• Fanija,
  • Vēsma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ryanair un Wizz Air tiesā apstrīd Viļņas lidostas jaunās nodevas

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 15:53, 06.02.2023


Īrijas zemo cenu aviokompānija "Ryanair" un Ungārijas "Wizz Air" tiesā apstrīdējušas Viļņas lidostas lēmumu no šā gada sākuma palielināt lidostas nodevas aviokompānijām.



20.janvārī Viļņas administratīvā apgabaltiesa pieņēma izskatīšanai lidsabiedrību sūdzību pret Viļņas lidostas operatorkompānijas "Lietuvos oro uostai" un Lietuvas Transporta drošības administrācijas lēmumiem.

"Ryanair" un "Wizz Air" uzstāj, ka nepamatots ir operatorkompānijas vadītāja 2022.gada 22.jūlijā parakstītais rīkojums par Viļņas lidostas nodevu paaugstināšanu un administrācijas direktora 15.decembrī parakstītais rīkojums, ar kuru tika noraidīta jauno nodevu apstrīdēšana, pirmdien informēja tiesā.

Piektdien tiesa noraidīja aviokompāniju lūgumu apturēt jaunās nodevas līdz spēkā stājas tiesas spriedums.

"Lietuvos oro uostai" paziņoja, ka abas aviokompānijas bieži ir iesniegušas sūdzības par lidostu nodevām arī citās valstīs, un lidostas operatora vērtējumā sūdzība par Viļņas lidostas nodevām ir nepamatota.

Arī Lietuvas satiksmes ministrs Marjus Skuodis pagājušajā nedēļā sacīja, ka "Ryanair" paziņojums par reisu un galamērķu skaita samazināšanu no Viļņas lidostas ir ierasta Īrijas kompānijas prakse, lai izdarītu spiedienu uz sabiedrību un lidostu.

Jau vēstīts, ka pēc Viļņas lidostas lēmuma paaugstināt pakalpojumu maksu par 28% "Ryanair" paziņojusi par reisu skaita samazināšanu, nosaucot Viļņas lidostas rīcību par "neloģisku".

"Ryanair" arī pavēstījusi, ka vairs nelidos uz diviem galamērķiem - Birmingemu un Līdsu/Bredfordu, kā arī samazinās reisu skaitu par 30% atlikušajos 11 maršrutos.

Tomēr Lietuvas lidostu operatora "Lietuvos oro uostai" preses sekretārs Marjus Zeleņus ziņu aģentūrai BNS teica, ka par reisu pārtraukšanu uz Birmingemu un Līdsu/Bredfordu "Ryanair" oficiāli paziņojusi jau agrāk un vasaras sarakstā tie nav bijuši paredzēti.

"Wizz Air" pagaidām nav ziņojusi par atbildes pasākumiem uz lidostas nodevu paaugstināšanu. Janvārī kompānija informēja par paplašināšanās plāniem Lietuvā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Daļai dzīvokļu īpašnieku varētu pieaugt maksājums par zemes lietošanu

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus likumā, kas paredz, ka maksājums par sev nepiederošas zemes lietošanu no 2025.gada pakāpeniski pieaugtu tai daļai dzīvokļu īpašnieku, kuru zemei būs noteikta lielāka kadastrālā vērtība.

Ekonomika «Lux Express» autobusa biļete no Liepājas līdz Rīgai maksās vismaz desmit eiro

Starptautiskā pasažieru pārvadātāja "Lux Express" autobusa biļete no Liepājas uz Rīgai maksās, sākot no desmit eiro, informēj uzņēmums.

Ekonomika Latvijā 39% uzņēmumu nav ieviesuši darbinieku labbūtības aktivitātes

Latvijā 39% uzņēmumu nav ieviesuši darbinieku labbūtības aktivitātes, liecina AS "Eco Baltia" un sabiedriskās domas pētījumu centra "Norstat" veiktā uzņēmēju aptauja.

Ekonomika Lietotas prēces un lēta pārtika: Latvijā ir slikti patēriņa paradumi (+VIDEO)

Palielinājies to iedzīvotāju skaits, kuri ikdienā izvēlas plastmasas iepakojumus.

Lasiet arī

Ekonomika Rīgas lidostā no oktobra darbu sāks vēl viena aviokompānija

Rīgas lidostā no šā gada 11.oktobra darbu sāks Apvienoto Arābu Emirātu aviokompānija "flydubai", kas trīs reizes nedēļā piedāvās ceļotājiem tiešos lidojumus starp Rīgu un Dubaiju, informē Rīgas lidosta.

Sabiedrība Pieaug agresīvu pasažieru skaits, kuriem atsaka lidojumu

Pieaug aviopasažieru skaits, kuriem agresīvas uzvedības dēļ atsaka lidojumu, pavēstīja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) pārstāvji.

Ekonomika Lietuva apsver iespēju iegādāties «airBaltic» akcijas

Lietuva apsver iespēju iegādāties Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" akcijas, otrdien paziņoja Lietuvas satiksmes ministrs Marjus Skuodis.

Pasaule ASV regulators aizliedz aviosatiksmē daļu no lidmašīnām Boeing 737 MAX 9

ASV Federālā aviācijas pārvalde (FAA) sestdien aizliegusi aviosatiksmē izmantot daļu no lidmašīnām "Boeing 737 MAX 9", kamēr tās netiks pārbaudītas.