• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Caur "Swedbank" Baltijā notikušas aizdomīgas transakcijas

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 18:22, 11.03.2020


Latvijas, Igaunijas un Lietuvas "Swedbank" notikušas transakcijas 4,8 miljonu ASV dolāru (4,2 miljonu eiro) vērtībā, kas, iespējams, pārkāpušas ASV noteiktās sankcijas, konstatēts iekšējā izmeklēšanā, ko starptautiskais juridiskais birojs "Clifford Chance" veicis "Swedbank" uzdevumā.



Par to "Swedbank" paziņojusi Stokholmas biržai.

Par izmeklēšanas rezultātiem "Swedbank" informēs ASV Finanšu ministrijas Ārzemju aktīvu kontroles biroju, norādīts paziņojumā.

Kopš pagājušā gada februāra sākuma veiktajā izmeklēšanā "Clifford Chance" pārbaudīja klientus, transakcijas un citas darbības laika posmā no 2007.gada līdz 2019.gada martam. "Clifford Chance" arī pievērsa uzmanību tam, kā "Swedbank" vēsturiski reaģējusi uz konstatētiem trūkumiem cīņā pret naudas atmazgāšanu un sankciju pārkāpumiem.

Izmeklēšanā "Clifford Chance" pārbaudīja visas transakcijas ASV dolāros Latvijas, Lietuvas un Igaunijas "Swedbank", kas notikušas caur Savienoto Valstu finanšu sistēmu no 2014.gada 22.marta līdz 2019.gada 22.martam. Šis piecu gadu periods izvēlēts, ņemot vērā spēkā esošo noilgumu.

"Clifford Chance" konstatējusi 586 transakcijas aptuveni 4,8 miljonu dolāru vērtībā, kuras, iespējams, pārkāpušas sankcijas. 95%no šīm transakcijām notikušas 2015. un 2016.gadā. No šīm transakcijām 508 ir algu maksājumi, kā arī maksājumi, kas saistīti ar peldlīdzekli, kura īpašnieks atrodas Krievijas okupētajā Krimā un izmantojis "Swedbank" Baltijas valstīs.

Par tālāko rīcību jālemj ASV Finanšu ministrijas Ārzemju aktīvu kontroles birojam, un "Swedbank" ir gatava ar biroju pilnībā sadarboties, lai atrisinātu šos jautājumus, sacīts "Swedbank" paziņojumā Stokholmas biržai.

Jau ziņots, ka Zviedrijas sabiedriskā televīzija SVT vēstījusi par aizdomām, ka starp "Danske Bank" un "Swedbank" Baltijas struktūrvienībām laikā no 2007. līdz 2015.gadam plašā apmērā un sistemātiski notikuši aizdomīgi pārskaitījumi, kuru kopējā summa sasniegusi vismaz 40 miljardus Zviedrijas kronu (3,7 miljardus eiro).

Izmeklēšana par to, ka caur "Swedbank" varētu būt notikusi naudas atmazgāšana, notiek vairākās valstīs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Eksperts: aizkavēts maksājums par pakalpojumiem sabojās kredītvēsturi (+VIDEO)

Labākā pieeja ir ik dienu piekopot pārdomātus finanšu ieradumus.

Ekonomika Baltijā sākas viedo māju bums (+VIDEO)

Papildus var ietaupīt, modernizējot esošo elektrības instalāciju.

Ekonomika Atļauj "Latvijas Gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu

Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 3.35 eiro.

Ekonomika Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti

Rīgas pašvaldības šovasar izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā Joŗģa Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti, savukārt konkursu Vanšu tilta pārbūvei plānots izbeigt bez rezultāta un izsludināt jaunu iepirkumu.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijas valsts obligācijas pārdotas 100 miljonu eiro apmērā

Konkurējošajā izsolē trešdien pārdotas iepriekš starptautiskajos tirgos emitētās valsts obligācijas 100 miljonu eiro apmērā, liecina biržas "Nasdaq Riga" sniegtā informācija.

Kriminālziņas Eiro viltojumu skaits pērn Latvijā pieaudzis par 40,4%

Latvijā eiro viltojumu skaits pagājušajā gadā salīdzinājumā ar 2022.gadu pieaudzis par 40,4%, informē Latvijas Banka.

Ekonomika Bezskaidrās naudas maksājumu īpatsvars sasniedzis Latvijā augstāko līmeni

Bezskaidrās un skaidrās naudas maksājumu attiecība Latvijā 2024.gada februārī bija 77% pret 23%, informē Latvijas Bankas pārstāvji, atsaucoties uz jaunāko 2024.gada pavasara Latvijas Bankas "Maksājumu radaru".

Sabiedrība Ministru kabineta balvas apmērs paaugstināts līdz 10 000 eiro

Valdība šodien paaugstināja Ministru kabineta (MK) balvas apmēru līdz 10 000 eiro.