Ķīnas "UnionPay" atsakās sadarboties ar vairākām Krievijas bankām

Ekonomika
LETA 16:40, 21.04.2022 0

Ķīnas maksājumu karšu izsniedzējs "UnionPay" atteicies sadarboties ar vairākām bankām Krievijā saistībā ar bažām, ka pret to varētu tikt vērstas sankcijas Maskavas Ukrainā sāktā kara dēļ, vēstī Krievijas medijs RBK.

 

Tādējādi Krievijā nav pieejama potenciāla alternatīva "Visa" un "Mastercard" maksājumu kartēm.

Reaģējot uz Maskavas agresiju pret Ukrainu, starptautiskās maksājumu sistēmas "Visa", "Mastercard" un "American Express" martā paziņoja par aiziešanu no Krievijas.

RBK vēstī, kā "UnionPay" lēmums skāris Krievijas lielāko banku "Sberbank", kā arī vairākas citas finanšu institūcijas. Medijs atsaucies uz pieciem informācijas avotiem Krievijas bankās, tai skaitā "Alfa Bank", VTB, "Otkritije" un "Promsvjazjbank".

Rietumu valdības piemērojušas Krievijas finanšu sektoram un citām nozarēm bargas sankcijas, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Vairākas Krievijas finanšu institūcijas, to vidū "Otkritije", "Promsvjazjbank" un VTB, ir atslēgtas no starptautiskās maksājumu sistēmas SWIFT, un "Visa" un "Mastercard" ir apturējušas darbību Krievijā.

Krievijā izdotās kredītkartes ārzemēs netiek pieņemtas kopš 10.marta, un ārvalstīs izsniegtās "Visa" un "Mastercard" kartes vairs nedarbojas Krievijā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Kriminālziņas ASV un Lielbritānija paplašina Krievijas metālu importa aizliegumu

ASV un Lielbritānija piektdien kopīgi nolēma paplašināt Krievijas metālu importa aizliegumu, vēršoties pret svarīgu Krievijas ienākumu avotu pēc tās iebrukuma Ukrainā.

Ekonomika Lietuvas «Vičiūnu grupe» pērn Krievijas budžetā iemaksājusi 55 miljonus eiro

Lietuvas pārtikas produktu ražotāja "Vičiūnu grupe", kas ir zīmola "Viči" īpašnieks un kuru Ukraina ir iekļāvusi starptautisko kara sponsoru sarakstā, grupas uzņēmumi pērn Krievijas valsts budžetā iemaksāja 5,46 miljardus rubļu (55,2 miljoni eiro), kas ir par 10,2% vairāk nekā 2022.gadā, liecina iniciatīvas grupas "STOP tirdzniecībai Krievijā" apkopotie dati.

Ekonomika Nosauc lielākus Latvijas eksportētājus uz Krieviju

Latvijā lielākie eksportētāji uz Krieviju pēdējos divos gados ir loģistikas uzņēmums SIA "Wellman Logistics", kā arī zāļu ražotāji AS "Olainfarm" un AS "Kalceks", vēsta Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica", atsaucoties uz tā rīcībā esošajiem Krievijas muitas deklarāciju datiem.

Ekonomika ES valstīs caur Poliju joprojām nonāk Baltkrievijas kokmateriāli

Neskatoties uz Rietumvalstu sankcijām, kokmateriāli no Baltkrievijas joprojām nonāk Lietuvā un citās Eiropas Savienības (ES) valstīs, liecina Baltkrievijas Pētniecības centra sadarbībā ar Polijas laikrakstu "Gazeta Wyborcza" veiktā analīze.