• Jadviga,
  • Laura
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kokins no Tet nepilnos 3 mēnešos saņēmis teju 57 000 eiro lielu atalgojumu

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 20:37, 15.08.2021


Tehnoloģiju kompānijas SIA "Tet" iepriekšējais padomes priekšsēdētājs Gatis Kokins šā gada nepilnos trijos mēnešos no uzņēmuma atalgojumā saņēmis 56 864 eiro, liecina viņa Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā amatpersonas deklarācija, atstājot amatu šā gada 26.martā.


Foto: LETA

Kokina 2020.gada deklarācija liecina, ka pērn viņa alga "Tet" bija 102 204 eiro jeb vidēji 8517 eiro mēnesī. Arī iepriekšējos trijos gados viņa alga "Tet" bija līdzīga. 2019.gadā Kokins "Tet" nopelnīja 104 766 eiro jeb vidēji 8730 eiro mēnesī. 2018.gadā viņš algā "Tet" saņēma tik pat, cik 2020.gadā - 102 204 eiro, bet 2017.gadā - 103 627 eiro jeb vidēji 8636 eiro mēnesī. 2016.gadā Kokina alga "Tet" bija ievērojami mazāka - 89 258 eiro jeb vidēji 7438 eiro mēnesī, 2015.gadā - 107 848 eiro jeb vidēji 8987 eiro mēnesī, bet 2014.gadā - 71 610 eiro jeb vidēji 7161 eiro mēnesī.

Tādējādi Kokins, atstājot "Tet" padomes priekšsēdētāja amatu šā gada marta beigās, no uzņēmuma saņēma papildus vēl vairāk nekā 30 000 eiro.

"Tet" valsts kapitāldaļu turētāja SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" ("Possessor") pārstāvji aģentūrai LETA skaidroja, ka 2009.gadā ar Kokinu tika noslēgts pilnvarojuma līgums. Atbilstoši noslēgtā pilnvarojuma līguma nosacījumiem, pārtraucot pilnvarojuma attiecības, Kokinam tika izmaksātas visas viņam pienākošās naudas summas. Nekādi papildus maksājumi agrākajam "Tet" padomes priekšsēdētājam veikti netika.

Kokins, atstājot amatu, deklarējis arī viņam piederošas kapitāldaļas SIA "OC Vision" 44 108 eiro nominālvērtībā. Šajā uzņēmumā viņš ir arī valdes loceklis. Tāpat Kokins deklarējis kapitāldaļas SIA "Apoga konsultācijas" 2846 eiro nominālvērtībā. Kokinam pieder 2016.izlaides gada automašīna "Audi A6", kā arī nekustamais īpašums Rīgā.

Līdz šā gada marta beigām viņš saņēma arī 6300 eiro lielu algu "OC Vision", kā arī 69 eiro lielu atalgojumu AS "DelfinGroup".

Kokins deklarējis arī kopumā 59 481 eiro lielus bezskaidrās naudas uzkrājumus, kā arī 26 887 eiro lielas parādsaistības.

Jau vēstīts, ka "Tet" akcionāri sapulcē marta beigās nolēma no uzņēmuma padomes atcelt tās līdzšinējo priekšsēdētāju Gati Kokinu, viņa vietā ieceļot AS "Citadele banka" padomes locekli Klāvu Vasku.

No "Tet" padomes tika atcelti arī Jānis Grēviņš un Jenss Fredriks Nisens, bet padomē iecelti Ilvars Pētersons un Reičela Samrēna.

"Tet" pieder valstij "Possessor"" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). "Tet" grupā ir uzņēmumi "Tet", "Citrus Solutions", "Data Experts", "Helio Media" un "Baltijas datoru akadēmija". "Tet" pieder 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" kapitāldaļu.

"Tet" koncerna apgrozījums 2020.gadā bija 222,644 miljoni eiro, kas ir par 1,6% mazāk nekā 2019.gadā, kamēr koncerna peļņa saruka par 16,1% un bija 30,389 miljoni eiro. Savukārt "Tet" pērn strādāja ar 178,293 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 8,5% un bija 30,078 miljoni eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Auto speciālisti: Latvijā parādās arvien vairāk prestižu elektromobiļu (+VIDEO)

"Tirgus attīstība vidējās klases zīmoliem paver durvis".

Ekonomika Nekustamajiem īpašumiem uz laiku rēķinās divas kadastrālās vērtības

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja tieslietu ministres Ineses Lībiņas-Egneres (JV) virzītos grozījumus Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumā, kas paredz nekustamajiem īpašumiem uz laiku aprēķināt divas kadastrālās vērtības - fiskālo un universālo.

Ekonomika SmartLynx: Arī nākamajos gados aviācijas tirgus būs «karsts»

Nākamos divus trīs gadus aviācijas tirgus joprojām būs "karsts", intervijā aģentūrai LETA sacīja aviokompānijas "SmartLynx Airlines" izpilddirektors Edvins Demeņus.

Ekonomika Latvijā ir zemāka gada inflācija nekā ES un eirozonā vidēji

Latvijā martā bijusi zemāka gada inflācija nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina trešdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Lasiet arī

Veselība «Veselības centrs 4» sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības

SIA "Veselības centrs 4" sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības Rīgā, kur blakus esošajām iestādes ēkām taps daudzfunkcionāls medicīnas centrs.

Sabiedrība Pulkvedis: Latvija apzinājusi potenciālos mīnu piegādātājus

Latvija apzinājusi potenciālos mīnu piegādātājus, taču jārēķinās, ka militārā ražošanas industrija netiek līdzi pieprasījumam, ceturtdien aizsardzības nozares portāla "Sargs.lv" rīkotajā sarunā "Kādus šķēršļus plānots izvietot uz austrumu robežas un cik efektīvi tie var kavēt pretinieku?" norādīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienotā štāba Operatīvās plānošanas departamenta priekšnieka vietnieks pulkvedis Guntars Strazdītis.

Ekonomika «Lux Express» autobusa biļete no Liepājas līdz Rīgai maksās vismaz desmit eiro

Starptautiskā pasažieru pārvadātāja "Lux Express" autobusa biļete no Liepājas uz Rīgai maksās, sākot no desmit eiro, informēj uzņēmums.

Ekonomika Latvijā 39% uzņēmumu nav ieviesuši darbinieku labbūtības aktivitātes

Latvijā 39% uzņēmumu nav ieviesuši darbinieku labbūtības aktivitātes, liecina AS "Eco Baltia" un sabiedriskās domas pētījumu centra "Norstat" veiktā uzņēmēju aptauja.