No 12.oktobra līdz 25.oktobrim notiks rudens Rīgas restorānu nedēļas, kurās dalību pieteikuši 43 restorāni un to šefpavāri, aģentūru LETA informēja Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) pārstāve Anna Blaua.
Viņa akcentēja, ka šīs būs jau 16. "Live Rīga" organizētās restorānu nedēļas Latvijas galvaspilsētā, kas notiek galvaspilsētas viesmīlības nozares atbalstam.
RTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Jenzis norādīja, ka jūlijā tika aizvadītas divas vasaras Rīgas restorānu nedēļas, kuras apmeklēja vairāk nekā 16 000 cilvēku. Viņa ieskatā, to izdevās panākt gan pašu restorānu, gan tūrisma nozares organizāciju veikto aktivitāšu dēļ, tāpēc, turpinot atbalstīt viesmīlības nozari, oktobrī šis pasākums notiks divas nedēļas.
"Šādu konceptu pozitīvi novērtē gan restorāni, gan apmeklētāji, jo pasākuma norises laika pagarināšana ļauj apkalpot vairāk viesu, kā arī apmeklētājiem doties uz vairākiem restorāniem, tādējādi sniedzot lielāku atbalstu pašmāju uzņēmējiem,” skaidroja Jenzis.
Blaua uzsvēra, ka līdzīgi kā vasaras Rīgas restorānu nedēļā, arī rudens restorānu nedēļa ir daļa no tūrisma veicināšanas pasākumiem, ko paredz RTAB izstrādātais krīzes seku likvidēšanas rīcības plāns.
No 5.oktobra "Live Rīga" portālā "liveriga.com" varēs iepazīties ar restorānu sagatavotajām ēdienkartēm, kas būs apskatāmas trīs valodās - latviešu, angļu un krievu. Īpašā piedāvājuma cenas visos restorānos abu nedēļu garumā būs tikai divas - 20 un 25 eiro. Rudens Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums ir pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju izvēlētajā restorānā.
Trīs kārtu maltīti 20 eiro vērtībā varēs baudīt restorānos "AC Lounge", "Annas dārzs", "After", "B-Bārs restorāns", "Beef Room", "C.U.T", "Bon Vivant", "Čarlstons", "Čemodāns", "Duvel’s Pub", "Easy Wine", "Elements", "Equus", "Ferma", "Hercogs Ķīpsala", "Key to Riga", "Laivu centrs", "Le Sommet", "Locale", "Mielotava", "Mio", "Moltto Grill&Wine", "Niklāvs", "No 73", "Osta", "OZO restorāns", "Skyline", "SNOB", "Steiku Haoss", "Tapas Tapas", "Tinto" un "Zilā govs".
Savukārt 25 eiro kategorijā piedalās restorāni tādi restorāni kā trīs pavāru restorāns “Tam labam būs augt!”, "Dome", "Entresol", "Forest", "Garage", "Gutenbergs", "Kaļķu vārti", "Kolonāde.Mūsu stāsti", "Restorāns 3", "Stage 22" un "St.Petrus".
Rudens Rīgas restorānu nedēļu organizē RTAB. Tās mērķis ir stimulēt vietējās virtuves attīstību, sekojot pasaules tendencēm, vienlaikus nezaudējot šim reģionam raksturīgos produktus un vēsturiskās pagatavošanas metodes. Iniciatīva rīdziniekiem un pilsētas viesiem atklāj jaunus, augstvērtīgus restorānus, kuros piedzīvot Rīgas, Latvijas un visas Baltijas garšu, akcentēja Blaua.