• Mirta,
  • Ziedīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


"LDz Cargo" apgrozījums deviņos mēnešos pieaug par 11,5%

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 09:33, 04.12.2022


VAS "Latvijas dzelzceļš" meitassabiedrības "LDz Cargo" apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 113,752 miljoni eiro, kas ir par 11,5% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, un kompānijas peļņa pieauga par 34,5% - līdz 5,131 miljonam eiro, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.


Foto: LETA

"LDz Cargo" galvenais ieņēmumu avots ir kravu pārvadājumi, kas trīs ceturkšņos veido 95% no apgrozījuma.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka deviņos mēnešos pārvadāti 15,837 miljoni tonnu kravu, kas ir par 12,6% jeb 1,776 miljoniem tonnu vairāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā.

"LDz Cargo" iekšzemes kravu pārvadājumu apmērs šogad trīs ceturkšņos samazinājās par 16,5% - līdz 1,188 miljoniem tonnu, eksporta pārvadājumos krāvu apmērs pieaudzis par 64,7% - līdz 2,397 miljoniem tonnu, sauszemes tranzīta kravu pārvadājumu apmērs samazinājies par 48% - līdz 1,632 miljoniem tonnu, savukārt importa pārvadājumos kravu apmērs pieaudzis par 32% - līdz 10,62 miljoniem tonnu.

Vadības ziņojumā norādīts, ka "LDz Cargo" šogad īstenoja ilgtermiņa investīciju projektu un 2022.gada martā iegādājusies 60 kravas vagonus par kopumā 2,85 miljoniem eiro.

Tāpat vadības ziņojumā minēts, ka 2021.gada beigās "LDz Cargo" saņēmusi Eiropas Savienības (ES) vienoto drošības sertifikātu, kas ļauj veikt pārvadājumus visā Lietuvas un Igaunijas teritorijā. Lai nodrošinātu kravu pārvadājumus kaimiņvalstu teritorijās, sākta klientu loka apzināšana, kā arī panākta vienošanās ar AS "LatRailNet" par iespēju pieteikt infrastruktūras jaudu, izmantojot "LatRailNet" starpniecību. Tiek izskatīta iespēja pārvadājumu uzsākšanai Igaunijas teritorijā.

Uzņēmuma vadība arī norāda, ka tā saimnieciskās darbības rezultātus negatīvi varētu ietekmēt ģeopolitiskā situācija pasaulē saistībā ar Krievijas sākto karu Ukrainā. "LDz Cargo" pārvadājumu būtiska daļa ir no Krievijas un Baltkrievijas, tādēļ nozīmīgs risks, kas var ietekmēt "LDz Cargo" darbības rezultātus, ir esošā nestabilitāte Austrumu tirgū, neskaidra politiskā un ekonomiskā vide, tostarp ES un ASV noteikto sankciju ietekme.

Pērn deviņos mēnešos "LDz Cargo" apgrozījums bija 101,984 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 3,816 miljoni eiro. Savukārt 2021.gadā kopumā "LDz Cargo" apgrozījums bija 144,363 miljoni eiro, kas ir par 11% mazāk nekā 2020.gadā, bet kompānijas peļņa bija 7,054 miljoni eiro pretstatā zaudējumiem 2020.gadā.

"LDz Cargo" ietilpst "Latvijas dzelzceļa" koncernā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Daļai dzīvokļu īpašnieku varētu pieaugt maksājums par zemes lietošanu

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus likumā, kas paredz, ka maksājums par sev nepiederošas zemes lietošanu no 2025.gada pakāpeniski pieaugtu tai daļai dzīvokļu īpašnieku, kuru zemei būs noteikta lielāka kadastrālā vērtība.

Ekonomika «Lux Express» autobusa biļete no Liepājas līdz Rīgai maksās vismaz desmit eiro

Starptautiskā pasažieru pārvadātāja "Lux Express" autobusa biļete no Liepājas uz Rīgai maksās, sākot no desmit eiro, informēj uzņēmums.

Ekonomika Latvijā 39% uzņēmumu nav ieviesuši darbinieku labbūtības aktivitātes

Latvijā 39% uzņēmumu nav ieviesuši darbinieku labbūtības aktivitātes, liecina AS "Eco Baltia" un sabiedriskās domas pētījumu centra "Norstat" veiktā uzņēmēju aptauja.

Ekonomika Lietotas prēces un lēta pārtika: Latvijā ir slikti patēriņa paradumi (+VIDEO)

Palielinājies to iedzīvotāju skaits, kuri ikdienā izvēlas plastmasas iepakojumus.

Lasiet arī

Ekonomika LDz plāno peronu modernizāciju pabeigt līdz nākamā gada vidum

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) plāno peronu modernizāciju pabeigt līdz nākamā gada vidum, aģentūrai LETA pavēstīja LDz pārstāvji.

Ekonomika "Latvijas dzelzceļš" vēlas paplašināt sadarbības iespējas ar Ķīnu

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) vēlas veidot ilgtspējīgu vilcienu plūsmas savienojamību ar Ķīnu caur Latviju, pēc LDz valdes priekšsēdētāja Rinalda Pļavnieka tikšanās ar Ķīnas vēstnieku Latvijā Tanu Sungeņu aģentūrai LETA pavēstīja LDz pārstāvji.

Ekonomika "Latvijas dzelzceļa" vadītājs uzskata, ka koncerns ir strādājis labi

Šā gada deviņu mēnešu rezultāti liecina, ka pat ļoti izaicinošos ģeopolitiskos apstākļos VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) ir strādājis labi, aģentūrai LETA norādīja LDz valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs.

Ekonomika Latvijas dzelzceļš izsolīs četrus nekustamos īpašumus

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) elektroniskajā izsolē pārdos pa vienam nekustamajam īpašumam Gulbenē un Jēkabpilī, kā arī vēl divus - Jūrmalā, liecina uzņēmuma paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".