2 ir skolas vecumā - atklāta informācija par jaunajiem ar Covid-19 saslimušajiem

COVID-19
LETA 15:46, 11.09.2020 0

No aizvadītajā diennaktī atklātajiem jaunajiem 11 inficētajiem septiņi ir reģistrēti Rīgā, bet divi - Daugavpilī. Pirmo reizi kāds inficētais ir reģistrēts Kandavas novadā, bet Cēsu novadā, kur iepriekš visi saslimušie bija atveseļojušies, infekcija ir atgriezusies.

 

Līdz ar to Rīgā pašlaik ir reģistrēts 51 saslimušais, bet Daugavpilī ir 18 inficētie. Daugavpilī saslimstības pieaugums ir vērojams kopš septembra sākuma, un šajā laikā saslimušo skaits ir trīskāršojies.

No jaunajiem inficētajiem četri ir vecumā no 20 līdz 29 gadiem, pa diviem vecumā no desmit līdz 19 un no 30 līdz 39 gadiem. Savukārt pa vienam inficētajam ir vecuma grupās no 40 līdz 49 gadiem, no 50 līdz 59 gadiem un no 60 līdz 69 gadiem.

SPKC aģentūrai LETA uzsvēra, ka neviens no sasirgušajiem vecuma grupā no desmit līdz 19 gadiem neesot saistīts ar kādu Latvijas izglītības iestādi. Centrā skaidroja, ka tie varētu būt gadījumi, kas ir saistīti ar iepriekš identificētiem inficētajiem un viņu kontatkpersonām, proti, šie varētu būt pacienti, kas jau pirms saslimšanas apstiprināšanas atradās pašizolācijā un mācību iestādes neapmeklēja.

Līdz šim Latvijā kopumā veikti 274 826 Covid-19 izmeklējumi, saslimušas 1459 personas un 1248 izveseļojušās, bet 35 mirušas.

Pēdējās diennakts laikā stacionēts viens pacients ar Covid-19. Kopumā stacionāros ārstējas desmit pacienti, no kuriem visi ar vidēji smagu slimības gaitu. Kopumā no stacionāra izrakstīti 209 pacienti, starp kuriem ir gan tie, kas izveseļojušies, gan tie, kas miruši.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

COVID-19 Ceturtdien Latvijā reģistrēti 395 Covid-19 gadījumi; 4 mirušajiem

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 395 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par četru ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Trešdien Latvijā reģistrēti 498 Covid-19 gadījumi; 2 mirušie

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 498 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par divu ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Otrdien Latvijā reģistrēti 645 Covid-19 gadījumi

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 645 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Latvijā slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits samazinājies līdz 272

Aizvadītajā diennaktī Latvijas slimnīcās ievietoto ar Covid-19 inficēto pacientu skaits ir samazinājies no 278 līdz 272, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Lasiet arī

Veselība Aptauja: Ceturtā daļa iedzīvotāju preventīvi nerūpējas par savu veselību

Katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs par savu veselību ikdienā drīzāk nerūpējas vai nerūpējas vispār, savukārt vairāk nekā puse jeb 56% tai pievērš zināmu uzmanību, tomēr dara to neregulāri, liecina jaunākā Veselības indeksa pētījuma dati.

Veselība Neļauj sāpēm apturēt vasaras baudīšanu

Aiz logiem beidzot iestājusies vasara, kas tā vien mudina spert kāju svaigā gaisā un skriet dažādos piedzīvojumos. Tādos brīžos nedrīkst pieļaut, ka sāpes kājās to liedz. Diemžēl vēnu varikoze var radīt nepatīkamas sāpes, neļaujot pilnvērtīgi atdoties siltajam laikam un doties piedzīvojumos.

Interesanti fakti Valdība lems par 87 personu uzņemšanu Latvijas pilsonībā

Valdība nākamnedēļ lems par 87 personu, tostarp viena nepilngadīga bērna, uzņemšanu Latvijas pilsonībā.

Pasaule Zelenskis: Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā var būt tikai pirmais vilnis

Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā šomēnes var būt tikai tās uzbrukumu "pirmais vilnis" un Krievijas armijai varētu būt mērķis ieņemt Harkivu, piektdien intervijā ziņu aģentūrai AFP brīdināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.