Pagājušā nedēļā elektroenerģijas cena Latvijā samazinājusies par 9%

Ekonomika
LETA 19:07, 13.07.2020 0

Pagājušā nedēļā Latvijā vidējā elektroenerģijas cena samazinājās par 9% - līdz 30,17 eiro par megavatstundu (MWh), informēja AS "Latvenergo".

 
Foto: LETA

Iepriekšējā nedēļā elektroenerģijas cenas samazinājās gandrīz visos "Nord Pool" tirdzniecības apgabalos. Arī Baltijas valstīs cenas samazinājās un bija vienādā līmenī - 30,17 eiro par MWh. Salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu vislielāko cenas samazinājumu piedzīvoja Latvija, kur cenas samazinājās par 9%, savukārt Lietuvā un Igaunijā samazinājums bija mazāks - attiecīgi 7% un 6%.

"Nord Pool" nedēļas vidējā cena pieauga no rekordzemā 1,84 eiro par MWh līmeņa līdz 2,42 eiro par MWh. Pieaugumu veicināja nedaudz vēsāki laika apstākļi Ziemeļvalstīs, kas samazināja sniega kušanas intensitāti un līdz ar to arī ūdens piepildījumu rezervuāros. Turklāt Norvēģijas elektroenerģijas starpsavienojumi ar kaimiņvalstīm atgriežas normālā līmeni, ļaujot eksportēt lielāku elektroenerģijas apmēru. Salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu vēja staciju izstrāde "Nord Pool" reģionā praktiski nav mainījusies, samazinoties vien par 1% - līdz 1014 gigavatstundām (GWh).

Salīdzinot ar nedēļu iepriekš, "Nord Pool" reģionā patēriņš samazinājās līdz 6308 GWh, bet izstrādes apmērs pieauga līdz 6713 GWh.

Pagājušajā nedēļā Baltijas valstīs kopējais elektroenerģijas patēriņš samazinājās par 3% - līdz 448 GWh. Tostarp Igaunijā patēriņš samazinājās par 2% - līdz 126 GWh, Lietuvā patēriņš saruka par 4% - līdz 202 GWh, bet Latvijā kritums bija par 3% - līdz 120 GWh.

Pagājušajā nedēļā Baltijā kopējā elektroenerģijas izstrāde samazinājās par 5% - līdz 218 GWh, salīdzinot ar nedēļu iepriekš. Latvijā elektroenerģijas izstrāde samazinājās par 6% - līdz 59 GWh. Igaunijā ražošanas apmēri samazinājās par 9% - līdz 57 GWh, savukārt Lietuvā elektroenerģijas izstrādes apmērs saruka par 2% - līdz 102 GWh.

Izstrādes apmērs pret patēriņu Latvijā bija 49%, Igaunijā - 45%, Lietuvā - 50%, bet kopumā Baltijas valstīs pagājušajā nedēļā tika saražoti 48% no reģionā patērētā elektroenerģijas apmēra.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Rīgā norisināsies zinātnē balstīto tehnoloģiju nozares konference

Šā gada 16.maijā un 17.maijā Rīgā, konferenču centrā "Fantadroms", notiks zinātņietilpīgo tehnoloģiju nozares konference "Deep Tech Atelier 2024", informē pasākuma organizatori.

Ekonomika Šosezon ASV ultra luksusa klases kruīza laineris Rīgā viesosies 5 reizes (VIDEO)

Šogad būs sagaidāms lielāks skaits vācu tūristu, tostarp ģimenes ar bērniem.

Ekonomika Kāpēc uzņēmēji nedrīkst Grobiņā būvēt biznesa centru (+VIDEO)

"Mēs ilgus gadus maksājam nomas maksu par zemes gabalu".

Ekonomika Celtniecība Latvijā varētu ilgt 7 gadus, sacīja uzņēmējs (+VIDEO)

Galvenās problēmas ir darbaspēka pieejamība, valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību lomas valsts attīstībā un administratīvais slogs.

Lasiet arī

Interesanti fakti Deputāti kritiski par pieminekļu aizsardzību drošības apdraudējuma apstākļos

Saeimas Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisijā deputāti kritisku novērtēja Kultūras ministrijas (KM) sniegto informāciju par nozīmīgāko pieminekļu aizsardzību iespējama drošības apdraudējuma, iebrukuma apstākļos.

Kriminālziņas Vīrietis izsitis durvju stiklu Norvēģijas vēstniecībai

Kāds vīrietis otrdien izsitis durvju stiklu Norvēģijas vēstniecībai, informēja Valsts policija.

Pasaule Braže: Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments

Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments, lai Ukraina veiktu reformas un saņemtu Eiropas Savienības (ES) finansējumu 50 miljardu eiro apmērā no 2024. līdz 2027.gadam, uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže.

Veselība Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacients izdarījis pašnāvību

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacients izdarījis pašnāvību, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Linda Rudzroga.