"Maxima" brīdina iedzīvotājus: Krāpnieki izplata viltus loteriju (+FOTO)

Ekonomika
16:15, 02.04.2020 0

Mazumtirgotājs "Maxima Latvija" aicina iedzīvotājus neuzķerties uz viltus loteriju, kas izsūtīta īsziņas veidā un it kā organizēta "Maxima" vārdā, informēja "Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

 

Viņa norādīja, ka mazumtirgotājs pēdējo dienu laikā fiksējis gadījumus, kuros iedzīvotāji saņem it kā "Maxima" vārdā izsūtītas īsziņas par laimētu balvu. Pēc viņas sacītā, šī ir krāpnieciska aktivitāte ar mērķi iegūt lietotāju datus un aicināt pierakstīties maksas pakalpojumiem. "Maxima Latvija" nekādā veidā ar aptauju nav saistīta un aicina ziņojumus ignorēt.

Dupate-Ugule atzīmēja, ka "Maxima Latvija" ir reaģējusi un nosūtījusi pieprasījumu bloķēt krāpniecisko saturu, kā arī ir iesniegts iesniegums Valsts policijā par konkrēto gadījumu. "Tas ir patiesi skumji, ka tik sarežģītā situācijā ir negodprātīgi cilvēki, kas izmanto "Maxima" vārdu, lai gūtu sev labumu. Esam jau vērsušies atbildīgajās institūcijās, lai cīnītos pret šo viltus loteriju," sacīja Dupate-Ugule.

"Maxima" atgādina, saņemot šādus un līdzīgus ziņojumus, tie ir rūpīgi jāizvērtē - jāidentificē ziņojuma sūtītājs, ziņojuma saturs, interneta adrese, uz kuru ved ziņojums un to, vai īsziņas saņēmējs ir piedalījies kādā loterijā vai izlozē.



"Maxima" vērš uzmanību, ka īsziņas tiek sūtītas tikai klientiem, kas to atļāvuši savos "Paldies" profilos, kā arī to nosūtītājs vienmēr būs "Maxima" vai "Paldies". Saistītās saites vienmēr vedīs uz uzticamu avotu - "www.maxima.lv" vai citu ar veikalu saistītu avotu. Tāpat klientiem nekad nav jāpiesakās trešo pušu pakalpojumiem, jāmaksā par papildus pakalpojumu abonēšanu vai balvu piegādi.

Ja iedzīvotājs saņēmis "Maxima" īsziņu vai e-pastu, kura uzticamība rada bažas, mazumtirgotājs aicina rakstīt sociālajos medijos, uz e-pastu "info@maxima.lv" vai zvanīt uz informatīvo tālruni 80002020.


Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Ekonomika Nodokļu ieņēmumi pirmajā ceturksnī par 1,2% atpaliek no plānotā

Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos trijos mēnešos iekasēti 3,325 miljardi eiro, kas ir par 40,7 miljoniem eiro jeb 1,2% mazāk, nekā plānots, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība Svētku diena būs silta, sausa un lielākoties saulaina

Valsts svētku diena Latvijā būs silta, sausa un lielākoties arī saulaina, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sagatavotā prognoze.

Sabiedrība Valsts prezidents neatkarības atjaunošanas gadadienā novēl izjust lepnumu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 34.gadadienā novēl izjust vairāk lepnuma nekā pieticības, priecāties par Latvijas cilvēkiem, kā arī radīt prieku tiem, kuri paši to nespēj atrast.

Sabiedrība Nacionālajā arhīvā notiek vērienīga rekonstrukcija (+VIDEO)

Sloka ielā 16 esošo ēku projektējis arhitekts V.R. Reslers un tā celta 1908.gadā kā pilsētas lombards.

Ekonomika Aptauja: Latvijas iedzīvotāji sagaida mājokļu cenu kāpumu (+VIDEO)

Respondenti, kas ir optimistiskāki nekā vidēji, ir ar pamatizglītību, zemiem ienākumiem un dzīvo laukos.