• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valmiera, Valka, Smiltene... Noslēgts 10 gadu līgums par pasažieru pārvadājumiem

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 12:07, 26.01.2023


Autotransporta direkcija (ATD) noslēgusi 10 gadu līgumu ar SIA "VTU Valmiera" par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu maršrutu tīkla daļā "Valmiera, Valka, Smiltene", informēja ATD pārstāvji.



Līgums stāsies spēkā 2024.gada 1.jūlijā.

Arī šobrīd maršrutu tīkla daļā "Valmiera, Valka, Smiltene" pakalpojumu nodrošina "VTU Valmiera", turpinot nodrošināt pakalpojumu līdz jaunā līguma stāšanās spēkā.

Konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu maršrutu tīkla daļā "Valmiera, Valka, Smiltene" par uzvarētāju Iepirkumu komisija atzina "VTU Valmiera", kas kopējā vērtējumā ieguva augstāku punktu skaitu nekā citi pretendenti.

Līdz šim līgumi ar uzvarētājiem noslēgti 10 no 16 maršrutu tīkla daļām, kas veido aptuveni 65% no visa maršrutu tīkla. Patlaban ATD ir līguma noslēgšanas fāzē ar SIA "Norma A", kas uzvarēja maršrutu tīkla daļā "Madona".

ATD skaidro, ka, stājoties spēkā jaunajam līgumam, maršrutu tīkla daļā "Valmiera, Valka, Smiltene" pasažieri iegūs augstas kvalitātes pakalpojumus, kas tiks nodrošināti ar autobusiem, kuru vidējais vecums 10 gadu periodā nepārsniegs četrus gadus, autobusos informācija par gaidāmajām pieturām tiks paziņota gan audio, gan vizuāli. Turklāt visi transportlīdzekļi būs aprīkoti ar elektronisku maršruta zīmi, drošības jostām, bezvadu internetu (wi-fi), kā arī tajos būs pieejami bezskaidras naudas norēķini. Trešdaļa jeb 32% no visiem autobusiem būs aprīkoti ar velosipēdu turētājiem, un vismaz 53% no visiem autobusiem būs pielāgoti personu ar ierobežotām pārvietošanās spējām pārvadāšanai un atvieglotai iekļūšanai autobusā. Vismaz 10% no visiem pakalpojumu nodrošināšanā katru gadu izmantojamajiem autobusiem būs bezizmešu.

Jau ziņots, ka Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) līdz 6.februārim pagarinājis sūdzību izskatīšanas termiņu ATD konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu līdz 2033.gadam piecās reģionālo autobusu maršrutu tīkla daļās.

IUB līdz 6.februārim jāizskata pārvadātāju iesniegtās sūdzības piecās atlikušajās maršruta tīkla daļās - "Gulbene, Alūksne, Balvi", "Jelgava, Dobele", Rēzekne, Ludza", "Talsi, Tukums" un "Ventspils". Trīs sūdzības iesniedza personu apvienība, kuras sastāvā ir SIA "Latvijas sabiedriskais autobuss" un Lietuvas "Vlasava". Vēl pa vienai sūdzībai iesniedza personu apvienība, kuras sastāvā ir SIA "Gulbenes autobuss" un "VTU Valmiera", un AS "Talsu autotransports".

ATD konkursā maršruta tīkla daļā "Gulbene, Alūksne, Balvi" par uzvarētāju atzinusi "Talsu autotransports", maršruta tīkla daļā "Jelgava, Dobele" - "Talsu autotransports", maršruta tīkla daļā "Rēzekne, Ludza" - personu apvienība AS "Rēzeknes autobusu parks" un SIA "RO reiss", maršruta tīkla daļā "Talsi, Tukums" - SIA "Tukuma auto", bet maršruta tīkla daļā "Ventspils" - "Ventspils reiss".

ATD konkursā tika vērtēts saimnieciski izdevīgākais piedāvājums, kur cena veido 40%, bet tehniskais piedāvājums - 60% vērtējuma. Tehniskajā piedāvājumā eksperti vērtēja autobusu vecumu, pieejamības nodrošināšanu personām ar funkcionāliem traucējumiem un autobusu tehnisko aprīkojumu. Tāpat tika vērtēta pakalpojumu sniegšanas kvalitāte un drošība, piemēram, videonovērošanas funkcija un GPS, kā arī papildu bonusi, piemēram, bezskaidras naudas norēķini un citi.

Līgums ar konkursa uzvarētājiem tiks slēgts uz 10 gadiem - līdz 2033.gada beigām.

Attiecīgais iepirkums bija atkārtoti sludināts konkurss, jo sākotnēji iesniegtie pretendentu piedāvājumi neatbilda konkursa nolikumam un tehniskās specifikācijas prasībām. Tāpat, ņemot vērā ģeopolitisko situāciju, ATD vēlreiz pārliecinājās, vai komersanti spēj iekļauties iepriekš norādītajās izmaksās, kas saistītas ar autobusu iegādi, degvielu, energoresursu cenām, kā arī finanšu pieejamību kopumā.

Iepriekš izsludinātajās piecās maršrutu tīkla daļās - "Liepāja", "Kuldīga, Saldus", "Pierīga", "Bauska" un "Daugavpils, Krāslava" - ir noslēgts līgums ar konkursa uzvarētājiem, un tas stājās spēkā 2021.gada 1.augustā. Četrās maršrutu tīkla daļās - "Cēsis", "Jēkabpils, Preiļi, Līvāni", "Limbaži, Sigulda" un "Ogre, Aizkraukle" - iepirkumu komisija ir noteikusi uzvarētājus, no kuriem tīkla daļās "Ogre, Aizkraukle" un "Jēkabpils, Preiļi, Līvāni" līgumi stājās spēkā 2022.gada 1.jūlijā, bet tīkla daļās "Cēsis" un "Limbaži, Sigulda" noteikts sagatavošanās posma pagarinājums līdz 2023.gada 30.jūnijam.

Pēc visu līgumu noslēgšanas un spēkā stāšanās visās maršrutu tīkla daļās sabiedriskā transporta pakalpojumi tiks nodrošināti ar autobusiem, kuru vidējais vecums 10 gadu periodā būs 4,17 gadi.

ATD ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Ekonomika Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu varētu turpināties vēl dažus gadus

Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu un ar to saistītajiem jautājumiem varētu turpināties vēl vienu līdz divus gadus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.