Rūpnīcām kompensē energoresursu izmaksas

Ekonomika
VS.LV 14:59, 02.01.2023 0

Atbalsta apmērs – vairāk nekā 23 miljoni eiro.

 
Foto: LETA

Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) pieņēmis 134 lēmumus par atbalsta piešķiršanu energoietilpīgajiem apstrādes rūpniecības uzņēmumiem, un kopā sniegtā atbalsta apmērs ir 23 547 431.31 EUR.

Atbalsts energoietilpīgiem apstrādes rūpniecības uzņēmumiem tika piešķirts granta (dāvinājuma) veidā. Atbalsts dabasgāzes un elektroenerģijas resursu cenu pieauguma kompensēšanai uzņēmumiem bija paredzēts līdz 30% no dabasgāzes vai elektroenerģijas attiecināmajām izmaksām, kopā nepārsniedzot 2 milj. EUR saistīto personu grupai.

Atbalstam līdz 2022.gada 31.decembrim varēja pieteikties uzņēmumi, kas veic saimniecisko pamatdarbību kādā no Ministru kabineta noteikumu Nr.638 pielikumā minētajām nozarēm, to energoresursu izmaksas veido vismaz 3% no kopējām uzņēmuma saimnieciskās darbības izmaksām un kopējais elektroenerģijas vai kopējais dabasgāzes patēriņš uzņēmuma vajadzībām 2021.gadā bija vismaz 500 MWh.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Gauss: Valsts ieguldītā nauda nekad nav bijusi airBaltic uzņēmuma vērtība

Valsts gadu gaitā ieguldītā nauda Latvijas nacionālajā aviokompānijā "airBaltic" nekad nav bijusi uzņēmuma vērtība, intervijā aģentūrai LETA uzsvēra "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Ekonomika Cēsu saules elektrostacijas izveidē investēti 12 miljoni eiro

Latvijas investīciju uzņēmuma "Merito Partners" un atjaunojamās enerģijas projektu attīstītāja "Saules Energy" izveidotajā Cēsu saules elektrostacijā investēti 12 miljoni eiro, informē projekta attīstītāji.

Ekonomika Asociācija: rosinātās izmaiņas nodokļos palielinās Latvijas atpalicību

Valdības piedāvātās izmaiņas nodokļos palielinās Latvijas atpalicību un audzēs valsts parādu, pauda Latvijas Eksportētāju asociācijas "The Red Jackets" pārstāvji.

Ekonomika Jaunciema saules elektrostacija ir lielākā Rīgā (+VIDEO)

Šādas teritorijas, kas iepriekš ir bijušas industriālās zonas, ir ar lielu potenciālu attīstībai.

Lasiet arī

Ekonomika Ierēdņu kļūdas dēļ krusā cietušajiem augļkopjiem atbalsts nav paredzēts

Augusta vētras krusā cietušajiem augļkopjiem Zemkopības ministrijas (ZM) kļūdas dēļ atbalsts nav paredzēts, tikšanās laikā ar lauksaimniekiem Tērvetē atzina ZM pārstāvji.

Sabiedrība Latvija ar 150 000 eiro atbalstīs palestīniešus un Izraēlas iedzīvotājus

Latvija ar 150 000 eiro atbalstīs palestīniešus un Izraēlas iedzīvotājus, veicot iemaksu ANO Palestīnas bēgļu palīdzības un darba aģentūras Tuvajos Austrumos (UNRWA), Pasaules Pārtikas programmas (WFP) un Izraēlas Sarkanā vairoga ("Magen David Adom") budžetā, lai sniegtu atbalstu palestīniešu un Izraēlas iedzīvotājiem, reaģējot uz pašreizējo saspīlējumu un humāno krīzi Tuvajos Austrumos.

Sabiedrība Sākta pieteikšanās ES ārkārtas atbalstam augļkopjiem un lopkopjiem

Sākta pieteikšanās Eiropas Savienības (ES) ārkārtas atbalstam augļkopjiem un lopkopjiem par šī gada zaudējumiem ekonomisko un klimatisko apstākļu dēļ, informē Zemkopības ministrijā (ZM).

Sabiedrība Pagarina bērnu pārtikas atbalstu līdz 2024.gada janvāra beigām

Valdība šodien lēmusi pagarināt bērnu pārtikas atbalstu līdz 2024.gada janvāra beigām.