Magņitska sankciju sarakstā būs arī Šķēle? JKP dod mājienu

Ekonomika
LETA 22:12, 24.02.2020 0

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) ieskatā tā dēvētais Magņitska sankciju saraksts būtu jāpapildina arī ar citiem Latvijas oligarhiem, netieši dodot mājienu tajā redzēt arī ekspolitiķi Andri Šķēli.

 
Foto: LETA

JKP šodien paziņojumā presei uzsvēra, ka politiskais spēks ne pie kādiem apstākļiem neatbalstītu Šķēlem vai viņa ģimenei piederošu firmu projektu virzīšanu saistībā ar Nacionālās akustiskās koncertzāles būvēšanu Rīgā.

Vienlaikus šajā paziņojumā pausts, ka JKP uzskata, ka globālajā Magņitska sankciju sarakstā būtu jāiekļauj arī citu Latvijas oligarhu vārdi, kuri izmanto savu ietekmi, lai aizstāvētu savas intereses.

JKP valdes loceklis Gatis Eglītis, jautāts, vai šāds paziņojums nozīmē partijas vēlmi Magņitska sarakstā ieraudzīt arī Šķēli, aģentūrai LETA norādīja, ka uz šādu jautājumu atbildēt nevēlas, vien piebilstot, ka sankciju saraksts būtu papildināms.

Arī JKP valdes loceklis Krišjānis Feldmans aģentūrai LETA sacīja, ka nevar "ne apstiprināt, ne noliegt" to, vai šāda ir partijas vēlme.

Politiķis akcentēja, ka tas, vai un kā saraksts būtu papildināms, labāk redzams un zināms tiem, kuri to veido, turklāt JKP nemaz nav kompetences ieteikt saraksta veidotājiem, kādā veidā saraksts būtu papildināms.

Partijas padomes sēdē sestdien vairākkārt akcentēts, ka JKP ir panākusi Ventspils mēra Aivara Lemberga (Latvijai un Ventspilij) iekļaušanu sankciju sarakstā. Feldmans gan uzsvēra, ka tas esot panākts, JKP izcīnot iespēju izveidot valdību, kurā nav pārstāvēta Zaļo un zemnieku savienība (ZZS).

"Ja ZZS būtu vadībā, diez vai Lembergu iekļautu sankciju sarakstā. Ņemot vērā, ka JKP panāca to, ka ZZS nav koalīcijā, tiem, kuri veido sarakstu, parādījās iespēja aktīvi rīkoties un iekļaut tajā Lembergu," teica Saeimas deputāts.

Feldmans nesniedza konkrētu atbildi par to, vai JKP vēlas sankcijām pakļauto sarakstā redzēt arī Šķēli.

"Es negribu teikt, ka JKP tieši konkrēti šo vai to personu grib redzēt Magņitska sarakstā. Mums nav arī teikšanas par to. Tas būtu jāvērtē tiem, kas vēro politisko procesu. Mēs uzticamies šiem cilvēkiem," sacīja politiķis.

Kā ziņots, valdību veidojošās partijas vienojušās, ka Nacionālā koncertzāle Rīgā būvējama uz privātas zemes, to ar laiku atpērkot, iepriekš vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga". Koalīcijas partiju lēmums saskan ar ierosinājumu, ko pirms nepilna gada Kultūras ministrijai piedāvāja Šķēles ģimenes uzņēmums.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika EK jaunās sankciju pakotnē iekļauts rosinājums aizliegt mangāna rūdas tranzītu

Pēc Latvijas ierosinājuma Eiropas Savienības (ES) 14.sankciju pakotnē pret Krieviju būs iekļauts arī aizliegums piegādāt mangāna rūdu, vadoties no neoficiālās informācijas no Eiropas Komisijas (EK), spriež finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Lasiet arī

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.

Pasaule Financial Times: Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus Eiropā

Eiropas valstu izlūkdienesti brīdinājuši savu valstu valdības, ka Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus visā Eiropā, vēsta britu laikraksts "Financial Times", atsaucoties uz avotiem trīs Eiropas valstu izlūkdienestos.

Ekonomika Nosaukts Latvijā pieprasītākais amats

Pieprasītākais amats šā gada pirmajā ceturksnī Latvijā bija interneta reklāmu vērtētājs, liecina darba portālu "CVMarket.lv" jaunākā statistika.

Interesanti fakti Mazie vecāku noslēpumi: kā bērnam uzdāvināt viedtālruni (+VIDEO)

Lielākā daļa ierīču piedāvā ērtus digitālos kontroles rīkus.