vajadzēja apturēt klientu kontus, kas saistīti ar darbību pārtraukušo finansētāju "Greensill Capital".

Savukārt pērn oktobrī "Credit Suisse" paziņoja, ka maksās 495 miljonus dolāru mierizlīgumā ASV, kur banka tika apsūdzēta par krāpšanu vērtspapīru tirdzniecībā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika EK jaunās sankciju pakotnē iekļauts rosinājums aizliegt mangāna rūdas tranzītu

Pēc Latvijas ierosinājuma Eiropas Savienības (ES) 14.sankciju pakotnē pret Krieviju būs iekļauts arī aizliegums piegādāt mangāna rūdu, vadoties no neoficiālās informācijas no Eiropas Komisijas (EK), spriež finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijas finanšu iestāžu peļņa 11 mēnešos sasniegusi 657,2 miljonus eiro

Latvijas monetārās finanšu iestādes (MFI), galvenokārt bankas, pērn 11 mēnešos strādāja ar 657,2 miljonu eiro peļņu, kas ir 2,2 reizes vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, liecina Latvijas Bankas publiskotā informācija.

Ekonomika Saeima turpinās strādāt pie valsts attīstības bankas izveides

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija vienojās turpināt darbu pie iespējas pārveidot AS "Attīstības finanšu institūcija "Altum"" ("Altum") par attīstības banku.

Sabiedrība Noraida NA rosinājumu dubultot plānoto banku virspeļņas nodokli

Saeima šodien noraidīja Nacionālās apvienības (NA) deputātu rosinātos grozījumus Uzņēmumu ienākuma nodokļu likumā, dubultot plānoto banku virspeļņas nodokli, lai "pilnvērtīgi reaģētu uz komercbanku rekordlielajiem un nepamatotajiem peļņu rādītājiem".

Ekonomika Baņķieri aicina Saeimu neradīt jaunu «neloģisku» nodevu

Finanšu nozares asociācija (FNA) atkārtoti aicina Saeimu izmantot tās kredītņēmēju atbalsta iespējas, ko sniedz šī brīža nodokļu režīms, neradot jaunu, neloģisku, neproporcionālu birokrātiskā sloga radošu nodevu, aģentūrai LETA pavēstīja FNA vecākais padomnieks juridiskajos jautājumos Edgars Pastars.