Petraviča paziņo, ka minimālo algu nevarēs paaugstināt kā plānots

Ekonomika
LETA 10:12, 29.06.2020 0

Minimālā mēneša darba alga no nākamā gada tiks celta, taču, iespējams, ka Covid-19 krīzes dēļ pieauguma apmērs nebūs tāds, kāds tika plānots iepriekš, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).

 

Viņa atzina, ka jau pagājušajā gadā sarunās ar Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāju Egilu Baldzēnu apspriedusi minimālās algas celšanu līdz 530 eiro pašreizējo 430 eiro vietā. Tomēr tagad līdz ar Covid-19 krīzi situācija esot mainījusies.

"Protams, šobrīd ir jāskatās nedaudz savādāk. Līdz ar Covid-19 krīzi arī valstij sarūk ieņēmumi. Bet tas, ka ir jāceļ minimālā alga, tur pat diskusiju nevar būt," norādīja ministre.

Viņa piebilda, ka nepieciešamība celt minimālo mēnešalgu netieši izriet arī no Satversmes tiesas sprieduma par garantētā minimālā ienākuma (GMI) līmeņa neatbilstību valsts pamatlikumam, jo faktiski nebūtu iespējams celt GMI, neceļot minimālo mēnešalgu.

Kā ziņots, iepriekš bija plānots, ka valdība jau šogad varētu nākt klajā ar piedāvājumu izmaiņām nodokļu sistēmā, tomēr Finanšu ministrijas (FM) nesen sagatavotā ziņojumā norādīts, ka valsts nodokļu politikas pamatnostādņu izstrādes termiņš, visticamāk, tiks pārcelts uz nākamo gadu, bet tā vietā šogad tiks izvērtēti nodokļu atvieglojumi.

Termiņa pārcelšanas nepieciešamība skaidrota ar Covid-19 straujo izplatību Latvijā un pasaulē, kā arī Latvijā noteiktajiem ierobežojumiem. Tomēr FM ir sagatavojusi atsevišķu informatīvo ziņojumu par spēkā esošo nodokļu atvieglojumu izvērtēšanu, par pamatu ņemot iepriekš Valsts kontroles veikto revīziju "Nodokļu atlaides - neredzamie budžeta izdevumi".

Iepriekš valdībā tika panākta vienošanās no 2021.gada celt minimālo algu no līdzšinējiem 430 eiro līdz 500 eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Pārtikas rūpniecība veido līdz 20% no mūsu valsts eksporta (+VIDEO)

Šodien Jelgavā spriedīs par ražošanas efektivitāti.

Ekonomika Latvijā ir izstrādāta datorprogramma būvniecības procesam (+VIDEO)

Eksperimentālais rīks ļauj viegli ielādēt dažādu disciplīnu modeļus.

Ekonomika Eksperts: privātmājas būvniecība Latvijā vidēji izmaksā 200 000 eiro (+VIDEO)

Svarīgi ir ne tikai zemi iegādāties, bet arī pārliecināties par tās atļauto lietošanu.

Ekonomika Aprīlī pārdošanai pieejamo dzīvokļu skaits Rīgā audzis par 2%

Aprīlī iegādei Rīgā bija pieejami nepilni 4400 dzīvokļu, pārdošanas sludinājumu skaitam mēneša laikā palielinoties par 2%, informē nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība Naktī uz svētdienu Latvijā iespējamas salnas

Naktī uz svētdienu Latvijā iespējamas salnas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes.

Veselība Aptauja: Latvijā 40% autovadītāju pie stūres dzer kafiju

Latvijā 40% autovadītāju, braucot pie stūres, dzer kafiju, bet 39% autovadītāju mēdz runāt pa telefonu, aģentūru LETA informēja kāda SIA pārstāvji, atsaucoties uz "Atbildīgas braukšanas indeksa" aptauju.

Interesanti fakti Tiesa liek valstij samaksāt 500 eiro ieslodzītajam saistībā ar auguma mērījumu

Administratīvā rajona tiesa aprīlī likusi Ieslodzījuma vietu pārvaldei (IeVP) samaksāt 500 eiro kaitējumu kādam gara auguma ieslodzītajam saistībā ar nepareizu auguma mērījumu, lai saņemtu papildu ēdienu, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Kriminālziņas Piektdien Latvijā pieķerti 12 dzērājšoferi

Piektdien Latvijā pieķerti 12 transportlīdzekļu vadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies reibumā, informēja Valsts policijā.