• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vitenbergs neizslēdz iespēju Latvijā nākotnē būvēt neliela izmēra AES

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 15:00, 28.04.2022


Ja neliela izmēra atomelektrostaciju (AES) tehnoloģijas būs pieejamas par pieņemamu cenu, nākotnē nav izslēgta šādas AES izveide arī Latvijā, ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA).



Ministrs skaidroja, ka viņa vizītes laikā ASV panākta vienošanās ar ASV valdības programmu "First Initiative" par Latvijas piedalīšanos šādu mazizmēra AES tehnoloģiju izpētē un radīšanā.

Vitenbergs skaidroja, ka izmantojama tehnoloģija varētu tikt radīta ap 2030.gadu. "Svarīgi ir piedalīties tās tapšanā, lai brīdī, kad tehnoloģija ir izdevīga, to varētu realizēt. Tāpēc ir vienošanās, ka Latvija būs pārstāvēta šajā programmā," teica Vitenbergs.

Jau ziņots, ka Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija 20.aprīlī atbalstīja priekšlikumu Enerģētikas likumā noteikt normu, ka Latvijas sistēmas operatoram ir pienākums nodrošināt nepieciešamo infrastruktūru AES būvniecībai Latvijas teritorijā.

Tāpat tika atbalstīta norma sistēmas operatoram uzdot nodrošināt nepieciešamo infrastruktūru AES ieslēgšanai sistēmas operatora tīklam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Asociācija: banku pakalpojumi Latvijā ne vienmēr ir dārgākie Baltijā

Latvijā banku pakalpojumi ne vienmēr ir dārgākie Baltijā, pavēstīja Finanšu nozares asociācijas valdes loceklis Jānis Brazovskis.

Ekonomika Latvijas Banka samazinājusi inflācijas prognozi šim gadam

Latvijas Banka samazinājusi gada vidējās inflācijas prognozi šim gadam līdz 1,5% pretstatā decembrī prognozētajiem 2%, trešdien Latvijas Bankas rīkotajā diskusijā sacīja Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Uldis Rutkaste.

Ekonomika Briškens aicina Baltijas valstis vienoties par Rail Baltica vilcienu iegādi

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) aicina Baltijas valstis vienoties par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" vilcienu iegādi.

Ekonomika Latvijas izgudrotāji piedāvājuši vairākus daudzsološus enerģijas risinājumus

Atbalstu saņēma 30 prototipu autori katrs līdz 15 tūkstošiem eiro.

Lasiet arī

Pasaule Slovēnija pagarina Krško AES darbību līdz 2043.gadam

Slovēnijas vienīgā atomelektrostacija (AES) saņēmusi vides un drošības atļaujas, kas nepieciešamas, lai pagarinātu tās darbības ilgumu līdz 2043.gadam, paziņoja Slovēnijas valdība.

Ekonomika Saeimā pauž atbalstu idejai sākt darbu pie AES izbūves

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija trešdien atbalstīja priekšlikumu Enerģētikas likumā noteikt normu, ka Latvijas sistēmas operatoram ir pienākums nodrošināt nepieciešamo infrastruktūru atomelektrostacijas (AES) būvniecībai Latvijas teritorijā.

Pasaule Beļģijas valdība vienojas par visu AES slēgšanu līdz 2025.gadam

Beļģijas valdība panākusi vienošanos par esošo atomelektrostaciju (AES) slēgšanu līdz 2025.gadam, tomēr investīcijas atomenerģijas tehnoloģijās tiks turpinātas, ceturtdien vēsta sabiedriskās raidorganizācijas RTBF un VRT.

Ekonomika KEM: saules paneļi Latvijas mājsaimniecībām kļūs pieejamāki (+VIDEO)

Elektroenerģijas uzglabāšanas iekārtas ietilpībai jābūt vismaz 5 kW lielai.