Perevoščikovs pret sejas vairogiem: Tie nesniedz tādu aizsardzību kā maskas!

COVID-19
LETA 19:30, 25.11.2020 2

Sejas aizsargus jeb vizierus nevar uzskatīt par analogiem sejas aizsargmaskām, jo tie nav tikpat efektīvi, žurnālistiem sacīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

 

Viņš skaidroja, ka vizieri jeb sejas ekrāni neveido slēgtu vidi un no malām ir atvērumi, tādējādi tas, ko cilvēks izelpo un ieelpo, nonāk gaisā brīvi un bez jebkādas blokādes. Savukārt maska neļauj pilieniem, kas izplatās caur muti vai degunu, nokļūt gaisā.

"Arī starptautiski vizieris nav atzīts par vienlīdzīgu sejas aizsargmaskai," piebilda epidemiologs.

Vizieris ir drīzāk domāts kā papildu aizsardzības rīks papildu sejas aizsargmaskai augsta inficēšanās riska apstākļos, skaidroja Perevoščikovs.

Jau vēstīts, ka sakarā ar saslimstības ar Covid-19 pieaugumu valstī ir noteikta prasība valkāt sejas aizsargmaskas virknē publisko vietu, tostarp sabiedriskajā transportā un tirdzniecības vietās.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (2)


ARĪ KATEGORIJĀ

COVID-19 Ceturtdien Latvijā reģistrēti 395 Covid-19 gadījumi; 4 mirušajiem

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 395 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par četru ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Trešdien Latvijā reģistrēti 498 Covid-19 gadījumi; 2 mirušie

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 498 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par divu ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Otrdien Latvijā reģistrēti 645 Covid-19 gadījumi

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 645 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Latvijā slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits samazinājies līdz 272

Aizvadītajā diennaktī Latvijas slimnīcās ievietoto ar Covid-19 inficēto pacientu skaits ir samazinājies no 278 līdz 272, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Lasiet arī

Kultūra Policija: Eirovīzijas faniem nav jāraizējas par drošības situāciju Malmē

Eirovīzijas dziesmu konkursa faniem nevajadzētu bažīties par drošību Malmē, lai gan saspīlējums sabiedrībā ir liels saistībā ar karu Gazas joslā, paziņojusi Zviedrijas Policijas pārvalde.

Ekonomika Vidzemes plānošanas reģions attīstīs ekonomiku kopā ar Augstskolu (+VIDEO)

Noteikti septiņi viedās specializācijas prioritārie tautsaimniecības sektori.

Pasaule ETP aicina ES diplomātus nepiedalīties Putina inaugurācijā

Nevienam no Krievijā akreditētajiem Eiropas Savienības (ES) un tās dalībvalstu diplomātiskajiem pārstāvjiem nevajadzētu piedalīties šodien gaidāmajā Krievijas režīma līdera Vladimira Putina inaugurācijas ceremonijā, vēstulē ES augstajam pārstāvim ārpolitikā un drošības politikā Žuzepam Borelam aicinājusi Eiropas Parlamenta Eiropas Tautas partijas (ETP) frakcija.