• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Akciju cenas kāpj, uzlabojoties ASV procentlikmju celšanas prognozei

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 08:18, 24.01.2023


Akciju cenas pasaules biržās pirmdien pieauga, investoriem paredzot mazāk agresīvu ASV procentlikmju celšanu šogad, jo inflācija ir sākusi atkāpties no desmitiem gadu augstākajiem līmeņiem.



Akciju cenu kāpumu sekmēja ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) amatpersonu izteikumi, kuros norādīts, ka ASV centrālā banka cels procentlikmes lēnākā tempā nekā pērn.

Analītiķi norādīja uz laikraksta "Wall Street Journal" (WSJ) ziņu, ka nākamajā FRS sēdē šī mēneša beigās ir gaidāma procentlikmju pacelšana par 25 bāzes punktiem - mazāk nekā iepriekšējās to celšanas reizēs.

Investori arī gaida ASV inflācijas datu publicēšanu piektdien, cerot, ka tie dos vēl vienu iemeslu FRS palēnināt procentlikmju celšanu.

Šonedēļ ir gaidāmi arī lielo kompāniju, tostarp "Microsoft", "Intel" un "Boeing", ziņojumi par savu peļņu.

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" pirmdien pieauga par 0,8% līdz 33 629,56 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" kāpa par 1,2% līdz 4019,81 punktam, bet indekss "Nasdaq Composite" palielinājās par 2,0% līdz 11 364,41 punktam.

Londonas biržas indekss FTSE 100 pirmdien pieauga par 0,2% līdz 7784,67 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 kāpa par 0,5% līdz 15 102,95 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 palielinājās par 0,5% līdz 7032,02 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena pirmdien kritās par mazāk nekā 0,1% līdz 81,62 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā kāpa par 0,6% līdz 88,19 dolāriem par barelu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru pirmdien pieauga no 1,0856 līdz 1,0877 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru kritās no 1,2397 līdz 1,2374 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās no 129,60 līdz 130,66 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu pieauga no 87,57 līdz 87,82 pensiem par eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijas izgudrotāji piedāvājuši vairākus daudzsološus enerģijas risinājumus

Atbalstu saņēma 30 prototipu autori katrs līdz 15 tūkstošiem eiro.

Ekonomika Noteiks maksimālo tarifu braucienam ar taksometru no lidostas

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Autopārvadājumu likumā, ar kuriem noteiks maksimālo tarifu braucienam ar taksometru no lidostas vai cita starptautiskas nozīmes transporta infrastruktūras objekta un ieviesīs brauciena priekšapmaksas iespējas.

Ekonomika Kazāks: Latvijai un visam reģionam kopumā būtu jāiet prom no Krievijas tirgus

Latvijai un visam reģionam kopumā būtu jāiet prom no Krievijas tirgus, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

Ekonomika Patērētās dabasgāzes apmērs Latvijā divos mēnešos pieaudzis par 40,8%

Latvijā patērētās dabasgāzes apmērs šogad pirmajos divos mēnešos pieaudzis par 40,8% salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie dati.

Lasiet arī

Sports Bertāns gūst piecus punktus «Hornets» uzvarā

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns trešdien guva piecus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Šarlotas "Hornets" komanda izcīnīja uzvaru.

Pasaule Ukraina naktī notriekusi 26 krievu lidrobotus

Ukrainas pretgaisa aizsardzība aizvadītajā naktī notriekusi 26 lidrobotus, ko Krievija raidīja uz mērķiem Ukrainā, ceturtdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Ekonomika «Lufthansa» panāk vienošanos ar darbiniekiem par algu palielināšanu

Vācijas nacionālā aviokompānija "Lufthansa" un arodbiedrība "Verdi" trešdien paziņoja, ka panākušas vienošanos par virszemes apkalpošanas darbinieku algu palielināšanu, tādējādi novēršot draudus par jauna streika rīkošanu Lieldienu brīvdienās.

Sabiedrība Politologs: Kariņa lidojumu skandālā reālākais iznākums būtu viņa demisija

Bijušā Ministru prezidenta, pašreizējā ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) avioreisu skandālā reālākais iznākums būtu viņa demisija, taču tam vajadzēja notikt jau laicīgi, un tādā gadījumā "Jaunā vienotība" (JV) tagad būtu daudz labākā pozīcijā, intervijā Latvijas Radio sacīja politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.