• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Diskusijā informēs par vakcināciju ar pielāgotajam vakcīnām pret Covid-19

Teksta izmērs Aa Aa
COVID-19
VS.LV 16:06, 07.09.2022


Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) piektdien rīkos tiešsaistes diskusiju, lai informētu sabiedrību par vakcināciju ar pielāgotajām vakcīnām pret Covid-19, to pieejamību un saņemšanas kārtību un plānoto organizāciju rudenī.


Publicitātes foto.

Diskusijā piedalīsies bērnu infektoloģe, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Ģimenes vakcinācijas centra vadītāja, Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētāja Dace Zavadska, SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs un Nacionālā veselības dienesta vadošā eksperte veselības aprūpes jautājumos Līga Gaigala.
Tiešraide būs skatāma 9. septembrī plkst. 11:00 SPKC "Facebook" lapā.
Jau ziņots, ka vakcinācijas pret Covid-19 jomā visā pasaulē notiek pāreja uz principu veikt sezonālu baltvakcināciju, to organizējot līdzīgi kā vakcināciju pret gripu, kuru noteiktām iedzīvotāju grupām rekomendē veikt pirms sākas plašāka saslimšana.
Šoruden un arī turpmāk vakcīnu pret Covid-19 varēs saņemt kopā ar citām vakcīnām - pret gripu, ērču encifalītu, stinguma krampjiem un citām slimībām. Tāpat iespējama būs heterologā vakcinācija - ja iepriekš ir saņemta citu ražotāju vakcīna, turpmāk varēs vakcinēties arī ar jaunajām vakcīnām. Heterologā vakcinācija nodrošina labu un atsevišķos gadījumos pat pārāku aizsardzību pret slimību. Pielāgoto vakcīnu ražotāji ir "Moderna" un "Pfizer".
Pielāgotās vakcīnas ir plānotas bērniem no 12 gadu vecuma, bet jaunākiem - no 5 līdz 11 gadu vecuma - ir piemērotas oriģinālās vakcīnas.
Vakcinēšanās ir rekomendēta visām iedzīvotāju grupām, neatkarīgi no blakusslimībām, jo ieguvums no vakcinācijas ir visiem, taču svarīgākais būtu pēc iespējas ātrāk nodrošināt vakcināciju tiem iedzīvotājiem, kuriem ir vidēji smaga un smaga imūnsupresija, piemēram, onkoloģijas slimniekiem un orgānu transplantācijas pacientiem. Īpaši vakcīnas tiek rekomendēts saņemt arī sociālo aprūpes centru iemītniekiem un darbiniekiem, iedzīvotājiem no 65 gadu vecuma, pacientiem ar hroniskām saslimšanām, kā arī veselības aprūpes darbiniekiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

COVID-19 Ceturtdien Latvijā reģistrēti 395 Covid-19 gadījumi; 4 mirušajiem

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 395 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par četru ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Trešdien Latvijā reģistrēti 498 Covid-19 gadījumi; 2 mirušie

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 498 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par divu ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Otrdien Latvijā reģistrēti 645 Covid-19 gadījumi

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 645 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Latvijā slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits samazinājies līdz 272

Aizvadītajā diennaktī Latvijas slimnīcās ievietoto ar Covid-19 inficēto pacientu skaits ir samazinājies no 278 līdz 272, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Lasiet arī

Sabiedrība Ludzā mazina siltumapgādes tarifus

Ludzā iecerēts mazināt siltumapgādes tarifus, liecina publikācijas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kriminālziņas ASV tiesa izvirzījusi apsūdzību Latvijas pilsonim

ASV zvērināto tiesa izvirzījusi apsūdzību Latvijas pilsonim par sarežģītu avionikas iekārtu pārdošanu Krievijas uzņēmumiem, pārkāpjot ASV eksporta likumus, paziņojusi ASV Tieslietu ministrija.

Ekonomika SM piedāvā piecus virzienus Latvijas ostu pārorientēšanai no Krievijas

Satiksmes ministrija (SM) ceturtdien Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomes sēdē piedāvāja piecus prioritāros virzienus Latvijas ostu un loģistikas nozares pārorientēšanai no Krievijas un Baltkrievijas, ceturtdien pēc sēdes aģentūrai LETA norādīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).

Sabiedrība Lielajā piektdienā Latvijā gaidāms lietus

Lielajā piektdienā Latvijā gaidāms lietus, vairāk nokrišņu būs naktī un priekšpusdienā, kad vietām līs stipri, prognozē sinoptiķi.