Precizēts atļauto tirdzniecības vietu saraksts stingro ierobežojumu laikā

Ekonomika
LETA 17:16, 26.10.2021 0

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, tostarp skaidrāk precizējot atļauto tirdzniecības vietu sarakstu stingro ierobežojumu laikā līdz 15.novembrim.

 
Foto: LETA

Ar grozījumiem precizēts pārtikas veikala definējums. Ja līdz šim grozījumos bija paredzēts, ka tirdzniecības pakalpojumus klātienē sniedz preču veikali, kur 70% no preču sortimenta ir pārtikas preces, tad ar grozījumiem noteikts, ka to dara pārtikas veikalos, kur 70% no sortimenta ir pārtikas preces, higiēnas preces, dzīvnieku barība un preses izdevumi.

Tāpat līdzšinējie preču veikali, kur 70% no preču sortimenta ir higiēnas preces, ar grozījumiem definēti kā higiēnas preču veikali, kur 70% no preču sortimenta ir higiēnas preces.

Vienlaikus nosacījums par to, ka tirdzniecības pakalpojumus klātienē var sniegt aptiekas un veterinārās aptiekas ar grozījumiem precizēts uz medicīnas preču tirdzniecības vietām, kur vismaz 90% no preču sortimenta ir medicīnas preces, un aptiekas, tai skaitā veterinārās aptiekas.

Tikmēr telekomunikāciju preču un pakalpojumu vietas ārkārtējās situācijas rīkojumā turpmāk būs definētas kā datoru, to perifēro iekārtu un programmatūras, kā arī telekomunikācijas iekārtu veikali.

Savukārt, lai nodrošinātu, ka netiek aizliegta preču tirdzniecība, izmantojot distances saziņas līdzekļus, arī vairumtirdzniecībā, precizēts, ka šādu pakalpojumu var sniegt tirdzniecībā strādājošie, ne tikai mazumtirdzniecības veikali.

Vienlaikus, lai novērstu atšķirīgas interpretācijas iespējas par to, vai distances tirdzniecībā pasūtītās preces var izsniegt ārpus tirdzniecības telpām, piemēram, tirdzniecības centra gaitenī, vai tomēr tikai ārpus telpām, grozījumos skaidri definēts, ka "ārpus tirdzniecības telpām" nozīmē ārpus tirdzniecības ēkas.

Jau vēstīts, ka līdz 15.novembrim Latvijā spēkā ir stingri Covid-19 ierobežojumi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Ekonomika Nodokļu ieņēmumi pirmajā ceturksnī par 1,2% atpaliek no plānotā

Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos trijos mēnešos iekasēti 3,325 miljardi eiro, kas ir par 40,7 miljoniem eiro jeb 1,2% mazāk, nekā plānots, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas pārstāvji.

Ekonomika «Viesmīlības nozare izmirst», pauž Latvijas Bāru asociācija (+VIDEO)

Valdība nevēlas "lieki" tērēties un apzināties, ka vietējie uzņēmumi ir viens no ekonomikas stūrakmeņiem.

Ekonomika Latvijai šogad prognozē straujāko ekonomikas izaugsmi starp Baltijas valstīm

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ceturtdien publiskotajā ziņojumā Latvijas ekonomikai šogad prognozē straujāko izaugsmi Baltijas valstīs. OECD prognozē, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad palielināsies par 1,8%.

Lasiet arī

Ekonomika EK jaunās sankciju pakotnē iekļauts rosinājums aizliegt mangāna rūdas tranzītu

Pēc Latvijas ierosinājuma Eiropas Savienības (ES) 14.sankciju pakotnē pret Krieviju būs iekļauts arī aizliegums piegādāt mangāna rūdu, vadoties no neoficiālās informācijas no Eiropas Komisijas (EK), spriež finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.