• Imants,
  • Ingars,
  • Intars,
  • Rimants
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par maldīgām reklāmām uzņēmumam "Tesla" nosaka 2,1 miljona eiro naudassodu

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 11:05, 04.01.2023


Dienvidkorejas Godīgas tirdzniecības komisija (KFTC) otrdien piemērojusi ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmumam "Tesla Motors" 2,85 miljardu vonu (2,1 miljons eiro) naudassodu par maldinošām elektrisko automašīnu reklāmām.



KFTC norāda, ka uzņēmuma Dienvidkorejas mājaslapā pārspīlēti un izteikti maldīgi apgalvojumi par elektrisko automobiļu nobraukšanas distanci un uzlādes ātrumu.

Komisija vēsta, ka "Tesla" elektroauto nobraukšanas distance samazinās pat par 50,5% aukstos laikapstākļos salīdzinājumā ar reklāmās paustajiem apgalvojumiem.

Turklāt autoražotājs nav informējis patērētājus Dienvidkorejā, ka automašīnu uzlādes ātrums ievērojami atkarīgs no izmantotā lādētāja, ārējās temperatūras un akumulatora stāvokļa.

"Tesla" arī norādījis nepatiesu informāciju par patērētāju ietaupījumiem, jo uzņēmums nav paskaidrojis, ka elektroauto uzlādes izmaksas ietekmē dažādi faktori, tai skaitā uzlādes ātrums un valdības nodrošinātais atbalsts.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika «Latvenergo» vadītājs pērn algā saņēmis 201 000 eiro

AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Čakste pagājušajā gadā algā saņēmis 201 007 eiro, kas ir par 32,4% vairāk nekā 2022.gadā, liecina viņa iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.

Ekonomika Nākamgad FM prognozētā fiskālā telpa ir mīnus 279,5 miljoni eiro

Nākamajā gadā Latvijas Stabilitātes programmā 2024.-2028.gadam prognozēta negatīva fiskālā telpa mīnus 279,5 miljonu eiro apmērā jeb 0,6% no iekšzemes kopprodukta (IKP), liecina Finanšu ministrijas (FM) informācija.

Ekonomika Zināms, cik pērn algā saņēmis CSDD valdes priekšsēdētājs Aksenoks

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks pagājušajā gadā algā saņēmis 111 393 eiro, liecina viņa iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.

Ekonomika Neatkarīgie aldari: Covid-19 krīze Vecrīgā joprojām turpinās

Uz vietējiem iedzīvotājiem orientētam viesnīcu, restorānu un sabiedriskās ēdināšanas (HoReCa) segmentam klājas salīdzinoši labi, bet Vecrīgā krogiem un bāriem Covid-19 krīze turpinās, intervijā aģentūrai LETA atzina Latvijas Neatkarīgo aldaru biedrības priekšsēdētājs un alus darītavas "Labietis" vadītājs Reinis Pļaviņš.

Lasiet arī

Pasaule Ražošana «Tesla» rūpnīcā tiks apturēta hutiešu uzbrukumu Sarkanajā jūrā dēļ

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla" ceturtdien paziņoja, ka ir spiests apturēt ražošanu rūpnīcā pie Berlīnes uz divām nedēļām, kā iemeslu minot piegādes ķēžu pārrāvumus, kurus radījuši Jemenas hutiešu nemiernieku uzbrukumi konteineru kuģiem Sarkanajā jūrā.

Ekonomika Zviedrijas tiesa noraida «Tesla» prasību pret streikojošajiem pasta darbiniekiem

Zviedrijas tiesa ceturtdien noraidīja "Tesla" prasību uz laiku likt pastam, kura darbinieki valstī pievienojušies pret ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmumu vērstajam streikam, tam piegādāt numura zīmes.

Ekonomika Norvēģijas arodbiedrība draud pret «Tesla» vērst protesta akcijas

Norvēģijas lielākā privāto sektoru pārstāvošā arodbiedrība "Fellesforbundet" trešdien paziņoja, ka bloķēs "Tesla" automašīnu tranzītu uz Zviedriju, ja ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums atteiksies Zviedrijā parakstīt darba koplīgumu.

Ekonomika Masks atguvis pasaules bagātākā cilvēka statusu

Amerikāņu uzņēmējs Īlons Masks ir atguvis pasaules bagātākā cilvēka statusu, kuru uz neilgu laiku bija ieguvis franču magnāts Bernārs Arno, pirmdien ziņoja aģentūra "Bloomberg".